آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه خورشت کنگر کوهی متفاوت و لذیذ خانه داري

طرز تهیه خورشت کنگر کوهی متفاوت و لذیذ
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همشهری آنلاین /خورشت کنگر، یکی از خورشت‌های اصیل و خوش‌عطر ایرانی است که با فرا رسیدن فصل بهار رویش گیاه کنگر، جای خود را در سفره‌ها باز می‌کند. درست کردن این خورشت خوشمزه همانند طرز تهیه خورشت کرفس است.
خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می شود ولی می توان آن را با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. اگر هم وگن هستید می توانید این خورش خوشمزه را بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی تهیه کنید.
مواد اولیه
کنگر پاک شده 1 کیلوگرم
پیاز 1 عدد
گوشت خورشتی 250 گرم
زردچوبه و فلفل سیاه هرکدام نصف قاشق چای خوری
رب انار 1 قاشق چای خوری
ترکیب نعنا و جعفری 200 گرم
نمک به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا یک پیاز را به شکل نگینی خرد و در روغن تفت می دهیم.
در این فاصله نعنا و جعفری را در یک ماهیتابه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد. البته حواستان باشد که سبزی نشود. در ترکیب جعفری و نعنا هم باید مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد چرا که اگر مقدار نعنا زیاد باشد غذا را تلخ می کند. به ترکیب نعنا و جعفری کمی فلفل سفید و سیاه اضافه کنید. یک قاشق چای خوری هم رب انار ترش اضافه کنید.
زمانی که پیاز سبک شد گوشت را اضافه کنید. بهتر است گوشت تان گوسفندی باشد اما اگر به بوی گوشت گوسفندی عادت ندارید می توانید از گوشت گوساله استفاده کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید و در ادامه نصف قاشق چای خوری زردچوبه، نوک قاشق چای خوری جوز هندی(مقدار باید خیلی کم باشد)، نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه، نوک قاشق چای خوری پودر غوره، نوک قاشق چای خوری ادویه کاری و نوک قاشق چای خوری قره قروت یا همان کشک سیاه را برای طعم دار کردن گوشت همراه با پیاز تفت دهید. ریختن پودر غوره و قره قروت گوشت شما را ترش مزه می کند و طعم بی نظیری به آن می دهد(دقت کنید می توانید فقط از ادویه های زردچوبه و فلفل سیاه موقع تفت استفاده کنید، مابقی ادویه ضروری نیست اما در مزه دار شدن گوشت و گرفتن بوی هضم کمک زیادی می کند. حتما آب جوش به گوشت اضافه کنید تا جایی که آب روی گوشت ها را بگیرد. اگر خورشت در زودپز باشد به 20 دقیقه زمان برای پخت احتیاج دارد اما در قابلمه حدود یک تا یک و نیم ساعت.
قبل از اینکه درب قبلمه را بگذارید در یک کیسه توری یک عدد چوب دارچین، 2 عدد برگ بو، یک شاخه رزماری، یک قاشق چای خوری تخم گشنیز و 1 عدد میخک بگذارید و داخل آن بیندازید و بعد از اینکه گوشت پخت آن را از داخل ظرف خارج و دور بیندازید. در واقع این کار برای گرفتن بوی زهم گوشت است.
حالا کنگرها را پاک کنید و پرزها و تیغ های زیر آن را بگیرید و به تکه های درشت خرد کنید. اگر تکه هایتان ریز باشد هنگام پخت له می شود و ظاهر خورشت خوب نمی شود. کنگرها را داخل روغن تفت دهید (حدود 15 دقیقه ) و کنار بگذارید. دقت کنید نیاز به تفت زیاد نیست همینکه کمی طلایی شود کافی است. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت نعنا و جعفری تفت داده شده و کنگرها را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید 30 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا جا بیفتد. در آخر طعم کنگر را بچشید به آن نمک اضافه کنید و تست کنید اگر ترشی آن کم بود نصف استکان آب نارنج یا آبغوره نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید 5 دقیقه روی حرارت بماند و بعد زیر آن را خاموش کنید. خورشت ما آماده است و می توانید آن را با کته میل کنید. نوش جان.
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1399032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختلاف خونین پدر و پسر به خاطر خرید خانه جدید

قرار عاشقانه دختر 22 ساله با پیرمرد شیطان‌صفت

روایت تکان دهنده شاکیان پرونده زورگیری و سرقت گوشواره

فرود اضطراری هواپیمای کوچک در زمین گلف لس آنجلس

استقبال پرشور مردم از دانش ستاره‌شناسی در کتابخانه و موزه ملی ملک

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

تصویر اختصاصی از آسیب‌دیدگی عجیب مچ رامین!

