آریا بانو

آخرين مطالب

اولین بمب سیاه‌چاله ساخته شد! گوناگون

اولین بمب سیاه‌چاله ساخته شد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / دانشمندان یک نظریه فیزیکی 50 ساله را برای ساخت اولین بمب سیاه‌چاله رمزگشایی کردند. این آزمایش از سیاه‌چاله‌های واقعی استفاده نمی‌کند، بلکه از فیزیک آنها تقلید می‌کند و به دانشمندان کمک می‌کند تا درک بهتری از نحوه تعامل سیاه‌چاله‌ها با فضا داشته باشند.
فیزیکدانان در بریتانیا اولین نسخه آزمایشگاهی از یک «بمب سیاه‌چاله» را ایجاد کرده‌اند که یک پدیده نظری چند دهه‌ای را تکرار می‌کند که در آن انرژی در اطراف یک سیاه‌چاله در حال چرخش ایجاد می‌شود و باعث انتشار مواد منفجره می‌شود.
تیم تحقیقاتی به رهبری هندریک اولبریش(Hendrik Ulbricht)، دکترای فیزیک و استاد فیزیک در دانشگاه ساوتهمپتون و یکی از نویسندگان این مطالعه، این مجموعه آزمایشی را با استفاده از یک استوانه آلومینیومی دوار که توسط سیم‌پیچ‌های مغناطیسی احاطه شده است، ساختند.
با تقلید از شرایط پیشنهاد شده در نظریه اصلی که در ابتدا توسط یک ریاضیدان انگلیسی به نام راجر پنروز(Roger Penrose) در سال 1971 ارائه شد، آنها با موفقیت نشان دادند که چگونه می‌توان انرژی را از طریق فرآیندی به نام ابرتابش(superradiance) استخراج و تقویت کرد.
در فیزیک، ابردرخشندگی یا ابرتابش، اثرات افزایش درخشندگی در چندین زمینه از جمله در زمینه‌های مکانیک کوانتومی، اخترفیزیک و نسبیت است.
اگرچه این آزمایش شامل سیاه‌چاله‌های واقعی نمی‌شد، اما دانشمندان معتقدند که می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد نحوه تعامل سیاه‌چاله‌ها با بافت فضا ارائه دهد.
چالشی چند دهه‌ای
ایده «پنروز» روشی را برای استخراج انرژی از یک سیاه‌چاله در حال چرخش توصیف می‌کند. این بر اثری به نام «کشش قاب» تکیه دارد، جایی که یک جرم در حال چرخش، فضای اطراف را درهم می‌پیچد و اجرام را در امتداد چرخش خود می‌کشد.
اگرچه این اثر در نزدیکی زمین مشاهده شده است، اما بسیار کوچک است. در مقابل، «کشش قاب» در نزدیکی یک سیاهچاله بسیار قوی‌تر می‌شود. در ارگوسفر(ergosphere) که ناحیه‌ای خارج از سیاه‌چاله چرخان است که فضا-زمان توسط چرخش سیاه‌چاله به اطراف کشیده می‌شود، اجرام می‌توانند با سرعتی بیش از سرعت نور در خلأ کشیده شوند.
این نظریه توسط فیزیکدان روس‌تبار، یاکوف زلدوویچ(Yakov Zeldovich)، توسعه یافت. وی چند سال بعد پیشنهاد کرد که اگر نور با سرعتی باورنکردنی از اطراف یک استوانه فلزی در حال چرخش عبور کند، تقویت انرژی مشابهی ممکن است اتفاق بیفتد. وی همچنین پیش‌بینی کرد که اگر یک آینه بازتابنده، استوانه را احاطه کند، انرژی می‌تواند در یک حلقه بازخورد مثبت ایجاد شود.
هنگامی که این پدیده روی سیاه‌چاله‌ها اعمال می‌شود، نشان می‌دهد که یک «بمب سیاه‌چاله» می‌تواند به اندازه یک ابرنواختر انرژی آزاد کند. علاوه بر این، حتی نیازی به منبع انرژی خارجی ندارد، زیرا سیاه‌چاله نوسانات الکترومغناطیسی کوچکی را در خلأ فضا تقویت می‌کند و به طور مؤثر از نویز پس‌زمینه انرژی تولید می‌کند.
