آریا بانو

آخرين مطالب

«اِد شیرن» در تسخیر ایرانی‌ها: موج میلیونی مخاطبان اینستاگرام فرهنگی هنری

«اِد شیرن» در تسخیر ایرانی‌ها: موج میلیونی مخاطبان اینستاگرام
  بزرگنمايي:

آریا بانو - رکنا / اد شیرن، خواننده مطرح بریتانیایی، با کمپین تبلیغاتی حرفه‌ای برای موزیک‌ویدیوی «عزیزم» رکوردهای جدیدی در فضای مجازی ثبت کرد؛ این اثر تنها در 24 ساعت، میلیون‌ها بازدید در یوتیوب و اینستاگرام جذب کرد و توجه مخاطبان ایرانی را نیز به خود جلب کرد.
اد شیرن و ارزیابی نتایج حضور در بازار ایران
به گزارش رکنا، موزیک ویدیوی «عزیزم» از « اد شیرن »، تنها 24 ساعت پس از انتشار در یوتیوب به 3 میلیون و در اینستاگرام به 4 میلیون بازدید دست پیدا کرد. در حالی که «اد شیرن» با ده‌ها آهنگ در قلمرو استریم‌های میلیاردی، احتمالاً نیازی به شنوندگان محدود موسیقی ایرانی ندارد، اما نمی‌توان زمین وسیع و حاصلخیز اینستاگرام ایرانی‌ها با بیش از 31 میلیون کاربر فعال را در وسوسه این خواننده بریتانیایی برای ساخت ترانه‌ای با ریتم 6/8 بی‌تأثیر دانست.

آریا بانو

بازار
فرصت‌های دیجیتال در دنیای موسیقی
بازاری بزرگ که نه‌تنها می‌تواند فرصتی طلایی برای جذب مخاطب جدید باشد، بلکه تعاملات دیجیتال هنرمند را نیز افزایش می‌دهد. پیش از این، «اد شیرن» همین استراتژی را به زبان اسپانیایی برای کلمبیایی‌ها امتحان کرده و حتی به زبان پنجابی نیز در بمبئی اجرا داشته است. حالا با بازدید اگر در ایران نیز باشد، شاید بتوان این خواننده پرشنونده دنیا را در ایستگاه قطار کینگزکراس لندن، به خواندن به زبان فارسی ترغیب کرد.
مروری بر تولیدات با مضامین ایرانی
نه تنها «اد شیرن»، بلکه هنرمندانی همچون «اسنوپ داگ» و «کانیه وست» و حتی باشگاه‌های معروف فوتبال در اروپا، بلاگرها و تیک‌تاکرهایی بسیاری به مضامین ایرانی سری زده‌اند. اما موفقیت تاکنون تنها نصیب کسانی شده که این محتوا را در سال‌های اخیر و هم‌زمان با گسترش استفاده کاربران ایرانی از اینستاگرام تولید کرده‌اند.
برای مثال اگر به 9 سال قبل بازگردیم، «اسنوپ داگ» در سال 2015 آهنگی با المان‌هایی همچون علامت «فروهر»، ترمه، فرش ایرانی، معماری تخت جمشید و حتی سربازان هخامنشی منتشر کرد. اما نتوانست حتی در میان کاربران ایرانی موفق شود. این موزیک‌ویدئو با اعتراض‌هایی همراه شد و در نهایت توجه چندانی نیز جلب نکرد. در سال 2018 نیز یک رپر آمریکایی، ترانه‌ای با سمپل از «گل یخ» کوروش یغمایی به تهیه‌کنندگی «کانیه وست» ایجاد کرد که باز هم نتوانست جایگاه ویژه‌ای بیابد.
تغییر رویکرد و افزایش کاربران ایرانی
اما چه چیزی این‌بار شرایط را برای «اد شیرن» متفاوت کرده است؟ تحقیقات «ابوالفضل حاجی‌زادگان» در دی ماه گذشته نشان داد که تعداد کاربران پرمخاطب ایرانی اینستاگرام طی سال‌های 1398 تا 1403 نزدیک به چهار برابر افزایش یافته است. همچنین، مشارکت بالای کاربران ایرانی اینستاگرام آن‌ها را در رتبه پنجم جهانی از نظر تعامل قرار داده است.
این تغییرات حتی آثار خود را در صفحه «اسنوپ داگ» نیز نشان داده‌اند؛ ویدئوهایی او با آهنگ محبوب «محسن لرستانی» و «اندی» به ترتیب 11 میلیون و 13٫5 میلیون بازدید جذب کردند و تعداد کامنت‌ها به رقمی چشمگیر رسید. داده‌هایی که این بار تأیید می‌کنند مشارکت کاربران ایرانی پتانسیل بالایی برای افزایش توجه محتوای دیجیتال ایجاد کرده‌است.
اد شیرن و ارزیابی نتایج حضور در بازار ایران
با وجود تلاش‌های «اد شیرن» برای جلب کاربران ایرانی ، او موفق به ثبت رکورد چشمگیر نشد. موزیک ویدیوی «عزیزم» اگرچه چندین میلیون بازدید کسب کرد، اما نتوانست با آمار بازدید سایر محتوای ایرانی رقابت کند. به نظر کارشناسان، شناخت کم کاربران ایرانی نسبت به «اد شیرن» و فضای عمومی موزیک ویدئو می‌تواند دلایل اصلی این موفقیت محدود باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1398562/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «می سپارمت به باد» با صدای امید نعمتی

