آریا بانو

آخرين مطالب

مردان 3 برابر زنان رفتارهای ضد اجتماعی در رانندگی دارند اجتماعي

مردان 3 برابر زنان رفتارهای ضد اجتماعی در رانندگی دارند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد رفتارهای ضد اجتماعی در حوزه ترافیک در مردان حدود سه برابر بیشتر از زنان است.
شیوع این رفتار ناپسند در دنیا بسیار زیاد و در حال افزایش است. رفتارهای اجتماعی، تربیتی و آموزشی هایی که فرد در دوران کودکی اعم از محیط آموزشی رسمی مدرسه یا در محیط هایی مانند خانواده فرامی گیرد، از عواملی است که در ایجاد این رفتار ناپسند اجتماعی نقش موثری دارند، اما عمدتا این موضوع، الگوی خانوادگی دارد و معمولا در اطرافیان فردی که این رفتارها را دارند، بیشتر دیده می شود.
این اپیدمیولوژیست با اشاره به اینکه این افراد سعی می کنند با چرب زبانی و فریبکاری رفتار خود را توجیه کنند، تاکید کرد: آنچه در ترافیک مشاهده می کنیم، اکثرا نتیجه رفتارهای ضد اجتماعی و محیط ناایمن است که حتی اگر موجب تصادف و سوانح نشود، سبب آزار و اذیت مردم و همچنین برهم خوردگی نظم ترافیکی و ایمنی راه می شود.
سوری، افزایش ناایمنی، گسترش رفتارهای مغایر با قوانین راهنمایی و رانندگی و احتمال افزایش سوانح، مصدومان و مجروحان را از ویژگی های این اقدام برشمرد و گفت: معمولا رفتار این افراد دارای منشأ روانی یا منشأ اجتماعی است؛ یعنی فشار هم ترازان و هم سن و سال ها و ممکن است به عنوان عوامل موقتی هم سبب رفتارهای ضداجتماعی شود.
وی، بوق زدن های مکرر، ایجاد سروصدا، تغییر در وضعیت رانندگی مانند لایی کشیدن و دوردور زدن ها را از جمله حرکات و رفتار این افراد دانست و گفت: این افراد معمولا رفتار یک رانندگی رقابت جویانه را دارند و به عبارتی رفتارهای آنها خطرپذیر است.
سوری با بیان اینکه عوامل محیطی مانند ازدحام ترافیکی در ایجاد رفتارهای ضد اجتماعی نقش دارند، گفت: اغلب، بارها تجربه کردیم که در محیط های شهری رانندگانی که در یک لاین مشخصی قرار دارند و می خواهند وارد یک مسیر دوربرگردان یا انحرافی از یک خیابان اصلی یا بزرگراه شوند، بدون توجه به حقوق دیگران این کار را انجام می دهند که این یک رفتار ناپسند و ضد اجتماعی است.
سوری افزود: همچنین هنگامی که در جاده ها و راه های مواصلاتی بین شهری ترافیک می شود، برخی رانندگان در شانه های خاکی جاده ها رفت و آمد می کنند که این کار سبب آزار و اذیت دیگران می شود و همچنین می تواند زمینه سوانح و تصادفات را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه رفتارهای ضد اجتماعی ممکن است خواسته یا ناخواسته باشد، گفت: گاهی اوقات ممکن است افراد به دلیل استفاده از مواد روان گردان، داروها، مواد مخدر و الکل و امثال اینها چنین رفتاری را از خود بروز دهند.
سوری خاطرنشان کرد: معمولا اغلب روزانه شاهد چنین رفتارهایی در اطراف خود هستیم. در حالی که برخورد با این افراد به صورت جدی صورت نمی گیرد یا مشکلاتی در قوانین وجود دارد؛ به عبارتی نقص در قوانین داریم یا دستگاه های متولی در این زمینه با جدیت برخورد نمی کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر انجام تحقیق در این حوزه تاکید کرد و ادامه داد: وظیفه پژوهشگران این است که با شناسایی و طرح مسئله سعی کنند مسیری را فراهم کنند تا به حل مسئله منجر شود.
وی اظهار داشت: شخصیت ضد اجتماعی اختلالی است که عملا فرد نمی تواند با موازین اجتماعی خود را سازگار کند و در قبال رفتاری که انجام می دهد احساس گناه یا پشیمانی ندارد. معمولا این رفتار به صورت مداوم انجام می شود، این افراد قوانین موجود را زیرپا می گذارند، اما خود را بزهکار تلقی نمی کنند.
سوری گفت: رفتارهای ضد اجتماعی صرفاً در محیط های ترافیکی یا در راه به عنوان راننده، عابر پیاده، موتور سیکلت سوار یا دوچرخه سوار و امثال اینها محدود نمی شود و این اشخاص در همه شئونات زندگی این رفتارها را دارد. این رفتارها معمولا غیر اخلاقی است و جامعه در مواجهه با آن احساس رضایت ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/722697/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرار دختران از خانه، دلایل و راه های پیشگیری

