آریا بانو - خراسان / برای کسانی که تازه میخواهند آشپزی یاد بگیرند یا هنوز اول راه هستند، بعضی از مسائل بدیهی آشپزی، شبیه یک معادله چندمجهولی است؛ ازجمله این که برای هر غذای دونفره چقدر باید حبوبات استفاده کرد تا غذا نه کم بیاید و نه زیاد. میخواهیم اندازه استاندارد حبوبات برای دو نفر را در غذاهای مختلف بررسی کنیم.
عدس پلو
اگر میخواهید برای دو نفر عدس پلو درست کنید یک سوم پیمانه کافی است. به همین میزان باید از مقدار برنج کم کنید تا مقدار عدس و برنج در غذایتان متناسب باشد.
قرمه سبزی
اگر دوست دارید یک قرمه سبزی مشتی و خوشمزه درست کنید، یک سوم پیمانه لوبیا قرمز کافی است. این مقدار را بهتر است از شب قبل خیس کنید و برای پخت آب آن را دور بریزید.
بازار 
پلو لوبیا چشم بلبلی
برای دو نفر به اندازه یک چهارم پیمانه لوبیا چشمبلبلی کافی است. همچنین باید دو برابر این مقدار یعنی یک دوم پیمانه از مقدار برنجتان کم کنید تا نسبتهای مناسبی در غذا داشته باشید.
آبگوشت
دلتان میخواهد یک غذای سنتی باحال ردیف کنید؟ اگر قصد درست کردن آبگوشت را دارید، یک چهارم پیمانه نخود کافی است. نخود را حتما از شب قبل خیس کنید.
خورش قیمه
یک چهارم پیمانه لپه را کنار بگذارید و بقیه مواد قیمه را آماده کنید تا بروید سراغ پخت خورش. لپه هم مثل بقیه حبوبات باید از قبل خیس شود منتها از صبح همان روز نه از شب قبل.
باقالی پلو
یکی از غذاهای محبوب و مجلسی سفره ایرانیها همین باقالی پلو است. برای دو نفر کافی است دو سوم پیمانه باقالی سبز داشته باشید. همین مقدار را از برنجتان کم کنید. یعنی به جای دو پیمانه برنج یک و یک سوم پیمانه برنج خیس کنید.
*نکته: منظور از پیمانه یک لیوان فرانسوی است و اگر قصد داشتید برای تعداد بالاتر غذا بپزید به تناسب میزان هر کدام ازحبوبات را زیاد کنید.