آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه پلو شاه عباسی تجربه‌ای از اصالت و طعم ایرانی خانه داري

طرز تهیه پلو شاه عباسی تجربه‌ای از اصالت و طعم ایرانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بیتوته / پلو شاه عباسی، غذای اصیل و خوشمزه از دوران قاجار، که با نام‌های قیمه لاپلو و پلو قیمه نیز می‌شود، در میان ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذا از ترکیب برنج، لپه، گوشت، زعفران و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و طعمی بی‌نظیر و عطری دلانگیز دارد.
در این مقاله، طرز تهیه‌های کامل و جامع از پلو شاه عباسی را به شما ارائه می‌کنید تا بتوانید این غذای مجلسی و خوش‌طعم را در منزل خود برای عزیزانتان بپزید.
مواد لازم برای تهیه پلو شاه عباسی :
 برنج3 پیمانه 
 پیاز متوسط 2 عدد
 لپه1 پیمانه 

گوشت گوسفندی400 گرم 
 زعفران دم‌کرده به مقدار لازم 
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری 
پودر دارچین به مقدار لازم 
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم 
روغن به مقدار لازم
دستور پخت پلو شاه عباسی :
برای درست کردن پلوی شاه عباسی، ابتدا لپه ها را به مدت 6 ساعت خیس کنید. در طی این مدت آب آن را چند بار عوض کنید. پس از گذشت این مدت، لپه‌ها را داخل صافی ریخته و روی آن‌ها آب بگیرید. سپس برنج را پاک کرده، بشویید و خیس کنید. 
زمانی که آب لپه ها کشیده شد، داخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت کم قرار بدهید. لپه ها را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه را به آن اضافه کنید و با هم تفت بدهید.
وقتی که با هم کمی سرخ شدند و عطر زردچوبه بلند شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید لپه ها به طور کامل بپزند، حدود 2 ساعت زمان لازم دارد. در این فاصله، بقیه مواد را آماده کنید.
گوشت را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی خرد کنید و کنار بگذارید. یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. داخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و اجازه بدهید تا داغ شود. پیاز نگینی را اضافه کنید و اجازه بدهید کمی طلایی شود و سپس گوشت را به آن اضافه کنید. زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، مقداری زردچوبه اضافه کنید و همه مواد را با هم تفت بدهید.
حالا مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا گوشت به مدت 2 تا 3 ساعت بپزد. در انتهای پخت، نمک گوشت را هم اندازه کنید.
لپه را تست کنید و اگر مغز پخت شده بود، مقداری نمک به آن اضافه کنید و اجازه بدهید چند جوش بخورد تا مقداری نمک به خورد لپه ها برود. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله یک عدد پیاز را هم به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، داخل تابه‌ای مناسب روی حرارت قرار بدهید و پیاز خرد‌شده را داخل آن با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود.
سپس رب گوجه‌فرنگی را به تابه اضافه کنید و 1 دقیقه با پیاز تفت دهید. سپس، لپه و گوشت پخته‌شده را اضافه کنید و مقداری فلفل و پودر داچین روی آن بپاشید.
در نهایت، مقداری زعفران دم‌کرده را به محتویات تابه اضافه کرده و همه مواد را مخلوط کنید تا طعم‌ها به خورد هم بروند. پس از چند دقیقه، زیر تابه را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید.
در این مرحله داخل قابلمه‌ای مناسب مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس آب برنج خیس شده را دور بریزید و آن را به قابلمه اضافه کنید و مقداری نمک داخل آن بریزید. اجازه بدهید بجوشد، زمانی که مغز آن سفت و اطراف دانه‌ها نرم بود، برنج را آبکش کنید.
قابلمه را روی حرارت گذاشته و داخل آن مقدار کمی روغن بریزید و زمانی که روغن داغ شد، به سلیقه خود، ته دیگ مناسب خود را قرار بدهید و پس از آن برنج و مواد پخته شده را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و در پایان روی آن مقداری زعفران دم کرده بریزید. و درب آن را با دمکنی ببندید. شعله را زیاد کنید زمانی که بخار افتاد شعله را کم کنید و اجازه بدهید با حرارت ملایم دم بکشد.
پس از دم کشیدن، پلوی شاه عباسی معطر و خوشمزه شما آماده است. مقداری کره یا روغن کرمانشاهی و ... روی آن ریخته و آن را به آرامی مخلوط کنید و داخل دیس بکشید، می توانید روی آن مقداری زعفران دم‌کرده بریزید.
می توانید مقداری سیب زمینی خلالی خرد کنید و برنج تان را با آن تزیین کنید.
نکات تکمیلی :
• هنگام پخت هر پلو مخلوطی و این پلو مقداری برنج را زنده بردارید که با مخلوط شدن مواد سس برنج شما له و شفته نشود.
• می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، آن را با پیاز نگینی تفت بدهید. و رب گوجه فرنگی و لپه پخته شده و ادویه ها را به آن اضافه کنید و تفت بدهید و در پایان یک استکان آب اضافه کنید و اجازه بدهید طعم مواد به خورد هم بروند.
• می‌توانید از گوشت مرغ و یا بوقلمون به جای گوشت گوسفندی استفاده کنید.
• در صورت تمایل می توانید مقداری پودر لیمو عمانی یا پرک لیمو عمانی استفاده می کنند.
• برخی از افراد داخل این پلو علاوه بر پودر لیمو عمانی از پودر هل و پودر گل محمدی و خلال پوست پرتقال استفاده می کنند.
• در صورت دلخواه می‌توانید از خلال بادام و خلال پسته برای تزیین پلو استفاده کنید.
• پلو شاه عباسی را می‌توانید با سالاد شیرازی، ماست و ترشی سرو کنید.
امیدوارم از این دستور پخت پلو شاه عباسی لذت ببرید و این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی را برای خانواده و دوستانتان تهیه کنید.
سخن آخر :
همانطور که در بالا گفتیم پلو شاه عباسی، که به قیمه لاپلو معروف است، از غذاهای اصیل ایرانی با قدمتی دیرینه است که نام و عطر و طعم بی‌نظیرش را به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در سفره‌های ایرانی تبدیل کرده است. این غذای مجلسی، ترکیبی هنرمندانه از برنج، گوشت، لپه و زعفران است که با ظاهری زیبا و طعمی دلچسب، زینت‌بخش مهمان‌ها و دورهمی‌های شما خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1205883/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نتایج امیدوارکننده یک ساختار نانویی برای مقابله با پارکینسون