با این حال، ساخت یک جسم فیزیکی که بتواند به اندازه کافی سریع بچرخد تا با فرکانس نور مطابقت داشته باشد، غیرممکن به نظر می‌رسید و این چالش را برای دهه‌ها حل‌نشده رها کرد تا اینکه «اولبریش» و همکارانش آن را در طول قرنطینه ناشی از شیوع بیماری کووید-19 در سال 2020 انجام دادند.
فیزیکدان دانشگاه ساوتهمپتون فاش کرد که در جستجوی یک پروژه معنادار بود که تصمیم گرفت از یک سیلندر آلومینیومی چرخان و میدان‌های مغناطیسی برای ساختن اولین نمونه اولیه و نشان دادن حلقه بازخورد «زلدوویچ» استفاده کند.
قرنطینه کووید-19 جرقه یک کشف شد
در کمال تعجب، «اولبریش» سیستم تقویت انرژی واضحی را نشان داد که او را وادار کرد تا فوری گروهی را جمع کند و نسخه پیچیده‌تری از این آزمایش را توسعه دهد.
این فیزیکدان می‌گوید: من آنقدر هیجان زده بودم که در واقع می‌توان گفت در طول شیوع کووید-19، این مسئله من را نجات داد.
راه‌اندازی نهایی شامل یک استوانه آلومینیومی در حال چرخش است که توسط سه لایه سیم‌پیچ فلزی احاطه شده است که میدان مغناطیسی تولید می‌کند و تقریباً با سرعتی برابر با سیلندر می‌چرخد.
در این سامانه، میدان مغناطیسی نقش نور را ایفا می‌کند، در حالی که سیم‌پیچ‌ها مانند آینه عمل می‌کنند و انرژی را به دام می‌اندازند و تقویت می‌کنند.
این گروه تحقیقاتی همانطور که «زلدوویچ» پیش‌بینی کرد، یک سیگنال مغناطیسی تقویت شده را مشاهده کرد که به طور مؤثر یک «بمب سیاه‌چاله مینیاتوری» ایجاد کرد.
این تیم همچنین دریافتند که این سامانه بدون یک میدان مغناطیسی خارجی اولیه می‌تواند به‌طور خود به خود یک سیگنال فرار از نویز پس‌زمینه تولید کند که منعکس‌کننده آن چیزی است که در یک سناریوی واقعی «بمب سیاه‌چاله» اتفاق می‌افتد.
دکتر ویتور کاردوسو(Vitor Cardoso)، فیزیکدان دانشگاه لیسبون در پرتغال توضیح داد که داشتن اندازه‌گیری‌های آزمایشگاهی دقیق از این فرآیند، شواهد محکمی را ارائه می‌دهد که همان پدیده باید در فیزیک سیاه‌چاله نیز رخ دهد.
اگر چه این بمب آزمایشگاهی یک مدل بی‌ضرر است، اما به فیزیکدانان فرصتی نادر برای مطالعه جزئیات ابرتابش می‌دهد. محققان بر این باورند که می‌تواند به آزمایش نظریه‌های مربوط به میدان‌های عجیب و غریب، از جمله آنهایی که تصور می‌شود با ماده تاریک مرتبط هستند، کمک کند.
کاردوسو در پایان می‌گوید: اگر میدان‌های جدیدی وجود داشته باشد، مثلاً باید شاهد انتشار امواج گرانشی از این ابر در اطراف سیاه‌چاله‌ها باشیم یا باید سیاه‌چاله‌هایی را ببینیم که به سمت پایین می‌چرخند، زیرا انرژی خود را به این ذرات جدید می‌دهند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1397417/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واژگونی مرگبار موتورسیکلت

انفجار بندر شهید رجایی، تکه‌های شیشه را به دیوار شلیک کرد!

