آریا بانو

آخرين مطالب

سهراب و کیانوش؛ سوختن امیدها و دلارها/ حدادی؛ چراغ فانوس روشن است! ورزشي

سهراب و کیانوش؛ سوختن امیدها و دلارها/ حدادی؛ چراغ فانوس روشن است!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / از سه ورزشکاری که مسئولان ورزش ایران روی مدال‌آوری آنها در بازیهای المپیک توکیو حساب ویژه‌ای باز کرده بودند دو نفر در راه کسب سهمیه ناکام ماندند و یک نفر هم شرایط مطلوبی ندارد.
گرفتن یک مدال طلا در رویداد بزرگی چون المپیک به قدری برای کشورهای پیشرفته اهمیت و ارزش دارد که خیلی زودتر از هر دوره بازی‌ها برای دستیابی به آن برنامه‌ریزی می‌کنند؛ اینگونه که مستعدین توانمند در کسب این رنگ مدال را شناسایی و سرمایه گذاری کلانی در راستای رسیدن به این مهم انجام می‌دهند.
ورزش ایران اما به دلیل نداشتن هیچ برنامه بلندمدتی عملاً از این سرمایه گذاری خالی است. به همین دلیل معمولاً سعی بر این است که با روش گلخانه‌ای قهرمانان و شانس‌های کسب مدال برای حضور در المپیک شناسایی و آماده شوند. البته در اکثر اوقات این نوع برنامه‌ریزی ها به مدال منجر نمی‌شود و اینگونه تیر مسئولان ورزش به سنگ می‌خورد.
مصداق بارز این ادعا اتفاقاتی ناامیدکننده‌ای است که گریبانگیر سه ورزشکار نامدار و مطرح ایران شده و آنها را با وجود توجه گسترده‌ای که به سمت‌شان بود و بودجه هنگفتی که صرف‌شان شد، از مدال المپیک و حتی سهمیه این بازی‌ها دور کرده است.
سهراب مرادی؛ 10 هزار دلاری که به «هیچ» رسید
«سهراب مرادی المپیک توکیو را از دست داد»؛ این شاید بدترین خبر برای ورزش ایران در روزهای اخیر بود که حکایت از کنار رفتن یکی از چهره‌های شاخص وزنه برداری از کاروان المپیک داشت. کسی که اتفاقاً امید زیادی به مدال او بود و به همین واسطه دلارهای زیادی هم برایش هزینه شد اما مصدومیت در حین رقابت گزینشی نتیجه همه آنها را به باد داد.
مرادی از وزنه برداران مورد توجه کمیته ملی المپیک بود تا آنجا که این کمیته حمایت 10 هزار دلاری برای دو مرحله جراحی و درمان وی در آلمان داشت به این امید که مرادی بتواند برای المپیک 2020 کسب سهمیه کرده و بعد از آن طلای المپیک ریو را در توکیو تکرار کند اما پیچیدگی مچ دست و احساس درد در آن همانا و بر برباد رفتن المپیک هم همانا، چه برسد به مدال و سکوی آن.
کیانوش رستمی؛ حمایت‌های داخلی و خارجی نتیجه‌ای نداشت جز «انصراف»
وقتی کیانوش رستمی در المپیک ریو موفق شد رنگ نقره‌ای مدالش در المپیک لندن را به طلا تبدیل کند، گل سرسبد وزنه برداری و ورزش ایران شد و الگویی بارز از ورزشکاری که با جسارت و اراده شخصی تا قهرمانی بزرگترین آوردگاه ورزشی پیش رفته است و اینگونه روی تصمیماتش برای دوری از کار تیمی و تمرینات شخصی صحه گذاشت.
اینگونه رستمی جایگاهی برای خود در کانون توجهات مدیران ورزش ایجاد کرد و اجازه داد حساب و کتاب ویژه‌ای هم روی او، حضورش در المپیک آتی و حتی مدال‌آوری دوباره‌اش باز شود تا آنجا که کمیته ملی المپیک به خاطر در پیش بودن المپیک توکیو از طریق فدراسیون وزنه برداری 50 میلیون تومان به عنوان حقوق و به قصد کمک هزینه در اختیارش قرار داد تا خارج از اردوی تیمی و برای تامین تجهیزات و برپایی اردوی شخصی با مشکلی مواجه نشود.
این وزنه بردار حتی برای المپیک توکیو یکی از 10 ورزشکار بورسیه ایران شد تا از کمک ماهانه 500 دلاری کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) بهره مند شود اما این حمایت خارجی در کنار حمایت‌های داخلی تا به امروز به چه نتیجه‌ای منجر نشده جز چشم انتظاری!
کیانوش رستمی در مسابقات اخیر قهرمانی آسیا تلخ‌ترین مدال طلای دوران ورزشی خود را به دست آورد چون با وجود قهرمانی نتوانست به رکورد لازم برای المپیک برسد. بعد از آن وی می‌توانست شانس باقی مانده‌اش را برای انجام این مهم از حضور در آخرین مرحله مسابقات انتخابی المپیک امتحان کند اما به خاطر لزوم ثبت رکورد 402 کیلوگرم در دسته 89 کیلوگرم و ناتوانی احتمالی از انجام آن، قید حضور در مسابقات گزینشی کلمبیا را زد تا چشم انتظار فدراسیون جهانی بماند و بذل و بخشش احتمالی این فدراسیون برای محاسبه امتیازات مسابقات جهانی سوئیس.
