آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه دو خورشت بی‌نظیر برای روز‌های بهاری خانه داري

طرز تهیه دو خورشت بی‌نظیر برای روز‌های بهاری
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / خورش گوجه‌سبز و خورش چغاله‌بادام، خورش‌های ترش مزه سبز رنگی هستند که از ترکیب محصولات بهاری با نعنا و جعفری به دست می‌آیند. می‌توان این خورش‌ها را با گوشت و بی گوشت طبخ کرد. رسم مهربانی و شفقت است که خوراک مان را بدون آزار موجودات دیگر بر سر سفره ببریم. با آموزش این دو خورش بی‌نظیر همراه ما باشید. 
خورش گوجه سبز یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است به دلیل اینکه گوجه سبز فقط در فصل بهار و تابستان موجود است به عنوان یک خورش فصلی شناخته می‌شود. اگر طرفدار غذا‌های ترش هستید حتما این خورش را امتحان کنید.
گوجه سبز خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه خورش گوجه سبز می‌توانید از این خاص بهره‌مند شوید شما می‌توانید گوجه سبز را فریز کنید و یا به صورت کنسرو داشته باشید تا بتوانید هر موقع که هوس این خورشت جذاب را کردید آن را به راحتی تهیه کنید. از مهمترین خواص گوجه سبز می‌توان به پیشگیری از سرطان، تعادل چربی خون، تعادل اسید معده و جلوگیری از پیری سلولی اشاره کرد.
خورشت گوجه سبز به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوساله و گوسفندی است طبخ می‌شود، اما در صورتی که دوست ندارید از گوشت قرمز استفاده کنید می‌توانید آنرا با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون تهیه کنید. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای 4 نفر خورش آلو سبز تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم
گوجه سبز درشت 20 عدد
سینه یا ران مرغ 4 تکه
جعفری 300 گرم
نعنا خشک 2 ق غذا خوری
پیاز متوسط 3 عدد
شکر و روغن مایع به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید سپس 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید. در ادامه قطعات مرغ را به همراه یک عدد پیاز، مقدار کمی نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت متوسط نیم پز شود.
در مرحله بعدی دو پیاز باقی مانده را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز‌های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.
پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در مرحله بعدی جعفری‌ها را پس از اینکه تمیز کردید با آب سرد بشویید سپس آبکشی کنید تا آب اضافی شان برود. در ادامه جعفری‌ها را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و به همراه نعنا خشک به پیاز تفت داده شده اضافه کنید تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا جعفری و نعناع هم کمی سرخ شود، سپس قابلمه را از روی حرارت بر دارید و کنار بگذارید.
صبر کنید تا آب موجود در قابلمه مرغ نصف شد سپس پیازی که در مرحله اول به همراه مرغ در قابلمه انداخته بودید را خارج کنید. در ادامه نعنا و جعفری تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد با هم پخته شوند.
گوجه سبز‌ها را پاک کنید (چوب انتهای گوجه سبز را جدا کنید) سپس زمانی که مرغ به طور کامل پخت به همراه شکر به قابلمه خورشت اضافه کنید. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد سپس خورشت را به همراه برنج سرو کنید.
توجه داشته باشید که خورش گوجه سبز به دلیل استفاده از آلو سبز طعم بسیار ترشی دارد. اگر دوست دارید طعم این خورش کمی متعادل‌تر شود و مانند خورش فسنجان طعمی ملس داشته باشد می‌توانید مقداری شکر در پایان پخت به خورش اضافه کنید.
خورش چغاله بادام
خورش چغاله بادام یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل اینکه چغاله بادام فقط در اوایل فصل بهار موجود است، یک خورش فصلی محسوب می‌شود. این خورش با نام خورش چاقاله بادوم هم شناخته می‌شود. چغاله بادام خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می‌توانید از این خواص بهره‌مند شوید. از مهم‌ترین خواص چغاله بادام می‌توان به تقویت کردن لثه و دندان‌ها، تعادل قند خون، کنترل فشار خون، کاهش وزن اشاره کرد.
خورشت چغاله بادام به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفندی و گوساله است طبخ می‌شود، ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای 4 نفر خورشت چغاله بادام تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم
گوشت خورشتی 300 گرم
چغاله بادام 300 گرم
نعناع 50 گرم
جعفری 200 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
آبغوره به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
از 2 ساعت قبل از شروع به آشپزی چغاله‌ها را در یک کاسه بخیسانید تا کمی نرم شوند. برای شروع آشپزی ابتدا پیاز‌ها را به صورن نگینی یا خلالی خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید.
پس از اینکه روغن مایع کمی داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. زمانی که پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه و پیاز یکدست شوند ادامه دهید.
در همین حین گوشت خورشتی را بشویید و به صورت قورمه‌ای (مانند خورش قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چغاله‌ها را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید.
دقت داشته باشید حتما چوب‌های انتهای چغاله‌ها را جدا کنید. پس از اینکه چغاله‌ها را هم کمی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. در این مرحله اجازه دهید گوشت و چغاله با حرارت ملایم بپزند.
در مرحله بعدی نعناع و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و با مقداری روغن در یک تابه جداگانه تفت دهید تا کمی سرخ شوند و رنگشان کمی پر رنگ‌تر شود. پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط نعناع و جعفری را به قابلمه اضافه کنید.
پس از اضافه کردن مخلوط نعناع و جعفری اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد. در 15 دقیقه پایانی پخت خورش آبغوره را به همراه نمک، فلفل سیاه را اضافه کنید. پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.
در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید و مایلید خورش چغاله بادام را با گوشت مرغ تهیه کنید کافیست گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن از 600 تا 800 گرم گوشت مرغ استفاده کنید. مراحل پخت این خورش با گوشت قرمز یا گوشت مرغ با هم تفاوتی ندارد، ضمن اینکه خورش چغاله بادام با مرغ سریعتر آماده می‌شود.
منبع: برترین‌ها

