آریا بانو - قلوه، به خصوص قلوه گوسفند از غذاهای پرطرفدار در خاورمیانه محسوب میشود. این خوراک خوشمزه حاوی مواد مفیدی بوده و کمبود ویتامینهای گروه ب مثل ب 3، ب 2 و ب 6 را در بدن جبران میکند. همچنین این خوراک، مانند جگر سیاه سرشار از آهن است. طبع قلوه و طعم و
عطر لذیذ آن، این خوراک خوشمزه را به یکی از غذاهای کاربردی در
طب سنتی تبدیل کرده است.
در این مقاله میخواهیم ابتدا طبع قلوه از نظر
طب سنتی را بیان کرده و پس از آن به بیان ویژگیهای درمانی و کاربردی آن بپردازیم.
طبع قلوه سرد است یا گرم؟
مزاج قلوه از نظر
طب سنتی سرد و خشک است و مصلحات آن “عمل
کباب کردن با
روغن زیتون”، نمک، فلفل، دارچین و زیره معرفی شده است.
مزاج | انواع مصلحات |
سرد و خشک | کباب کردن با روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و زیره |
مهم ترین خواص درمانی قلوه
1. یک خوراک کم کالری مفید برای رژیم
لاغری قلوه مانند جگر سیاه دارای میزان کالری بسیار کمتری نسبت به سایر قسمتهای بدن حیوان است. افرادی که علاقه زیادی به غذاهای گوشتی دارند و در کنار آن رژیم
لاغری گرفتهاند و در مصرف گوشت محدودیت دارند، میتوانند از گوشت قلوه در انواع خوراکها و یا به صورت تنها به شکل کبابی به میزان دلخواه استفاده کنند.
2. افزایش انرژی و قوای جسم و روح
قلوهها به دلیل داشتن آهن فراوان، روی و انواع ویتامینهای گروه ب، یک
تغذیه عالی برای
کودکان و نوجوانان در حال رشد هستند. به علاوه با دارا بودن موارد گفته شده، مصرف قلوه خلق و خوی هیجانی و گاها بد را که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد میشوند، به خصوص در خانمهای جوان، کاهش میدهد؛ همچنین میل و انرژی فرد را برای انجام کارهای روزانه افزایش میدهد. گفته شده که مصرف این خوراک لذیذ، از بروز بیماریهای روانی مانند افسردگی جلوگیری میکند.
3. درمان عالی برای رفع کم خونی
کلیهها سرشار از آهن هستند که یک ماده معدنی اساسی برای بدن محسوب میشود و عامل اصلی کمخونی به خصوص در خانمهاست. در یک وعده 4 نفره آن حدود 7.2 میلیگرم آهن وجود دارد. این مقدار 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه را برای
مردان بالغ در هر سنی و خانمهای بالاتر از 51 سال را برآورده میکند. این میزان برای خانمهای کمتر از 51 سال، تنها 40% نیاز روزانه را برطرف میکند.
آهن برای تولید سلولهای خونی ضروری است. این ماده به هموگلوبین و میوگلوبین کمک میکند تا اکسیژن در بدن راحتتر انتقال پیدا کند. بنابراین برای جبران کمبود آهن در بدن ، مصرف قلوه و همچنین جگر سیاه را در الویت قرار دهید.
4. رفع نیاز بدن به
ویتامین ب 12
ویتامین ب 12 از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز بدن است، زیرا به DNAها در بدن کمک میکند تا سلولهای عصبی و خونی خود را حفظ کنند. از طرفی به جلوگیری از کم خونی، احساس خستگی و ضعف بدن کمک میکند. در یک وعده غذایی 4 نفره این خوراک پرطرفدار حدود 59.2 میکروگرم
ویتامین ب 12 وجود دارد. در برخی موارد کمخونی ایجاد شده در افراد به دلیل کمبود این
ویتامین است که شما با مصرف قلوه میتوانید از کمبود
ویتامین ب 12 در بدن خود جلوگیری کنید.
5. یک منبع عالی برای رفع نیاز به پروتئین
یک وعده 4 نفره قلوه شامل 110 کالری و 17.8 گرم پروتئین است. پروتئین برای حفظ، ساخت و ترمیم سلول های بدن مورد نیاز است و بخش مهمی از پوست، ماهیچهها، غدد و اندام شما را تشکیل میدهد. از طرفی میزان توصیه شده مصرف روزانه پروتئین بین 46 تا 71 گرم برای همه بزرگسالان است که تقریبا با پروتئین موجود در 438 گرم قلوه برابری میکند.
سخن آخر
در کنار فواید بسیاری که در قلوه و ترکیبات آن برای سلامتی وجود دارد، مصرف دائمی این خوراک به دلیل داشتن کلسترول بالا به افراد مبتلا به فشار خون و دیگر بیماریهای قلبی توصیه نمیشود. همچنین همانطور که گفته شد طبع قلوه سرد و خشک است و افراد سرد مزاج باید با احتیاط و همراه با مصلحاتش آن را مصرف کنند. بهترین حالت استفاده از قلوه، پخت این خوراک عالی همراه با جگر سیاه است. برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما چگونه این خوراک خوشمزه را درست میکنید؟ منتظر نظرات و پیشنهادات عالی شما دوستان عزیز هستیم.
در آخر به شما پیشنهاد میکنیم که در انگیزه، با طبع جگر و انواع مصلحات آن نیز از نظر
طب سنتی آشنا شوید.
http://www.banounews.ir/Fa/News/767619/طبع-قلوه،-مصلحات-و-خواص-بی-نظیر-آن-از-نظر-طب-سنتی