حضور وزیر ورزش در مراسم تشییع پیکر بهمن صالح‌نیا

صعود بزرگ در گرو لبخند آسمان هیمالیا

بابادی: درخواستی برای انتقال بازی با تراکتور دریافت نکرده‌ایم

حضور وزیر ورزش در مراسم خاکسپاری صالح‌نیا

تمرین پرانرژی دختران فوتسال ایران قبل از جام ملت‌ها

بزرگترین چالش مغرورترین 17 ساله دنیا!

اولین کاپیتان قهرمان تراکتور با رگ‌های بیرون‌زده!

ویژگی‌‎های یک معلم ایده‌آل از زبان سیدجواد هاشمی

ویژگی‌های مرد مورد نظرِ «جنیفر لوپز» فاش شد

رونمایی از پوستر فیلم «اسفند»/ قصه رازآلود یک فرمانده

ویدئو کنسرت جدید ترانه «عکس تو» با اجرای گرشا رضایی

افزایش شمار پیکرهای شناسایی شده حادثه انفجار به 36 تن

سیگار الکترونیکی یا سیگار معمولی؛ کدام‌یک کم‌خطرتر است؟

وزارت علوم: تعداد سهمیه‌های کنکور در طرح ساماندهی کاهش پیدا کرد

«حفره‌های مارپیچ نازکای» شاهکار مهندسی تمدن باستانی

زیبایی شقایق‌های مسیر درگز به کلات

طرز تهیه 2 مدل نوشیدنی میوه‌ای خنک برای روز‌های گرم!

با یادگرفتن این کوکوها دیگه شام تکراری نپز

با شیرینی زبان در کنار چای؛ آرامش بهاری را به خانه بیاور

5 گل آپارتمانی برای بهاری‌شدن خانه

کمک مردی که 856 بار توسط مارها گزیده شده به توسعه یک پادزهر جهانی

بلینگام باید از لامین یامال یاد بگیرد!

قول حردانی برای قهرمانی استقلال در جام حذفی

رامین رضائیان امروز تست می‌دهد

آخرین وضعیت آکادمی استقلال از زبان نوری

هشدار به انریکه؛ دمبله نباید برابر آرسنال بازی کند

انتقال قطعی تیم هوادار به گلستان؛ مالک موافقت کرد

هشدار؛ برای استقبال یا بدرقه بارسلونا نروید!

سرگیجه در قائمشهر؛ مهاجری سرمربی نساجی شد

ستاره لیگ برتری قهرمان شطرنج شد!

شانس پرسپولیس، سپاهان و استقلال برای سهمیه آسیایی مشخص شد

معلم در تلویزیون/ از «مبصر پنج ساله کلاس» تا قصه‌های مجید و مدرسه مادربزرگ‌ها

سیدجواد هاشمی از خاطرات دوران جنگ خود می‌گوید

سیدجواد هاشمی: احسان علیخانی یکی از شاگردانم در مدرسه بود‌‌‌‌

دو نوازی تار و دف در قطعه کردی «آهیر»

انهدام باند کلاهبرداری تحت عنوان اجاره و فروش منازل و اخاذی 200 میلیاردی

قتل مرد جوان به‌خاطر تصادف در اتوبان

استتار فوق‌العاده قورباغه‌ی شیشه‌ای برای در امان ماندن از حمله‌ی مار!

واژگونی کامیون حامل سکه در آمریکا

به جای بهانه آوردن بیهوده برای همسر، عذرخواهی کنید

آیا شامپو خشک را جایگزین شستن مو کنیم؟

اعتراض سیتیزن‌ها؛ تکلیف فینال را معلوم کنید

یک امتیاز کسرشده داماش برگشت