آریا بانو

روایت عضو سابق سازمان مجاهدین از زندان‌های اشرف مقالات

روایت عضو سابق سازمان مجاهدین از زندان‌های اشرف
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تسنیم / کتاب «تلخی رهایی» با استقبال مخاطبان در سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران به چاپ دوم رسید. این اثر که برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شد، روایتگر زندگی علی بیگلری از دوران جنگ تحمیلی و پس از آن است. جواد کامور بخشایش، از نویسندگان نام‌آشنای حوزه ادبیات دفاع مقدس این‌بار به سراغ سوژه‌ای متفاوت رفته است. 
بیگلری پس از حضور در جبهه در عملیاتی به اسارت نیروهای عراقی درآمد و پس از آن، سه سال و نیم از روزهای نوجوانی‌اش را پشت دیوارهای سر به فلک کشیده اردوگاه‌های الرمادی و اطفال گذراند، اما پایان جنگ، پایان دوران اسارت او نبود. بیگلری پس از گذراندن یک سال در بلاتکلیفی و خوف و رجای آزادی یا حبس، با تبلیغات اعضای سازمان مجاهدین در اردوگاه‌ها، به‌سودای رهایی از عراق و بازگشتن به ایران، وارد اردوگاه اشرف می‌شود؛ اینجاست که سخت‌ترین بخش زندگی او رقم می‌خورد... .
کتاب ضمن شرح سال‌های جنگ تحمیلی و دوران اسارت از زبان یک نوجوان، راوی اقدامات مجاهدین برای جذب نیرو در سال‌های پس از عملیات مرصاد است. بیگلری که به مدت 14 سال در اردوگاه اشرف حضور داشته، از تجربیات زندگی در این اردوگاه و در مواجهه با مسعود و مریم رجوی و دیگر اعضای کادر مرکزی سازمان می‌گوید. حضور او در عملیات‌های متعددی مانند «مروارید» و کشتار کردها از دیگر تجربیات بیگلری در این بخش از زندگی اوست. 

آریا بانو

خبرگزاری تسنیم به مناسبت انتشار و استقبال از کتاب «تلخی رهایی» با بیگلری به گفت‌وگو پرداخت. او در بخشی از این مصاحبه که در روزهای آتی منتشر خواهد شد، به چرایی روی آوردن مجاهدین به عضوگیری از میان اسرا و فشارهایی که بر اعضای سازمان وارد می‌شد، گفت. بیگلری در بخشی از صحبت‌هایش به مرحله‌ای از زندگی‌اش اشاره می‌کند که در سازمان دچار تناقض می‌شود و همین امر سبب می‌شود که در زندان‌های سازمان به مدت چند ماه حبس را تحمل کند؛ زندان‌هایی که قبلاً سوئیت‌هایی برای خانواده‌های سازمان بود، اما پس از انقلاب‌های مسعود رجوی و جدا شدن زوجین از یکدیگر به زندانی برای اعضا تبدیل شده بود. 
به گفته وی؛ زندان‌ها، پیش از آن خانه‌های کوچک(سوئیتی) بود برای خانواده‌ها که آخر هفته‌ها در آنجا جمع می‌شدند و کنار هم بودند. بعد از ماجرای انقلاب طلاق در اشرف، این خانه‌ها تبدیل به زندان شد. اشرف زندان‌های دیگری هم داشت که من آنجا را ندیده بودم، اما از دوستانم وصف آنها را شنیده بودم یا در کتاب‌ها خوانده‌ام. زندان‌ها در اردوگاه اشرف دسته‌بندی شده بودند. 
کتاب «تلخی رهایی» به کوشش انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شده است. این اثر هم‌اکنون در نمایشگاه مجازی کتاب نیز در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم:
فکر می‌کنم از سال 1372 به بعد، دیگر درها را بسته بودند کسی حق خروج نداشت. می‌گفتند مثل کریم حقی و مهدی خوشحال می‌روید ما را لو می‌دهید. این افشاگری‌ها برایمان گران تمام می‌شود. بعد از آن شروع کردند به کتک‌کاری و فحاشی. ندیدم کسی را بکشند اما شنیده بودم که طرف خودکشی کرده باشد. مثلاً یک دختر داشتیم که تازه از اروپا آمده بود و وارد سازمان شده بود. چند وقتی از آمدنش نگذشته بود که گفتند خودکشی کرده. خودش را در رودخانه غرق کرده اما عده‌ای می‌گفتند، نه خفه‌اش کردند. یا فرمانده فتح‌الله، که از مسئولین رده‌بالا و فرد زبده و کارکشته‌ای بود، آنقدر در بحث انقلاب به او فشار آورده بودند که دیوانه شد. مثل دیوانه‌ها در محوطه قرارگاه می‌چرخید. او مسئول حفاظت رجوی و بنی‌صدر بود. وقتی بنی‌صدر و سرهنگ معزی، خلبان شاه، از فرودگاه مهرآباد فرار کرده و به پاریس رفته بودند فتح‌الله فرمانده حفاظتشان بود. 
خیلی از این افراد را داشتیم که شاید 20 سال با سازمان همکاری می‌کردند اما به جایی می‌رسیدند که پل‌های پشت سرشان خراب بود. نمی‌دانستند در این تشکیلاتِ بدون تعلقات چه کار باید بکنند. اوایل ورود این‌جوری نبود، بعدها سازمان چهره مخوف خودش را بیشتر نشان داد. ...

