آریا بانو

آخرين مطالب

در دوران کرونا چگونه با کودکمان رفتار کنیم؟ خانواده

در دوران کرونا چگونه با کودکمان رفتار کنیم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تبیان/ دنیا در طی ماه‌های اخیر شاهد تغییرات بسیاری بوده که درک و سازگاری با آن‌ها می‌تواند برای افراد مخصوصاً کودکان بسیار سخت باشد اما در این میان نباید از نقش والدین در کمک به فرزندان در این دوران غافل شد.
بسیاری از والدین در سراسر جهان از اینکه می‌­توانند در این دوران وقت بیشتری را با فرزندان خود سپری کنند و خاطرات خوشی از این ایام را برای فرزندان خود بسازند خوشحال و هیجان‌­زده هستند. برای بسیاری دیگر از والدین، شرایط قرنطینه بسیار چالش‌هاست زیرا هم باید به سایر کارهای خود برسند و هم مراقبت بیشتری نسبت به فرزندان خود داشته باشند که همین موضوع استرس خاص خود را دارد. اطلاعات زیر نکاتی مفید و استراتژی‌هایی را برای همه خانواده‌­ها در مورد چگونگی گذراندن این دوران ارائه می­‌کند. این اطلاعات برای کودکان سنین مختلف مناسب بوده و خود والدین می‌­دانند که چگونه آن را با شرایط فرزندان خود تطبیق دهند.
صرف وقت با فرزندان و صحبت کردن با آن‌ها
صرف چند دقیقه وقت با فرزندان و توجه کردن به آن‌ها کمک می‌کند که آن‌ها اعتمادبه‌نفس بیشتر و اضطراب کمتری داشته باشند.
احتمالاً دورکاری در خانه و مراقبت از فرزندان وقت بسیاری از شما می­‌گیرد اما شاید بتوانید مدتی را با فرزندان بازی کنید یا گپ و گفت داشته باشید. این امر باعث تغییر در احساس شما و فرزندان می­‌شود.
گاهی اوقات، هنگامی‌که کودک احساس می­‌کند که کسی به حرف‌هایش گوش نمی­‌دهد تلاش می­‌کند تا بیشتر جلب‌توجه کند. به‌عنوان‌مثال، ممکن است که بلندتر صحبت کند و شاید حتی برای توجه پدر و مادر خود فریاد بزند. کودک می­‌آموزد که با سروصدای بیشتر، سرانجام توجه موردنظر خود را جلب می‌کند. با توجه سریع‌تر و زودتر به آنچه فرزندتان می­‌خواهد به شما نشان دهد یا بگوید، به او کمک می‌­کنید تا احساس اعتمادبه‌نفس کند و بداند که علاقه دارید به صحبت­‌هایش گوش دهید.
اگر کودک شما نیازمند توجه شماست اما شما نمی­‌توانید فوراً به او توجه کنید، به آن‌ها بگوئید که در اسرع وقت به آن‌ها گوش خواهید داد. این موضوع به آن‌ها کمک می­‌کند که اندکی صبر نمایند. اگر می­‌شود، توضیح دهید که نمی‌توانید همین حالا به صحبت­‌هایشان گوش دهید و به آن‌ها بگویید چه زمانی قادر خواهید بود توجه خود را به آن‌ها بدهید. این باعث می­‌شود که فرزندان شما در صورت نیاز به صحبت با کسی، به‌احتمال خیلی زیاد به شما مراجعه کنند. با این روش، فرزندان یاد می­گیرند که در صورت نیاز صبر کنند تا والدین به آن‌ها گوش دهند.
به فرزندان خود قول‌­هایی ندهید که نمی‎‌­توانید انجام دهید. فرزندان شما باید بدانند که شما با آن‌ها صادق هستید و اینکه آن‌ها می‌­توانند به آنچه شما می­‌گویید اعتماد کنند.
پذیرای فرزندان خود باشید و سعی کنید اطلاعات دقیقی درباره آنچه اتفاق می‌­افتد به فرزندان خود ارائه کنید؛ اما دقت کنید که اطلاعات را در سطح درک فرزند خود بگوئید و سعی نمایید به‌نوعی توضیح دهید که سبب افزایش ترس آن‌ها نشود.
اگر به کسی نیاز دارید که با او صحبت کنید به دنبال فرد دیگری باشید تا بتوانید احساسات خود را با او به اشتراک بگذارید. این‌گونه می­‌توانید برای مراقبت از فرزندان خود به‌اندازه کافی قوی باشید. می‌­توانید با شخص دیگری خارج از خانواده خود صحبت نموده یا با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده تماس بگیرید.
