آریا بانو

آخرين مطالب

کرونا/ باردارها واکسن بزنن یا نه؟ پزشکي

کرونا/ باردارها واکسن بزنن یا نه؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بهداشت نیوز /متخصص زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به پیشگیری موثر واکسن از ابتلا به کرونا، گفت: واکسیناسیون مادران باردار، خطر انتقال کرونا به نوزاد را کاهش می دهد.
 دکتر شهناز احمدی؛ متخصص زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته سلامت زنان که امسال در همه گیری کرونا برگزار می شود، گفت: کووید-19 یک بیماری تنفسی همه گیر است که مشکلاتی را برای سلامت جهانیان ایجاد کرده اما در اثر تغییر در شیوه عملکرد سیستم فیزیولوژیک و عملکرد سیستم ایمنی خانم های باردار ،این افراد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: تحقیقاتی که بر روی این بیماری در خانم‌های باردار انجام شده، نشان داده که علائم این بیماری شامل سردرد، خستگی و درگیری سیستم تنفسی کاملا مشابه خانم‌های غیرباردار است ولی خانم های باردار تا حد بیشتری در معرض خطر بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.
وی در خصوص عوارض و پیامدهای نامطلوب کرونا در بارداری بیان کرد: از عوارض ایجاد شده در زنان باردار می توان به محدودیت رشد داخل رحمی، زایمان زودرس و نیاز به مراقبت های ویژه در نوزادان، سقط و افزایش سزارین و یا حتی در مواردی مرگ و میر پریناتال اشاره کرد.
احمدی واکسیناسیون خانم های باردار را یکی از روش های موثر در پیشگیری از عوارض شدید کرونا دانست و گفت: یکی از روش‌های جلوگیری از ابتلا به عوارض شدید کووید - 19و پیشگیری از بروز عوارض شدید ناشی از کرونا در خانم های باردار، واکسن کرونا است که متاسفانه برخی خانم های باردار بدلیل ترس از عوارض تزریق واکسن بر روی جنین از آن امتناع می کنند.
عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه واکسن خطر انتقال کرونا به نوزاد را کاهش می دهد، افزود: واکسیناسیون از عوارضی مانند شدت بیماری در مادر و همچنین نارس بودن نوزاد نیز جلوگیری می کند.
وی افزود: در بررسی های انجام شده، آنتی بادی های ضد ویروس ناشی از واکسیناسیون در سرم بند ناف نوزاد و همچنین در سرم مادر قابل رویت است و تزریق واکسن می تواند از طریق جفت به جنین از ابتلای نوزاد به کرونا جلوگیری کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص زمان تزریق واکسن در بارداری گفت: بهتر است تزریق واکسن بعد از هفته دوازدهم بارداری باشد زیرا اکثر اعضای جنین تشکیل شده و نگرانی‌های ناهنجاری‌های جنینی کاملا برطرف می شود.
این متخصص زنان با تاکید بر اینکه واکسن کوید در واقع واکسن ویروسی غیر زنده است و نمی تواند باعث عفونت در مادر و جنین شود، گفت: مادرانی که در دوران بارداری واکسن کرونا تزریق می کنند به هیچ وجه ریسک بالاتری در نارس بودن نوزاد – ناهنجار های جنین و مرده زایی نسبت به دیگر مادران باردار نخواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن مانند هرواکسن دیگری ممکن است منجر به درد در محل تزریق و یا تورم وتب شود اما مشکلی برای مادران باردار ایجاد نمی کند و می توان با مصرف قرص استامینوفن ساده، تب را نیز کنترل کرد.
احمدی درخصوص تزریق واکسن در دوران شیر دهی گفت: آنتی بادی تولید شده در بدن مادر می تواند از طریق شیر به نوزاد منتقل شود و موجب ایمنی در بدن نوزاد شود، بنابر این نیاز به توقف شیردهی وجود ندارد.
دکتر شهناز احمدی؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان خاطر نشان کرد: هیچ مدرک مستندی مبنی بر اینکه واکسیناسیون بر کاهش میزان و قدرت باروری خانم ها و آقایان تاثیری داشته باشد، وجود ندارد.
وی همچنین بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و شستن دست ها تاکید کرد و از خانم های باردار خواست، حتی با تزریق واکسن از حضور در مکان های شلوغ اجتناب کنند و از تهویه مناسب محل حضور خود اطمینان حاصل کنند.
هفته ملی "سلامت بانوان ایران"، همه ساله در هفته پایانی مهرماه با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروههای مختلف جامعه در خصوص اولویتهای سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، برگزار می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/681882/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان