گیاه «رزماری» از کاشت در منزل تا موارد مصرف
اجتماعي
بزرگنمايي:
آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / گیاه رزماری در آب و هوای بسیار سرد و با کمبود شدید آب بسیار مقاوم است و برای مدت طولانی میتواند زنده بماند.
گیاه رزماری امروزه تقریبا در سرتاسر جهان گسترش یافته است. این گیاه در آب و هوای بسیار سرد و با کمبود شدید آب بسیار مقاوم است و برای مدت طولانی میتواند زنده بماند. رشد گیاه رزماری بسیار آهسته است، با این حال تا 30 سال عمر میکند.
کاشت گیاه رزماری در باغچه و گلدان
کاشت گیاه رزماری در منزل بسیار راحت است. این گیاه مقاومت زیادی در برابر خشکی خاک و سردی هوا دارد. اما کم نوری را به هیچ وجه نمیپسندد. رزماری در طول روز به 6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد. این گیاه معمولا در سراسر نقاط کشورمان به خوبی رشد میکند. کاشت گیاه رزماری در گلدان و باغچه میسر است.
شما میتوانید گیاه رزماری را از اکثر گلخانهها تهیه کنید. این گیاه در صورت محیا بودن نور زیاد، آبیاری کم، خاک نسبتا سنگین و زهکش بالا به سرعت رشد میکند و در طی کمتر از پنج سال میتوانید دهها گلدان گیاه تنومند رزماری داشته باشید. اگر به یک گیاه رزماری چند ساله دسترسی دارید، میتوانید با تهیه قلمه در آغاز فصل بهار و کاشت آن در یک گلدان حاوی ماسه، کودبرگ، کمی کود پوسیده دامی و کمپوست آن را به راحتی تکثیر کنید. اگر در محیط بسته منزلتان یک مکان پر نور دارید که حداقل 3 ساعت نور مستقیم دریافت میکند، میتوان گلدان گیاه رزماری را به آن جا انتقال داد. اما نگهداری این گیاه در محیط بسته منزل، طراوت و شادابی محیط بیرون را نخواهد داشت و به صورت علفی رشد خواهد کرد.
موارد منع مصرف از گیاه رزماری و فرآوردههای آن
در کنار تمام خواص این گیاه، بهتر است بدانید که رزماری میتواند اثرات جانبی منفی داشته باشد.
افرادی که مبتلا به صرع و فشار خون هستند از مصرف دمنوش یا برگهای تازه گیاه در آشپزی بپرهیزند. این گیاه ممکن است اثراتی در تشدید بیماری داشته باشد.
روغن رزماری را به هیچ وجه به عنوان
روغن خوراکی مصرف نکنید.
روغن رزماری تنها برای استعمال خارجی است. هر شخصی که به آسپرین
آلرژی دارد، از مصرف فرآوردههای گیاه رزماری بپرهیزد، چرا که عناصر شیمیایی دارد که شبیه آسپرین است. مصرف طولانی مدت از این گیاه مضر خواهد بود. مصرف خودسرانه رزماری در
زنان باردار موجب سقط
جنین میشود.
استفاده از گیاه رزماری در آشپزی
بیشترین استفاده از گیاه رزماری در آشپزی، برای مواد سرخ کردنی است. برگهای تازه با بوی بی نظیر، رنگ و بویی متفاوت را به غذای شما میدهند. برای سرخ کردن ماهی، مرغ و میگو میتوانید در پایان سرخ کردن از برگهای تازه گیاه رزماری استفاده کنید. برخی از رزماری برای تهیه چای استفاده میکنند. البته میتوانید پودر برگ خشک شده این گیاه را با انواع ادویهها مخلوط کنید. به این طریق یک ترکیب عالی برای خوش
عطر شدن انواع خورش و سوپ ایجاد میکنید.
-
دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۷:۰۲
-
۲۲ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/588666/