احسان حدادی؛ «ضمانت میلیاردی» که ضامن نشد
احسان حدادی دیگر ورزشکاری به حساب می‌آید که اتفاقات المپیکی و ناخوشایند اخیر ورزش کشور شامل او هم می‌شود. حدادی که از هفته‌ها پیش در آمریکا زیر نظر «مک ویلکینز» پیگیر تمریناتش برای المپیک بود از ناحیه دیسک کمر دچار مشکل شده است. اینکه آسیب دیدگی او در چه حدی است، خیلی دقیق مشخص نیست اما به هر حالا آنقدر جدی است که او را ناچار به بازگشت کرده تا اینجا و زیر نظر مسئولان ورزش کشور پیگیر درمان آن شود چون حدادی یکی از المپین هایی است که اتفاقاً برای کسب سهمیه و مدال او هم هزینه‌های زیادی شده است.
بعد از اینکه احسان حدادی از حضور در لیگ جهانی 2019 الماس (قطر) موفق به کسب سهمیه المپیک در پرتاب دیسک شد، به خاطر مصدومیت نه چندان جدی وارد مسیری از حواشی خود ساخته شد که جز تشدید حساسیت‌ها نسبت به شرایطش و شانس مدال آوری‌اش خروجی دیگری نداشت. حالا هم آسیب دیدگی جدید و ابهامات پیرامون عملکردش در توکیو، دوباره همان حساسیت‌ها و حواشی را یادآور شده است.
سال گذشته بعد از اینکه کمیته ملی المپیک با درخواست احسان حدادی برای درمان مصدومیت در خارج از کشور مخالفت کرد، فدراسیون پزشکی ورزشی 8 هزار یورو به حساب فدراسیون دوومیدانی واریز کرد تا اقدامات لازم برای سفر او به آلمان و جراحی‌اش در این کشور را انجام دهد در حالی که عمل «خارپاشنه» آنقدر پیچیده نبود که نیاز به سفر خارج از کشور داشته باشد. با این حال شرط و شروطی که احسان حدادی برای پزشکان ایرانی بابت ضمانت بازگشت به موقع به میادین گذاشته بود، شرایط را مهیا کرد تا او به خواسته‌اش برای اعزام به آلمان و جراحی در این کشور برسد.
به هر حال احسان حدادی که با کسب مدال نقره در المپیک لندن دست به تاریخ سازی زد، با وجود ناکامی در رسیدن به فینال المپیک ریو بازهم برای المپیک توکیو کسب سهمیه کرد و مدعی نتیجه گیری در این دوره بازی‌ها هم شد. به همین دلیل با همه شرط و شروط‌های حدادی برای انجام یک عمل ساده در خارج از کشور موافقت شد به امید که یکی از مدال آوران کاروان اعزامی شود اما حالا مشخص نیست این مهم چقدر دست یافتنی باشد.
تیر مدیران به خطا رفت
 اتفاقاتی که طی روزهای گذشته در ورزش کشور و در رابطه با کاروان اعزامی به بازی‌های المپیک توکیو و سه چهره مدعی این کاروان رخ داد ابهامات و پرسش‌های زیادی را پیرامون درستی و نادرستی تصمیمات اتخاذ شده در مورد آنها ایجاد کرده است.
به طور حتم اگر در زمان مناسب حمایت مالی و معنوی لازم از این ورزشکاران انجام نمی‌شد آنها همین را برای توجیه ناکامی و وضعیت متزلزل امروز خود در بوق و کرنا می‌کردند و چه بسا رسانه‌ها و حتی افکار عمومی هم کوتاهی مدیران در توجه و حمایت به موقع از المپین ها را به باد انتقاد می‌گرفتند.
در حمایت کامل و همه جانبه از ورزشکار هیچ شکی نیست، به طور حتم مدیران ورزش هم با نیت خیر و کمک به افزایش ظرفیت مدال‌آوری کاروان المپیک برای هر پیشنهاد و حرف جدیدی «گوش» شدند و دل به خواسته احسان حدادی، کیانوش رستمی و سهراب مرادی دادند تا نه امید خودشان ناامید شود نه امید آنها؛ اما حالا توجیه عملکرد همین چهره‌ها و اینکه از موقعیت خود چندگام به عقب رفته‌اند، چیست؟
شاید هزینه دلاری و ریالی که کمیته ملی المپیک و فدراسیون پزشکی صرف المپین ها کرده، رقمی معمول در ورزش جهان باشد و حتی پائین تر از سقف آن در خیلی از کشورها اما به هر حال اینکه تیر مدیران در سرمایه گذاری مدالی روی یکی از گزینه‌ها به خطا رفته و در مورد دو گزینه دیگر هم قطعیتی برای رسیدن به هدف نداره، نشان می‌دهد که در حساب و کتاب‌ها و بررسی‌ها، یک جای کار می‌لنگد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/588814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اشک‌های کاپیتان بارسلونا و دلداری دو ملی پوش ایران در اسپانیا