«سد شهید رجایی» سدی در میان طبیعت سرسبز

حمله گاومیش‌های کوهان‌دار به یک شهر

چه غذاهایی طبیعت سرد و خشک دارند ؟

از شوخی هوادار اورتون با لیورپولی ها تا احتمالی سرمربیگری تن هاخ در لورکوزن در حواشی فوتبال جهان

پپ همه را غافلگیر کرد؛ شاید بازنشسته شوم!‏

خوش و بش کادرفنی استقلال و آلومینیوم پیش از دیدار این دو تیم

بعد شکست از لیورپول بازیکنانم را راحت نگذاشتم

سپاهان با چند سورپرایز مقابل گل‌گهر

گل دوم استقلال به آلومینیوم توسط محمدحسین اسلامی

طمع رامین ، دو فرصت گل‌زنی استقلال را سوزاند

گل سوم استقلال به آلومینیوم توسط مسعود جوما

گل اول تراکتور به شمس آذر توسط دروژدک

گزارش زنده؛ استقلال 3-0 آلومینیوم

چراغ سبز آلومینیوم برای پرسپولیسی‌ شدن کاظمیان

شهاب حسینی: اگر دستمزد من چنان باشد که رسانه ها می گویند حاضرم یک سومش را به خیریه بدهم

همکاری برنال با پروژه مکزیکی

بررسی بازی جواد عزتی در نقش داوود سریال «وحشی»

چهره ها/استایل بهنوش طباطبایی در یک مراسم جلب توجه کرد

موزیک ویدئوی احساسی "عشقت" با صدای رضا یزدانی

زلزله 7.4 ریشتری در شیلی؛ هشدار سونامی صادر شد

سخت و دردناک؛ پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش در بندرعباس

لحظات دیدنی از سه خرس بازیگوش در حال بازی با تاب کودکان

علی(ع)، نامی که در آسمان‌ها طنین داشت

یکی از خوشمزه ترین غذاهای جنوبی همینه

مردم مناطق مختلف دنیا چه مزاج هایی دارند ؟

ضرورت هویت‌یابی دختران/ آموزش تشکیل خانواده باید برای «پسران» هم اتفاق افتد

کشف یک ابر مولکولی عظیم در فاصله 300 سال نوری زمین

وظیفه عاشق فقط آرامش معشوق هست!

ورود بازیکنان و کادرفنی تیم آلومینیوم به ورزشگاه آزادی

اعلام ترکیب گاندوها برای بازی در سن‌سیروس

فرصت خوب برای مسعود جوما که از دست رفت

موقعیت گلزنی برای آلومینیوم که توپ به شکل خطرناکی از کنار دروازه استقلال به بیرون رفت

حضور نظری جویباری، آندو تیموریان و مربیان تیم ملی در ورزشگاه آزادی

رجاییان مدیرعامل آلومینیوم: به خاطر ماجرای لیموچی نظرم این است کاظمیان راهی پرسپولیس شود

گل اول استقلال به آلومینیوم توسط رامین رضاییان

واکنش دیدنی حسینی ناجی دروازه استقلال شد

شوت جلالی توسط دروازه‌بان آلومینیوم دفع شد

گزارش زنده؛ استقلال 1-0 آلومینیوم

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

محمد هاشمی: «هزار دستان» 36 قسمت بود ما 30 قسمت آن را حذف کردیم!

منوچهر هادی با کمدی «نیم‌دانگ» به سینما بازمی‌گردد

آغاز پخش سریال «یزدان» از دوشنبه در شبکه سه

رقیب فرزاد حسنی پیدا شد!

نجات معجزه‌آسای زن 29 ساله در نازی‌آباد؛ ماجرا چه بود؟

عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی سرعت گرفت

نمایی جالب از غذا خوردن پرندگان مختلف

دسر توت فرنگی، خوشمزه ای به یاد ماندنی

نفخ معده، بی‌اشتهایی، پرخوری عصبی، ضعف و خستگی و تپش قلب... نشانه‌های کمبود این ویتامین