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1192855/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تخلف پزشکانی که کارت‌خوان ندارند را به کجا اعلام کنیم؟

چه مواردی در امتحانات نهایی "تقلب" محسوب می‌شود؟

ترفند جغدها برای فراری دادن گاومیش‌ها

جوجه‌های پنگوئن امپراطور درخال تعقیبِ گربۀ وحشی، جزایر فالکلند

کنار یا درون رودخانه های فصلی به ظاهرخشک در این فصل اتراق نکنید!

لحظات نفس‌گیر نجات یک زن از لبه طبقه 54 آسمان‌خراش

سوتفاهم بین زوجین: چالش‌ها و راه‌حل‌ها

احتمال مرگ زودهنگام مردانی که تستوسترون پایینی دارند!

به بهانه 28 اردیبهشت بزرگداشت حکیم عمر خیام

فرمین لوپز: تصور نمی‌کردم اینقدر به بارسا کمک کنم

رونالدو در پی انتقال ستاره منچستریونایتد به النصر

محبی؛ کشف غنی لیگ برتر فوتبال روسیه

آلومینیوم یک قدم تا فینال جام حذفی

جواب سربالای نایب رئیس بارسا درباره آینده ژاوی

یورو 2024 در این استادیوم‌ها برگزار خواهد شد

برترین پاس‌های کلیدی هفته بیست و ششم لیگ برتر ایران

برترین بازیکن هفته بیست و ششم لیگ برتر ایران

عملکرد لژیونرهای فوتبال ایران

خوشحالی آقای همساده از دیدار مجدد با کته خانم

اجرایی از آصف آریا به نام «نبودی در حدم»

هشدار پلیس نسبت به کلاهبرداری از شهروندان با پیامک «یارانه معیشتی ویژه دهه کرامت»

پای «هوش مصنوعی» به «جریمه‌های رانندگی» باز می‌شود

آماده باش برای جاری شدن سیل در 7 استان

اعجاز رنگ و نور

آلبالو پلو، با ته انداز مرغ

میزان بروز آلرژی در مزاج‌های مختلف / توصیه طب ایرانی به بهبود سیستم دفع مواد زائد بدن

هفدهمی‌الناز رکابی در سنگنوردی انتخابی المپیک

استقلال قرارداد ستاره‌اش را تمدید می‌کند؟

آشوبی: استقلال و پرسپولیس برای قهرمانی شانس برابر دارند

عباس‌زاده در بهترین حالت روحی برای دیدار با استقلال!

سیدعباسی: به سقوط نکردن امیدوار هستیم

ظرفچی: امروز با یکدلی حال قوی‌ترین مردان ایران خوب است

استوری جواد نکونام برای مردم مشهد

بررسی تعلیق اسرائیل در فیفا به آینده موکول شد

استایل شیک و جوان‌پسند عمو پورنگ به مناسبت روز پسر

لباس پر زرق و برق همه بازیگر 50ساله هندی

اثری که از دل قصه‌های مجید خلق شد

تئاترهای عروسکی که با الهام از «خیام» اجرا شدند

موزیک ویدئوی «زخم کاری» با صدای بهنام بانی

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ روز بزرگداشت "حکیم عمرخیام نیشابوری"

تصاویری جالب از هندوستان

طرز تهیه ژله‌ی خرده شیشه با قلب‌های عاشقانه!

9 دلیل برای گنجاندن آجیل در رژیم غذایی روزانه

شیوع بی‌سابقه «سندرم شوک سمی استرپتوکوک» در ژاپن

تا حالا اشتباه سوزن را نخ می‌کردیم!

تمرین فضانوردان ⁧آرتمیس⁩ برای بازگشت به ماه، با لباس و ابزار جدید

فروش 350 میلیاردی نمایشگاه کتاب

زنده روح: در سیرجان هم می‌گفتند فوتبالم تمام شده است

مهدی‌زاده: امیدوارم تراکتور هم روزی قهرمان شود