آریا بانو

آخرين مطالب

افزایش ادامه دار قیمت دارو؛ مصرف دارو 10 درصد کاهش یافت اقتصادي

افزایش ادامه دار قیمت دارو؛ مصرف دارو 10 درصد کاهش یافت
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نائب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: در ایران مصرف واقعی در برخی گروه‌های دارویی مانند فشارخون و بیماری‌های قلبی پایین است و این آمار نشان می‌دهد که بسیاری از بیماران هنوز تشخیص درست را دریافت نکرده‌اند.

مجتبی بوربور با بیان اینکه سیاست عدم واردات دارو‌هایی که مشابه آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود همچنان ادامه دارد، گفت: وزارت بهداشت این سیاست را با شدت دنبال می‌کند و تلاش دارد که داروی مورد نیاز کشور را از منابع داخلی تهیه و تامین کند.
وی با اشاره به نقش تحریم‌ها در تهیه مواد اولیه دارو، گفت: برداشت اتحادیه واردکنندگان دارو این است که واردات دارو به لحاظ تعداد و ارزش کمتر از پیش‌بینی‌ها شده است.
نائب رئیس اتحادیه واردکنندگان با بیان اینکه فرآیند ثبت الکترونیک دارو باعث شفافیت مصرف شده است، افزود: سیاست وزارت بهداشت این است در مواقعی که تولید داروی داخلی جواب نمی‌دهد با حداقل همراهی‌ها این دارو‌ها وارد کشور شوند، اما من هم اکنون آماری از حجم واردات دریافت نکردم.
بوربور با اشاره به راه‌حل‌های واردات دارو در شرایط تحریم، اذعان کرد: دارو و اقلام سلامت محور در رسته اقلام تحریمی قرار نمی‌گیرند اینجا این پرسش مطرح است که چرا ایران در تامین دارو با مشکل مواجه است؟ چراکه ما در پروسه‌ها و تراکنش‌های بانکی در دنیا دچار اختلال هستیم و تجار برای پیدا کردن مسیر مطمئن به زمان نیاز دارند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: سیاست‌های وزارت بهداشت گاهی روند واردات دارو را دشوار می‌کند.
نائب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در پاسخ به این پرسش که بعد از حذف ارز ترجیحی قیمت دارو چند درصد افزایش پیدا کرد و آیا شاهد کاهش تقاضا برای خرید آن بودیم؟ افزود: دارو و غذا جزو دو اقلام اساسی هستند که دولت‌ها برای تامین آن‌ها به مردم یارانه پرداخت می‌کنند؛ از این‌رو نسبت به تامین‌شان بی‌توجه نیست؛ وقتی در کشوری شاهد تورم هستیم به تبع قیمت این اقلام نیز از آن تاثیر می‌پذیرد و طبیعی است که شاهد افزایش نرخ دارو باشیم.
وی ادامه داد: حمایت دولت در بخش بهداشت جزو وظایف ذاتی دولت‌هاست ما افزایش قیمت دارو در کشور داشتیم و این افزایش قیمت همچنان ادامه دارد و عدد افزایش قیمت دارو بعد از حذف ارز ترجیحی بالاست از این‌رو مایل به ارائه آن نیستم؛ همچنین شاهد کمبود برخی اقلام دارویی به دلیل قیمت‌های اشتباه هستیم.
به گفته بوربور؛ کمبود برخی اقلام از جمله سرم به این دلیل نیست که نمی‌توانیم تولید کنیم بلکه حاشیه سود آن کم است. به نظر می‌رسد که قیمت برخی از اقلام دارویی صحیح و واقعی نیست؛ قیمت‌ها باید به نفع تامین‌کننده و پوشش بیمه و هزینه‌ها باید به نفع مصرف‌کنندگان تمام شود. این اقدام از سوی تمام کشور‌های دنیا در حال انجام است تا به امروز وزارت بهداشت در این زمینه درست عمل کرده است، اما ممکن است نتواند در روز‌های آینده آنگونه که این روند را ادامه بدهد.
وی با بیان اینکه کمبود دارو در اروپا به ویژه آلمان وجود دارد، افزود: تولیدکنندگان دارو در آلمان تقاضای افزایش 80 درصد قیمت دارو را دارند که این رقم در اروپا بسیار بالاست. در ایران نیز همین شرایط وجود دارد از یک سو شاهد افزایش نرخ دارو در بازار‌های جهانی هستیم و از سوی دیگر قیمت دارو در بازار داخلی بالا رفته است از این رو مردم در این میان بلاتکلیف هستند به خصوص خانواده‌های که بیماران خاص و سخت دارند.
بوربور میزان تقاضا برای خرید دارو را 10 درصد کاهشی دانست و افزود: بسیاری از دارو‌های حمایتی قیمت آن کم بود از این‌رو امکان قاچاق در شرایط رسمی را داشتند. در ایران مصرف واقعی در برخی گروه‌های دارویی مانند فشارخون و بیماری‌های قلبی پایین است و این آمار نشان می‌دهد که بسیاری از بیماران هنوز تشخیص درست را دریافت نکرده‌اند.
بنا به اظهارات نائب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو؛ بخشی از مصرف هیجان‌زده مردم با کاهش قدرت و توان خرید مردم کاهش پیدا کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سیاست حذف ارز ترجیحی برای واردات دارو را مثبت ارزیابی می‌کنید؟ افزود: فعالان این حوزه بر این باورند که‌ای کاش حذف ارز ترجیحی در دولت پیشین انجام می‌شد بار‌ها واردکنندگان را با القابی، چون دزد و رانت‌خوار متهم می‌شدند این در حالیست که ما زودتر از مسئولان خواهان حذف ارز ترجیحی بودیم و تمایل داشتیم که با ارز نیمایی واردات انجام شود و به جای آن مابه‌التفاوت را به مصرف‌کننده داده شود این طرح از دید فعالان این حوزه خوب است و امیدواریم که همین روند ادامه داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/779408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چطور در کار گروهی موفق باشیم؟

چگونه زنی جذاب و زیبا باشیم؟

زنان دو برابر مردان دچار آلزایمر می شوند، چرا؟

اشتباهات رایج در یک رابطه عاطفی

افراد موفق قادرند بیشتر به چیزهایی که دارند توجه کنند تا چیزهایی که ندارند

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