آریا بانو - ایرنا / همزمان با اولین حضور یک فیلم ساخته سینمای نیجریه در بخش «نگاه خاص» جشنواره «کن»، دستاندرکاران سینمای نیجریه قصد دارند از این فرصت به عنوان سکویی برای جهش و درخشش بیشتر فیلمسازان پرجمعیتترین کشور آفریقا در سطح جهانی استفاده کنند.
صنعت سینمای نیجریه موسوم به «نالیوود» که از سالها پیش جایی برای خود در میان بزرگترین و فعالترین صنعتهای فیلمسازی در جهان باز کرده، در جشنواره «کن» امسال تاریخسازی کرده و اولین فیلم ساخت نیجریه با عنوان «سایه پدرم» در بخش «نگاه خاص» جشنواره کن به نمایش در آمده است.
به همین مناسبت، شماری از دستاندرکاران و مقامات صنعت سینما در کشور نیجریه با رونمایی از طرحی بلندپروازانه در تلاش هستند تا به فیلمسازان این کشور در رسیدن به موفقیتهای بیشتر جهانی یاری برسانند. این طرح جدید موسوم به «پرده نمایش نیجریه» ( Screen Nigeria) در واقع تلاشی برای هماهنگسازی حضور صنعت سینمای نیجریه در بازارهای و جشنوارههای مهم بینالمللی و به نمایش گذاشتن فیلمهای سینمایی و تلویزیونی و تولیدات پویانمایی نیجریه در عرصه جهانی است. این طرح علاوه بر معرفی و ارتقای استعدادهای سینمایی نیجریه میتواند به جذب تولیدکنندگان بینالمللی به صنعت سینمای این کشور غرب آفریقا نیز یاری برساند.
«هاناتو موسا-موساوا» وزیر فرهنگ، هنر، گردشگری و اقتصاد نوآورانه نیجریه گفت: ما با ابتکار «پرده نمایش نیجریه» قصد تقویت بیشتر رشد تجربه شده سالهای اخیر در بخش تولیدات دیداری و شنیداری را داریم به نحوی که این بخش بیشتر ارتقا یافته و بتواند از توان رقابتی در سطح جهانی برخوردار شود؛ ضمن اینکه میخواهیم عرصههای جدیدی مانند پویانمایی را نیز برای بازار محلی بگشاییم.
این تلاشها بخشی از برنامه رشد دولت نیجریه موسوم به «مقصد 2030؛ نیجریه در همهجا» هستند که قرار است به ایجاد 2 میلیون شغل در بخش گردشگری و صنایع خلاقانه منجر شود و تا پایان دهه جاری 100 میلیون دلار به تولید ناخالص نیجریه کمک کند. اجرای ابتکار «پرده نمایش نیجریه» این هفته با یک غرفه ملی در جشنواره کن آغاز میشود و در مراحل بعدی در جشنواره بینالمللی «تورنتو» در پاییز امسال و پس از آن در جشنواره بینالمللی فیلم آفریقا در لاگوس نیجریه ادامه خواهد یافت.
بازار


فیلم «سایه پدرم» به کارگردانی «آکینولا دیویس جونیور» داستان سفر یک
پدر و دو پسرش به شهر «لاگوس» در جریان ناآرامیهای
سیاسی سال 1993 است. هفتاد و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی
فیلم کن فرانسه از روز سهشنبه 23 اردیبهشت (13 مه) شروع شده و تا روز شنبه سوم خرداد ماه (24 مه) ادامه خواهد داشت.
کشور نیجریه در غرب آفریقا از قطبهای
سیاسی و اقتصادی قاره آفریقا به شمار میرود. نیجریه به همراه آفریقای جنوبی بیش از یک پنجم جمعیت این قاره و بیش از 45 درصد از تولید اقتصادی قاره آفریقا را در اختیار دارند. نیجریه در گذشته برای مدت یک قرن مستعمره انگلیس بود و در سال 1960 میلادی به استقلال رسید. این کشور در سالهای 1967 تا 1970 درگیر یک جنگ داخلی موسوم به «جنگ بیافرا» بین دولت نیجریه و جداییطلبان بیافرا در جنوب شرقی نیجریه بود.
نیجریه بیش از 923 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و با جمعیتی حدود 230 میلیون نفر پرجمعیتترین کشور آفریقا و ششمین کشور پرجمعیت جهان به شمار میرود. بیش از نیمی از جمعیت این کشور (حدود 54 درصد) مسلمان و نزدیک به نیمی از جمعیت هم مسیحی پروتستان و کاتولیک هستند. این کشور با چالشهای اقتصادی و اجتماعی از جمله ناامنی و فعالیت گروههای افراطی در مناطقی از کشور رو به رو است.
نیجریه از جمله کشورهای دارای اقتصاد نوظهور یا بازار نوظهور به شمار میرود. بازار نوظهور بازاری با برخی مشخصات بازارهای توسعهیافته است اما بطور کامل با معیارهای اقتصادی توسعهیافتگی مطابقت ندارد. اقتصاد نوظهور نیجریه دارای بخشهای رو به گسترش تولیدی، مالی، خدمات، ارتباطات، فناوری و آموزشی- تفریحی است. نیجریه همچنین بزرگترین اقتصاد آفریقا را دارد اما از لحاظ تولید ناخالص داخلی اسمی در رتبه 53 جهانی قرار دارد. تولید ناخالص داخلی (GDP) نیجریه در سال 2023 بر اساس آمار رسمی بانک جهانی 362.81 میلیارد دلار بوده است.