به فرزندان خود با گفتن مواردی که ممکن است نگران آن باشید مانند استرس در مورد ضرر مالی که احتمالاً با آن روبرو شوید یا نگرانی در مورد یکی از اعضای بیمار خانواده، فشار روحی وارد نکنید. چنین کاری ممکن است یک چالش بزرگ به نظر برسد، اما می­‌تواند به شما در مراقبت از فرزندانتان کمک کند.
تشویق رفتار خوب
·علاوه بر توجه، گوش دادن و تحسین رفتار خوب کودکان، روش­‌های زیادی وجود دارد که والدین می­‌توانند انجام دهند تا فرزندان‌شان رفتار خوبی داشته باشند. اول، خیلی مهم است که مطمئن شوید خود کودکان می‌­دانند که چه انتظاری از آن‌ها دارید. بعضی وقت‌ها کودکان فقط به این دلیل بدرفتار می­‌کنند که نمی­‌دانند والدین دقیقاً از آن‌ها چه می­‌خواهند. وقتی فرزندان شما بدانند که دقیقاً چه انتظاری از آن‌ها دارید یاد می‌گیرند افراد مسئولیت­‌پذیری باشند.
کارهای مختلفی وجود دارد که شما از فرزندانتان انتظار دارید آن‌ها را انجام دهند مثل صحبت کردن مؤدبانه، کمک در کارهای خانه، انجام تکالیف مدرسه یا مهربانی با سایر کودکان. این‌ها اغلب به‌عنوان قوانین خانواده محسوب می­‌شود. با همراهی کردن فرزندانتان وقتی خواسته­‌ای از آن‌ها دارید یا تشویق آن‌ها وقتی درخواست شما را انجام می­‌دهند می‌توانید به آن‌ها این قوانین را یاد دهید. کودکان با دیدن رفتار بزرگ‌ترها مسائل مختلف را یاد می‌­گیرند. رفتار صحیح بزرگ‌ترها تأثیر زیادی بر روی آن‌ها دارد.
قوانین خانواده به حفظ امنیت فرزندان شما کمک می­‌کند و باعث ­شکل­‌گیری رفتارهای خوب در آن‌ها می­‌شود. نوشتن لیست ساده‌­ای از قوانین خانواده به کودک شما کمک می‌کند تا همیشه این قوانین یادشان باشد. جمله­‌بندی مثبت برای اینکه فرزند شما بداند شما از او چه رفتاری را انتظار دارید بسیار مهم است. برای مثال، «مؤدبانه صحبت کنید»، «تکالیف مدرسه را هرروز صبح انجام بده و کامل کن»، «آرام باشید» یا «خانه را مرتب نگه‌دارید».
درازای انجام هر قانون جدیدی که معرفی می­‌کنید به فرزندتان امتیاز کوچکی بدهید. نیاز نیست برای همه کارها امتیاز یا هدیه­‌ای به او بدهید. فرزندان باید آنچه را که درست است انجام دهند و به‌درستی انجام آن آگاه باشند؛ اما اگر قانونی وجود داشته باشد که در عمل به آن مشکل‌دارند، دادن یک امتیاز کوچک ممکن است به آن‌ها کمک کند تا آن را به خاطر بسپارند و بیشتر تلاش کنند.
امتیاز می‌تواند چیزهایی مثل بیدار ماندن دیرتر از معمول در یک‌شب، دادن وقت بیشتر برای انجام یک بازی که از آن لذت می‌برند، باهم مطالعه کردن یا به عهده گرفتن انجام یکی از کارهای سخت فرزند شما در یک روز خاص باشد. امتیاز باید چیزی باشد که هیچ هزینه‌ای نداشته باشد. به یاد داشته باشید گذراندن اوقات در کنار یکدیگر می‌­تواند یکی از باارزش­ترین امتیازات برای فرزند شما باشد.
وقتی می­‌خواهید که به فرزند خود بگوئید انجام کاری را متوقف کند، مطمئن شوید که توجه فرزندتان کاملاً به شماست و بعد خیلی ساده به او بگویید که می­‌خواهید چه‌کاری متوقف شود و می‌­خواهید چه‌کاری را به‌جای آن انجام دهد. به‌عنوان‌مثال، ممکن است بگویید، «داد نزن و با صدای آرام صحبت کن». اگر فرزندتان کاری را که انجام می­‌دهد متوقف می­‌کند، از او با استفاده از یک توضیح واضح و مشخص مثل «متشکرم که وقتی از شما خواستم آرام صحبت کنید، آن را رعایت کردید» از او تشکر کنید.
برای کودکان و سایر افراد خانواده توضیح دهید که استفاده از کلمات مهربانانه بسیار بااهمیت است. وقتی صدای بزرگ‌ترها یا کودکان بالا می­‌رود استفاده از عبارات و کلمات مهربانانه می‌­تواند در آرام کردن آن‌ها بسیار مفید باشد.
نویسنده : ارینب سیفی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/588667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مروری بر خونین ترین حوادث تاریخ/ از انفجار بزرگی که هزاران چینی را کشت تا تصادف بزرگ آب‌های کانادا

