آریا بانو - مهر:رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: 30 درصد نان مصرفی در کشور، دورریز می شود.
علیرضا زالی با بیان اینکه نان غذای اصلی سفره بخش بزرگی از جمعیت جهان و
ایران است، اظهار کرد: سرانه روزانه مصرف نان در کشور ما 320 گرم است که در واقع تأمین کننده 40 تا 50 درصد انرژی دریافتی، 40 درصد پروتئین مورد نیاز و 80 درصد آهن دریافتی روزانه بدن افراد است.
وی، توجه به
سلامت و کیفیت این ماده غذایی ارزشمند (نان) را بسیار مهم برشمرد و افزود: در صورت تأمین سبوس کافی در آرد و تهیه نان کامل و سالم، کیفیت نان افزایش یافته و میزان دورریز آن نیز کاهش خواهد یافت.
زالی با اشاره به مطالعات انجام شده گفت: در حال حاضر 30 درصد نان در کشور تبدیل به ضایعات میشود که معادل دو میلیون تن است.
رئیس نخستین همایش آرد کامل و نان سالم، افزود: در این راستا و با هدف ارتقای
سلامت و امنیت غذایی جامعه، اولین همایش ملی آرد کامل، نان
سالم با حمایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شورایعالی
سلامت و امنیت غذایی، انستیتو تحقیقات
تغذیه و صنایع غذایی برگزار میشود.
به گفته وی، همایش مذکور با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی استان، اتحادیههای نان و آرد، مرکز پژوهشهای غلات و با حضور سیاستگذاران و اندیشمندان حوزه سلامت، کشاورزی، غذا و
تغذیه و آرد و نان کشور برگزار میشود.
زالی از جمله محورهای مورد بحث در همایش مذکور به سیاستهای دولت در چرخه تولید نان، چالشها و راهبردهای تولید نان کامل، اقتصاد نان و فرهنگ سازی تولید و مصرف نان کامل اشاره کرد.
به گفته وی، در بخش جنبی این همایش، کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نامه تهیه نان
سالم و کامل برای نانوایان استان و همچنین پنل تخصصی با حضور سیاستگذاران و متخصصان حوزه نان و آرد و غذا و
تغذیه کشور برگزار میشود.
اولین همایش ملی آرد کامل و نان
سالم یکشنبه 20 اسفند 1402 در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.