آریا بانو

آخرين مطالب

نقش دارچین در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی گوناگون

نقش دارچین در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / پژوهشگران کشور در یک تحقیق مروری، اثرات گیاه دارویی دارچین را بر کنترل بیماری‌های قلبی عروقی مورد بررسی قرار داده و بر مزایای آن تاکید کرده‌اند.
 بیماری‌های قلبی عروقی کماکان از علل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان شناخته می‌شوند. این بیماری‌ها شامل اختلالات ایسکمیک قلبی، پرفشاری خون، بیماری‌های مادرزادی قلب، روماتیسم قلبی، کاردیومیوپاتی، آندوکاردیت، نارسایی قلبی و همچنین آریتمی‌ها هستند. سکته قلبی و نارسایی قلبی، یک‌سوم تا نیمی از موارد بیماری‌های قلبی عروقی را تشکیل می‌دهند. طبق پیش‌بینی‌ها تا سال 2030 میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی به بیش از 23 میلیون مورد خواهد رسید. بسیاری از شرایط، ازجمله عادت‌های نامناسب غذایی، استرس، استعمال دخانیات، بی‌تحرکی و بیماری‌هایی ازجمله دیابت، تصلب شرایین و پرفشاری خون می‌توانند باعث پیشرفت بیماری‌های قلبی عروقی شوند.
بر اساس گفته‌های متخصصان، استفاده از درمان‌های رایج در درمان بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی، صرف نظر از عوارض وسیع آن برای بسیاری از مردم، مقرون‌به‌صرفه نبوده و در مقابل استفاده از گیاهان دارویی با توجه به اعتقادات و سازگاری‌های فرهنگی، عوارض کمتر، در دسترس بودن و ارزان بودن، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. چاشنی‌ها و ادویه‌های غذایی از عناصر مهم رژیم غذایی بوده و هزاران سال است که برخی از آن‌ها به‌عنوان گیاهان دارویی در درمان بسیاری از بیماری‌ها، ازجمله عفونت‌های باکتریایی، سرفه، سرماخوردگی و بیماری‌های قلبی عروقی استفاده می‌شوند. خواص دارویی مختلفی شامل اثرات تنظیم‌کنندگی سیستم ایمنی، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی در برابر بیماری‌های مختلف به برخی از ادویه‌ها نسبت داده شده است.
در این خصوص، گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک مطالعه مروری، اثرات گیاه دارویی و ادویه معروف و محبوب دارچین را بر ریسک‌فاکتورها یا عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی‌عروقی مورد بررسی قرار داده‌اند.
آن‌ها در این مطالعه، کلیدواژه‌های تخصصی مربوطه را در پایگاه‌های اطلاعاتی پابمد، ساینس دایرکت، وب آو ساینس، گوگل اسکالر، اسکوپوس و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بدون محدودیت زمان تا ماه مارس سال 2021 جستجو کرده و مقالات و اطلاعات مورد نیاز تحقیق را استخراج کردند.
نتایج بیشتر مطالعات انسانی و حیوانی انجام‌شده روی این موضوع حاکی از آن بود که دارچین اثرات مفیدی در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی‌عروقی از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و آپوپتوز یا مرگ سلولی و همچنین بهبود فشارخون و پارامترهای چربی خون دارد.
به گفته مریم محمودآبادی، پژوهشگر گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش، «در تحقیق ما، از مجموع 204 مقاله یافت‌شده در پایان جست‌وجو، درنهایت 51 مقاله به‌طور کامل بررسی و از اطلاعات آن در این مطالعه مروری استفاده شد. در مقالات نهایی‌شده، نتایج مربوط به اثرات دارچین بر ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی‌عروقی، ازجمله بالا بودن سطح چربی خون، پرفشاری خون و استرس اکسیداتیو بررسی شد».
آن‌ها افزوده‌اند: «مطالعات بررسی‌شده نشانگر اثرات مفید دارچین در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی هستند. دارچین و همچنین ترکیبات مختلف آن می‌توانند با کاهش ریسک فاکتورهای مختلف ازجمله سطح چربی‌های خون و فشارخون و بهبود توازن عوامل اکسیدان و آنتی‌اکسیدان نقش مؤثری در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی داشته باشند».
دارچین یا به قول انگلیسی‌زبان‌ها، سینامون، گیاهی متعلق به خانواده لوراسه با 250 گونه مختلف است. این گیاه، یک درختچه همیشه‌سبز است که در آسیا و استرالیا یافت می‌شود. دو نوع از این گونه‌ها به نام‌های «کاسیا» و «وروم» معروف‌ترین دارچین‌ها هستند.
محمودآبادی و همکارانش اشاره کرده‌اند: «برگ و پوست شاخه دارچین به‌عنوان گیاه دارویی و همچنین در آشپزی به‌عنوان ادویه طعم‌دهنده و رنگ دهنده از زمان‌های قدیم در کشورهای مختلف استفاده می‌شده‌اند. در طب سنتی نیز، دارچین در درمان آرتریت، عفونت‌ها و همچنین به‌عنوان ضد سرفه، آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب و ضد درد در مشکلات دندان و زخم استفاده می‌شده است».
این اطلاعات به‌صورت یک مقاله علمی پژوهشی در نشریه‌ای موسوم به «طب داخلی روز» منتشر شده است. این فصل‌نامه علمی پژوهشی، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/779149/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!

هیجان کودک برای ورود خواهر یا برادر کوچک‌تر

به طور کلی سیر نقاشی بدین ترتیب است :

انواع روش های محبت کردن به کودکان!

چگونه سوالات جنسی فرزندم را پاسخ دهم؟

نکته های کاربردی برای تربیت فرزندان تان

علت دروغگویی کودکان چیست ؟

قفل زبان کودکان را چگونه بگشاییم ؟

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟

محبت زیاد کودک را لوس نمی کند

طرز برخورد مناسب با کودکان گستاخ !

کودکان دین زده یا تربیت دینی

خشونت بین فرزندان و وظیفه والدین

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

تأثیر خشونت های تلویزیونی در کودکان

خجالتی بودن فرزندتان را از نوزادی بشناسید!

کودک من از هیچ کس کمتر نیست !!

تأثیر مثبت موسیقی بر روح و روان کودکان

علت تضاد بین فرزندان و والدین چیست؟

با لجبازی کودکم چگونه برخورد کنم؟

تربیت لذت بخش

برخورد با کودکی که از حمام کردن میترسد

راه های پایه ای افزایش آی کیو کودک

لجاجت و کج خلقی در کودکان: هیجانی ، لجبازی

علائم استرس در کودکان

چگونه کودکی مسئولیت پذیر داشته باشیم؟

بازی کودک با اعداد

بچه ها از چه سنی باید تنها بخوابند؟

دروغگویی کودکان دلایل و راهکارهای مقابله

کم رویی ارثی نیست

9 برخورد اشتباه والدین با کودکان نوپا

تصاویر برهنه و کودکان ما

بچه‌ها از سه سالگی، لحن منطقی را می‌فهمند

پرورش اعتماد به نفس درکودک

کودک و میل جنسی

عوارض و درمان مکیدن انگشت کودک

راه های شناسایی بیش فعالی در کودکان