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/749775/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عوامل زمینه‌ساز اضطراب کودکان

مامان! من از تاریکی می ترسم

بی‌ خوابی؛ عامل اضطراب و آشفتگی کودکان ‏

تأثیر دوران کودکی بر شخصیت

رفتارهای بد از فرشتگان خوب

فضای دوستانه با پسران

کوتاه اما کاربردی

بازی‌های ساده در خانه

کمک به کودکان برای غلبه بر ترس

هوش نوزاد خود را با این روش های ساده تقویت کنید!

کودکان همیشه ترسو

بهترین نوع تنبیه، محرومیت کودک از علایق اوست

از بچه اولی تا دومی

دلایل اضطراب کودکتان را بدانید

برای کودکان با صدای بلند کتاب بخوانیم!

افزایش هوش فرزندان از راه های مجاز!

میم مثل مادر،چگونه کودک به حرف می‌آید؟

برای بچه ها تلفن همراه بخریم یا نه؟

قلب شما برای دو نفر

مامان ،خدا یعنی چی؟یعنی کی؟

فرزندان، اولین قربانیان طلاق

به این دلایل کودک تان را ببوسید

تأثیر چید مان منزل در آرامش کودک

رویای شیرین در اتاق خواب مامان

اگر میخواهید کودکتان به مطالعه علاقه مند شود!

چرا کودک تان از بازی کردن می ترسد؟

غنی سازی رابطه با کودک

اگر فرزندتان کابوس می بیـند، بخوانید

تکنیک های رویارویی با ناشناخته ها

رمز و راز نقاشی‌های کودکان

بی‌قراری و بی‌خوابی کودک می‌تواند ناشی از کش مکش والدین باشد

دعوای کودکان آن ها را آماده روبرویی مشکلات در آینده می کند

تشویق نکردن بهترین تنبیه کودک

چند روش برای جلوگیری از لجبازی کودکان

فرزندی که باعث آبروریزی می شود...

فرق کودک بیش‌فعال با شیطان چیست؟

توصیه های مهم به والدینی که دو پسر دارند!

کودکان چگونه مهمان خوبی باشند؟

اولین دلیل بی‌میلی کودکان به صبحانه

فرزند شما چند ساعت از روزش را با پدرش می‌گذراند؟

داشتن یک کودک کتک زن یا کتک خور

دروغگویی فرزندتان را در 7 مرحله درمان کنید

پسر،پسر، قند عسل گاهی هم .....

عوارض تجربه های تلخ کودکی

من دروغ می‌گم، تو دروغ نگو!

چرا بعضی از کودکان دوست ندارند بخوابند!

مادران شاغل و دردسر تعطیلی مدارس در تابستان

روزی یک ساعت بچه شوید !

انواع اضطراب و آشنایی با نکات ضروری در پیشگیری و درمان اضطراب

علائم افسردگی شدید