آریا بانو

آخرين مطالب

انتشار چند کتاب تاریخی مقالات

انتشار چند کتاب تاریخی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /«زمان تاریخی: پژوهشی فلسفی در تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاریِ دورۀ اسلامی» نوشته رضوان سلیم با ترجمه عبدالله‌ ناصری طاهری و لیلا خسروی در 288 صفحه با شمارگان 330 نسخه و قیمت 340 هزار تومان در انتشارات مروارید راهی بازار کتاب شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: یکی از مفاهیمی که ذهن بشر را به خود مشغول ساخته، مسئله زمان است. در دل زمان است که زندگی آدمی جریان می‌یابد و رویدادها و شیوه‌های اندیشیدن که تاریخ جهان را می‌سازد، به‌دنبال هم می‌آید و انسان دست به‌نگارش تاریخ می‌زند. زمان، اساس تاریخ است. همان‌طور که ماهی در آب زندگی می‌کند، ما نیز در زمان زندگی می‌کنیم و نمی‌توانیم تصور کنیم که زندگی بدون آب با بیرون از آن چگونه خواهد بود. با این‌حال اگر از ما بپرسند: «زمان چیست؟»، خود را درمانده می‌بینیم.
دکتر رضوان سلیم (استاد دانشگاه رباط، در مغرب عربی) کتاب کنونی را در حوزه مفاهیم بنیادی علم تاریخ اسلام یا تاریخ‌نگاری در دوره اسلامی به رشته تحریر درآورده است. این کتاب در هفت ‌بخش درباره زمان تایخی است و با دقت علمی و پژوهشی مفهوم زمان را در اندیشه تاریخ‌نگارانه دوره اسلامی بررسی می‌کند. بی‌شک مطالعه این کتاب برای دوستداران و جست‌وجوگران و محققان تاریخ بسیار سودمند خواهد بود. 

آریا بانو


همچنین کتاب «ایران و عصر روشنگری» ویراسته سیروس مسروری، ویتنی منیز و جان کریستین لاورسن با ترجمه شهربانو صارمی در 358 صفحه با شمارگان 770 نسخه و قیمت 350 هزار تومان در انتشارات ققنوس منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: کتاب حاضر در نوع خود اثری منحصربه‌فرد است. کمترین اطلاع از تعاملات پیچیده و پرجزئیات ایران و غرب مشخصاً به دوره‌ای برمی‌گردد که از یک‌سو شرق هنوز به موضوع کانونیِ آنچه بعدها ذیل عنوان شرق‌شناسی می‌شناسیم بدل نشده است، و از سوی دیگر، تاریخ‌نگاری رسمی، تاریخ‌نگاری انتقادی معاصر و حتی جریان گسترده ایران‌پژوهی دانشگاهی نیز چندان به آن توجهی نداشته است. این دوره، که دوره‌ای شگفت‌انگیز و پرابهام در تاریخ جدید ایران است، از سقوط اصفهان تا ظهور و اوج‌گیری نادرشاه را دربرمی‌گیرد. کتاب‌ حاضر، ضمن بررسی این دوره از مجرای اطلاعاتی که عمده منابع آن‌ها سفرنامه‌ها و مداخل دایره‌المعارفی فیلوزوف‌های فرانسوی است، در تلاش است رابطه و نسبتِ ایران و غربِ پیش از عصر استعمار، یعنی از دوران باستان تا عصر روشنگری، را نشان دهد. آنچه خواهید خواند پژوهش‌های برجسته متخصاصان حوزه‌های مختلف فلسفه، الهیات، تاریخ و ادبیات است که به‌دنبال ترسیم دقیق و پیچیده چندوچون رویارویی ایران و اروپای عصر روشنگری از مجرای مطالعه آثار مونتسکیو، ولتر، جورج لیتلتون، بل و دیگرانی است که سهمی انکارناپذیر در فهم اروپایی از انگاره ایران در سده‌های بعدی ایفا کردند. 

آریا بانو


دیگر کتاب منتشرشده در نشر ققنوس، کتاب «دولت‌های ترک_ایرانی: غزنویان، سلجوقیان، خوارزمشاهیان» نوشته محسن جعفری است که در 142 صفحه با شمارگان 1100 نسخه عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: «مجموعه تاریخ ایران‌زمین» با هدف آشنایی عموم مردم به‌ویژه جوانان با تاریخ و فرهنگ ایران نوشته شده است. در هر کتاب این مجموعه به یکی از دوره‌های تاریخی ایران پرداخته و تلاش شده با تکیه بر تازه‌ترین و مهم‌ترین پژوهش‌ها، چشم‌اندازی ژرف و همه‌جانبه از تاریخ و فرهنگ ایرانی در آن دوره ارائه شود. در این کتاب‌ها فقط به شرح رویدادها و تاریخ سیاسی پرداخته نمی‌شود، بلکه ساختار سیاسی و اقتصادی، زبان و ادبیات، دین، معماری و شهرسازی و هنرهای هر دوره نیز معرفی می‌شود. کوشش بر این بوده که کتاب‌های این مجموعه برای آشنایی خوانندگان غیردانشگاهی با تاریخ و فرهنگ ایران بسنده باشند و همزمان برای دوستداران جدی‌تر تاریخ ایران دری به سوی آثار تخصصی‌تر و جهان زیبای ایران‌شناسی بگشایند.

