آریا بانو - خراسان / در30 سال گذشته، نرخ ابتلا به سرطان روده بزرگ در افراد جوان در سراسر جهان تا 80 درصد افزایش یافته است. یک آزمایش جدید نشان داده است که مصرف روزمره نان سفید بستهبندیشده میتواند خطر مرگ بر اثر سرطان روده بزرگ را بیش از 30 درصد افزایش دهد.
به گزارش دیلیمیل، پژوهشگران آمریکایی دریافتهاند که مصرف مکرر سوسیس و کالباس، گوشت فراوری شده و نوشیدنیهای شیرین هم به همین مقدار خطر مرگ ناشی از سرطان را افزایش میدهند. در مقابل، مصرف زیاد سبزیجات نارنجی مانند سیبزمینی شیرین و هویج و نوشیدن قهوه، نقش محافظتی دارد.دانشمندان بر این باورند که عوامل متعددی میتوانند در این پدیده نقش داشته باشند. از افزایش آلودگی گرفته تا چاقی فزاینده و حتی ذرات نامرئی پلاستیک در آب آشامیدنی. اکنون متخصصان آمریکایی شواهدی پیدا کردهاند که نشان میدهد رژیم غذایی با خاصیت التهابی بالا ممکن است یکی از دلایل افزایش روند ابتلا به این بیماری باشد.غذاهایی که در این دسته التهابزا قرار میگیرند، عبارتاند از گوشتهای فراوریشده مانند سوسیس و کالباس، نوشیدنیهای شیرین، کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند نان یا ماکارونی سفید و جگر. با این حال، بر اساس الگوی تجربی سنجش التهابزایی رژیم غذایی، ابزاری جهانی که غذاها را بر اساس ظرفیت التهابزایی آنها ارزیابی میکند، سبزیجات نارنجی مانند سیبزمینی شیرین و هویج و همچنین قهوه و بهطور شگفتانگیزی، پیتزا همگی در دسته «غذاهای ضدالتهاب» طبقهبندی میشوند. پیتزا به این دلیل که گوجهفرنگی پخته دارد، در این گروه قرار میگیرد. گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن، یک آنتیاکسیدان قوی، است.