به سادگی وزن خود را کاهش دهید

این وعده غذایی به قلب زنان آسیب می‌رساند

چهره ها/ احسان علیخانی اینستاگرام خود را به روز کرد

کودکانی که بعد از سال‌ها فریز شدن به دنیا آمدند

حس بویایی قوی خرس قطبی به روایت تصویر

سلاح لیزری چیست؟ هرآنچه باید در مورد نسل بعدی جنگ‌افزارها بدانید

بازی زوج سینمایی الناز شاکردوست و هوتن شکیبا در «ابلق»

گلنار و اسماعیل بالاخره به هم رسیدند

وزیر بهداشت رئیس بیمارستان بروجن را عزل کرد

آهنگ بی کلام روماک به نام «مهر بانو»

با این ترفندها به راحتی لاغر شوید!

کاهش تعداد و افزایش ریالی فروش در نمایشگاه کتاب

پخش دوبله اختصاصی فیلم «ترک خورده»

چهره ها/ ابراز دلتنگی محمد بحرانی برای «جناب خان»

سکانسی ماندگار از «جدایی نادر از سیمین» با بازی درخشان شهاب حسینی

چهره ها/ تیپ گنگ مهرداد صدیقیان در خارج از کشور

چرا رئیس بیمارستان بروجن برکنار شد؟

روستای پلکانی ژیوار در دل کوهستان ایران

آموزش تهیه حلوای سوهان

دسری زیبا برای عصرهای گرم بهاری

صفر تا صد تهیه مرغ سوخاری

طرز تهیه میان وعده مرغ

شیوع بیماری جذام در ایران پس از چند دهه

از کی حجاب تبدیل به مسئله سیاسی شد؟

جزییات خدمت‌رسانی مترو، اتوبوس و تاکسی در سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره)

تصویر روز ناسا؛ «شارون» بزرگ‌ترین قمر پلوتو

استایل عجیب کانیه وست و همسرش دوباره خبرساز شد!

چهره ها/ ژست های خاص حامد بهداد در استانبول

میترا رفیع: مردم نگران گلنار بودند

ریسک‌هایی که از ما یک مدیر ثروتمند و الهام‌بخش می‌سازد

عارضه مغزی برای بازیگر مطرح سریال سربداران

چهره ها/ جشن تولد ساده و شیک بازیگر سریال زخم کاری

آهنگ «حسرت» با صدای مرتضی پاشایی

تصاویری هولناک از حجم قدرت طوفان و گردباد در شهر «فوشین» چین

صوت/ ما محب اهل بیت هستیم...

کبد چرب در این افراد شایع تر است

تأثیر احساس گناه والدین بر سلامت روان فرزندان

آموزش آداب غذا خوردن سر میز به کودک

آموزش ساخت سنجاق سینه

چالش های از دست دادن همسر در سالمندی

تاثیر سلول درمانی بر بیماری های کبدی

ویژه برنامه «ایام» در قاب شبکه دو

بچه مارهای «پیتون» در کرج

روش انتقادی جالب یک ترکیه‌ای به آبگرفتگی خیابانهای آنکارا

یک جاده بی‌نظیر در هند با آسفالت عجیب!

گوناگون/ یک کشف عجیب در کشتی «تایتانیک»؛ دندان کوسۀ 20 میلیون ساله!

چومین غذای معروف چینی

راهکار ابتکاری کانادا برای کاهش مصرف دخانیات

به همین راحتی و زیبایی چراغ خواب بسازید