حکایتی از یک مثل جالب(حالا که خیال پلوعه بذار چرب باشه)

چه چیزی از نعمت بالاتر است و یک مبدل است که حال بد را به خوب تبدیل می‌کند؟

هر شخصی که به تو خدمت کرد را شکر کن

خواندن حکایتی از مولوی که شکرگزاری را به زیبایی توصیف کرده است

قصه زیبای یورو: گلزنی اریکسن 3سال بعد از آن روز تلخ!‏

احتمال تغییر در محل فینال جام حذفی

ستاره ایتالیا: اسپالتی هر چه داد می‌زد، نمی‌شنیدیم!

شوت تماشایی؛ گل اول اسلوونی توسط یانزا

کومان: حریف ما خیلی سخت‌تر از حریف آلمان بود

وریا در محاصره سه پرسپولیسی

خاطره بازی با یک میان برنامه فرهنگ‌ساز!

بازگشت «آقا رشید» به تلویزیون

شنونده آهنگ «نفس» از سون بند باشید

لحظه ورود «عرفان طهماسبی» روی صحنه در اولین کنسرت رسمی‌اش

ضرب الاجل تعزیرات برای سازمان‌های هواپیمایی و حمایت در مورد بلیط‌ها

تصاویری از فاجعه سیل در جاده چالوس

تکنولوژی تا این حد باعث راحتی زندگی مردم شده...

تبریک عید قربان از ایستگاه فضایی

مواجه یک خانواده در مکزیک با خرس سیاه

3سوته‌ترین و اقتصادی‌ترین فینگرفود

گروه‌های سنی سرنوشت‌ساز در انتخابات را بشناسید

هر لکه لباس با چه ماده ای پاک می شود؟

سیاره جالب قابل سکونت

اکنون دل من شکسته و خسته هست

10 درصد کل بودجه پرسپولیس برای سرمربی!

وخهورست: می‌دانم تعویضی‌ام و هیچ مشکلی ندارم

فن‌دایک: حتی یک لحظه نمی‌ترسیدم هلند برنده نشود

جواد خیابانی : کوپا آمه ریکا مال آرژانتین است!

گل اول دانمارک به اسلوونی توسط اریکسن

امباپه طرف رئال را گرفت؛ در المپیک شرکت نمی‌کنم

سرمربی تیم ملی لهستان: به اندازه کافی حمله نکردیم

عصبانیت دالیچ از ستاره کرواسی؛ خودخواهی بس است!

مناظره‌ی فردا از چند شبکه پخش می‌شود؟

یونس به انگلیسی‌ها اعتماد ندارد

اجرای بدون موسیقی استاد شجریان؛ «دل بردی از من به یغما»

تبریک گفتن باشگاه‌های اروپایی به مناسبت عید سعید قربان

حال و هوای زائران کربلا در روز عرفه

هنوزم در قابلمه را رو کابینت می‌زاری!؟

تأثیر داروهای سنتی روی عطش کاذب

مشاهده اثرات زهر مار روی انسان به کمک زیست تراشه‌ برای نخستین بار

به یاد نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه، مرحوم احمد مهدوی دامغانی

شگفتی یا واقعیت تلخ، جدایی 22 مربی تیم قهرمان

کامبک هلند با تعویض طلایی دشمن مسی!‌‎ ‌‏

تعطیلی و رخوت در تیم شگفتی ساز لیگ برتر

‏ بهترین بازیکن میدان؛ شاید این جام خاکپو باشد

بوفون: دیدن دل پیرو مرا یاد 2006 انداخت

«خاطرات یک حلزون» و «جریان» برندگان شاخص جشنواره انسی شدند

تلویزیون به‌تازگی کدام واژه‌های فرنگی را استفاده کرده است؟

اجرای خوش حس و حال و زیبا از سینا شعبانخانی