اکراه مردان در پذیرش مشکلات سلامت روان

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت

چگونه با رازهای‌مان خوشحال باشیم؟

چرا دختران بیشتر از پسران در معرض افسردگی قرار دارند؟

نقش استرس در بروز دردهای قلبی!

اعتیاد به کار؛ بلایی که عمرمان را می‌گیرد

با بیماران چگونه برخورد کنیم؟

فواید خنده و گریه

چرا مجردها منزوی می‌شوند؟

اضطراب و استرس، مسری است

9عامل کمتر شناخته‌شده زوال عقل

شخصیت شما چه تاثیری بر سلامت شما دارد؟

12 علامت اینکه واقعا باهوش هستید

روان‌شناسی نابرابری

آیا احساسات را به فرزندانمان یاد می دهیم یا ارث می دهیم؟

افسردگی ناشی از تعطیلات چیست؟

9 عادت روزانه‌ای که باید هر چه زودتر ترک کنید

ویژگی‌های چهره که باعث جذاب‌تر دیده شدن افراد می‌شود

اضطراب بیشتر با استفاده بیش از اندازه از اسمارت فون ها

چرا بی دلیل گریه می کنیم؟

آیا افراد تحصیل‌کرده به مشکلات روحی بیشتری دچار می‌شوند؟

شغلی را که واقعا دوست دارید بیابید

راه های رفع کسالت بعد از تعطیلات نوروز

چرا در مورد مسائل مالی، احساسی تصمیم می‌گیریم؟

راهکارهایی برای رهایی از استرس

نکاتی درباره رایج ترین بیماری روانی

افزایش سطح انرژی بدن در آغاز روز با رنگ نارنجی و چند اقدام ساده

علائم افسردگی خفیف

مهارت تفکر انتقادی‌تان را چگونه پرورش دهید؟

اختلال مانیک (دوقطبی) چیست؟

چرا در خواب حرف می‌زنیم؟

چگونه انرژی منفی را از خانه دور کنیم؟

چگونه هورمون استرس را کم کنیم؟

انعطاف پذیری ذهن، به این 4 عامل بستگی دارد!

یادگیری و تقویت حافظه

این نشانه‌های پنهان اضطراب را جدی بگیرید

ناامیدی و بدبینی نشانه ای از اختلالات خلقی است

اگر فرزند وسط هستید این مطلب را حتما بخوانید

وقتی زنان افسرده می شوند

شاید از افسردگی پنهان رنج می‌برید...

چهار روش اشتباه برای جلب توجه

چه کنیم تا بقیه به ما گوش بدهند؟

8 روش اثبات شده برای غلبه بر استرس

چگونه در محل کار روحیه بهتری داشته باشیم؟

چطور با شکست عاطفی مدارا کنیم؟

افسردگی پس از زایمان عامل افت ضریب هوشی نوزاد

چرا گاهی به جای حرف زدن، سکوت می‌کنیم؟

زنگ هشدار تلفن‌های همراه عامل بی‌خوابی