آریا بانو


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1372442/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نگاهی اجمالی به قسمت اول «کنکل» ساخته رامتین لوافی

پرده‌برداری از پیشنهاد مالی ناراحت‌کننده به بازیگر معروف

اکران مردمی قسمت پایانی سریال جان سخت با حضور الناز حبیبی

نسرین مقانلو در اکران مردمی قسمت آخر سریال جان سخت

آهنگ «می سپارمت به باد» با صدای امید نعمتی

واژگونی مرگبار موتورسیکلت

انفجار بندر شهید رجایی، تکه‌های شیشه را به دیوار شلیک کرد!

«سد شهید رجایی» سدی در میان طبیعت سرسبز

حمله گاومیش‌های کوهان‌دار به یک شهر

چه غذاهایی طبیعت سرد و خشک دارند ؟

از شوخی هوادار اورتون با لیورپولی ها تا احتمالی سرمربیگری تن هاخ در لورکوزن در حواشی فوتبال جهان

پپ همه را غافلگیر کرد؛ شاید بازنشسته شوم!‏

خوش و بش کادرفنی استقلال و آلومینیوم پیش از دیدار این دو تیم

بعد شکست از لیورپول بازیکنانم را راحت نگذاشتم

سپاهان با چند سورپرایز مقابل گل‌گهر

گل دوم استقلال به آلومینیوم توسط محمدحسین اسلامی

طمع رامین ، دو فرصت گل‌زنی استقلال را سوزاند

گل سوم استقلال به آلومینیوم توسط مسعود جوما

گل اول تراکتور به شمس آذر توسط دروژدک

گزارش زنده؛ استقلال 3-0 آلومینیوم

چراغ سبز آلومینیوم برای پرسپولیسی‌ شدن کاظمیان

شهاب حسینی: اگر دستمزد من چنان باشد که رسانه ها می گویند حاضرم یک سومش را به خیریه بدهم

همکاری برنال با پروژه مکزیکی

بررسی بازی جواد عزتی در نقش داوود سریال «وحشی»

چهره ها/استایل بهنوش طباطبایی در یک مراسم جلب توجه کرد

موزیک ویدئوی احساسی "عشقت" با صدای رضا یزدانی

زلزله 7.4 ریشتری در شیلی؛ هشدار سونامی صادر شد

سخت و دردناک؛ پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش در بندرعباس

لحظات دیدنی از سه خرس بازیگوش در حال بازی با تاب کودکان

علی(ع)، نامی که در آسمان‌ها طنین داشت

یکی از خوشمزه ترین غذاهای جنوبی همینه

مردم مناطق مختلف دنیا چه مزاج هایی دارند ؟

ضرورت هویت‌یابی دختران/ آموزش تشکیل خانواده باید برای «پسران» هم اتفاق افتد

کشف یک ابر مولکولی عظیم در فاصله 300 سال نوری زمین

وظیفه عاشق فقط آرامش معشوق هست!

ورود بازیکنان و کادرفنی تیم آلومینیوم به ورزشگاه آزادی

اعلام ترکیب گاندوها برای بازی در سن‌سیروس

فرصت خوب برای مسعود جوما که از دست رفت

موقعیت گلزنی برای آلومینیوم که توپ به شکل خطرناکی از کنار دروازه استقلال به بیرون رفت

حضور نظری جویباری، آندو تیموریان و مربیان تیم ملی در ورزشگاه آزادی

رجاییان مدیرعامل آلومینیوم: به خاطر ماجرای لیموچی نظرم این است کاظمیان راهی پرسپولیس شود

گل اول استقلال به آلومینیوم توسط رامین رضاییان

واکنش دیدنی حسینی ناجی دروازه استقلال شد

شوت جلالی توسط دروازه‌بان آلومینیوم دفع شد

گزارش زنده؛ استقلال 1-0 آلومینیوم

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

محمد هاشمی: «هزار دستان» 36 قسمت بود ما 30 قسمت آن را حذف کردیم!

منوچهر هادی با کمدی «نیم‌دانگ» به سینما بازمی‌گردد

آغاز پخش سریال «یزدان» از دوشنبه در شبکه سه

رقیب فرزاد حسنی پیدا شد!