واژگونی مرگبار موتورسیکلت

انفجار بندر شهید رجایی، تکه‌های شیشه را به دیوار شلیک کرد!

«سد شهید رجایی» سدی در میان طبیعت سرسبز

حمله گاومیش‌های کوهان‌دار به یک شهر

چه غذاهایی طبیعت سرد و خشک دارند ؟

از شوخی هوادار اورتون با لیورپولی ها تا احتمالی سرمربیگری تن هاخ در لورکوزن در حواشی فوتبال جهان

پپ همه را غافلگیر کرد؛ شاید بازنشسته شوم!‏

خوش و بش کادرفنی استقلال و آلومینیوم پیش از دیدار این دو تیم

بعد شکست از لیورپول بازیکنانم را راحت نگذاشتم

سپاهان با چند سورپرایز مقابل گل‌گهر

گل دوم استقلال به آلومینیوم توسط محمدحسین اسلامی

طمع رامین ، دو فرصت گل‌زنی استقلال را سوزاند

گل سوم استقلال به آلومینیوم توسط مسعود جوما

گل اول تراکتور به شمس آذر توسط دروژدک

گزارش زنده؛ استقلال 3-0 آلومینیوم

چراغ سبز آلومینیوم برای پرسپولیسی‌ شدن کاظمیان

شهاب حسینی: اگر دستمزد من چنان باشد که رسانه ها می گویند حاضرم یک سومش را به خیریه بدهم

همکاری برنال با پروژه مکزیکی

بررسی بازی جواد عزتی در نقش داوود سریال «وحشی»

چهره ها/استایل بهنوش طباطبایی در یک مراسم جلب توجه کرد

موزیک ویدئوی احساسی "عشقت" با صدای رضا یزدانی

زلزله 7.4 ریشتری در شیلی؛ هشدار سونامی صادر شد

سخت و دردناک؛ پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش در بندرعباس

لحظات دیدنی از سه خرس بازیگوش در حال بازی با تاب کودکان

علی(ع)، نامی که در آسمان‌ها طنین داشت

یکی از خوشمزه ترین غذاهای جنوبی همینه

مردم مناطق مختلف دنیا چه مزاج هایی دارند ؟

ضرورت هویت‌یابی دختران/ آموزش تشکیل خانواده باید برای «پسران» هم اتفاق افتد

کشف یک ابر مولکولی عظیم در فاصله 300 سال نوری زمین

وظیفه عاشق فقط آرامش معشوق هست!

ورود بازیکنان و کادرفنی تیم آلومینیوم به ورزشگاه آزادی

اعلام ترکیب گاندوها برای بازی در سن‌سیروس

فرصت خوب برای مسعود جوما که از دست رفت

موقعیت گلزنی برای آلومینیوم که توپ به شکل خطرناکی از کنار دروازه استقلال به بیرون رفت

حضور نظری جویباری، آندو تیموریان و مربیان تیم ملی در ورزشگاه آزادی

رجاییان مدیرعامل آلومینیوم: به خاطر ماجرای لیموچی نظرم این است کاظمیان راهی پرسپولیس شود

گل اول استقلال به آلومینیوم توسط رامین رضاییان

واکنش دیدنی حسینی ناجی دروازه استقلال شد

شوت جلالی توسط دروازه‌بان آلومینیوم دفع شد

گزارش زنده؛ استقلال 1-0 آلومینیوم

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

محمد هاشمی: «هزار دستان» 36 قسمت بود ما 30 قسمت آن را حذف کردیم!

منوچهر هادی با کمدی «نیم‌دانگ» به سینما بازمی‌گردد

آغاز پخش سریال «یزدان» از دوشنبه در شبکه سه

رقیب فرزاد حسنی پیدا شد!

نجات معجزه‌آسای زن 29 ساله در نازی‌آباد؛ ماجرا چه بود؟

عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی سرعت گرفت

نمایی جالب از غذا خوردن پرندگان مختلف

دسر توت فرنگی، خوشمزه ای به یاد ماندنی