استوری سعید آذری؛ فتح الله زاده در فوتبال فوق سیاست زده ما تلاش خودش را کرد

استوری علی ضیا؛ پرسپولیسی هستم اما حق با هواداران استقلال است!

امسال کنفرانس غرب بیشتر از یک فینال دارد

توخل: اولین گام با هم را خوب برداشتیم/ 2 گل آزاردهنده خوردیم

موزیک ویدئوی «بی من» با صدای عرفان طهماسبی

13 بدر با ترافیکی سنگین در جاده‌های شمال؛ یک‌طرفه شدن هراز و کندوان

هشدار؛ اطراف رودخانه ها اتراق نکنید

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: بی‌حجابی، کرونای معنوی است

برخورد وحشتناک یک خودرو با قطار در حال حرکت

اجرای طرح ترافیک 1402 از فردا

حکمت/ ملایمت و مهربانى کلید کامیابى است

برای کسانی که «سیزده» را سبب نحسی و مقصر بدبختی‌های خود می‌دانند!

پر برکت‌ترین سفره ایران

آماده‌سازی بوستان‌های منطقه 19 برای پذیرایی از شهروندان در روز طبیعت

می‌خواهید وزن کم کنید؟ این 5 نکته کلیدی را جدی بگیرید!

خطر فضای مجازی بیخ گوش فرزندان

قصه‌های نوروزی آقای حکایتی و همسرش

ناهید؛ زنی خودساخته و عاشق

شوخی «نون خ» با تبلیغات روی لباس‌ و طرح لوگوی تیم ملی فوتبال!

جمع‌آوری بیش از 56 تن پسماند خشک از 23 غرفه بازیافت منطقه 19

ارائه یک نقشه‌ خیره‌کننده جدید از مریخ

غیبت فرهاد مجیدی در دیدار برابر النصر

انتقاد تند از مدیران استقلال: پمپاژ یأس کردید!

ناگلزمان، گزینه مورد علاقه سران چلسی برای جانشینی گراهام پاتر

دومین داماد پرسپولیس مشخص شد؛ پس از کاپیتان نوبت به وحدت رسید

برتری هوادار برابر کیا در دیداری تدارکاتی

پاسخ مثبت عبدی به اعتماد یحیی گل‌محمدی

کنایه مجری صدا و سیما به هیات مدیره استقلال؛ چایی و میوه خوردن که کاری ندارد!

قهرمانی زودهنگام یاران حیدری‌راد در لیگ هندبال رومانی

تیم ملی فوتبال زنان ایران عازم میانمار شد

خانم‌ها در تلویزیون مجوز ورود به استادیوم را گرفتند!

"سیزده به در" در کلام دکتر مهرداد بهار

سیزده نوروز؛ نمود تاریخی شادی ایرانیان

طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟

وضعیت آب و هوا در روز طبیعت

ترددهای بین استانی مسافران از 40 میلیون عبور کرد

پیش‌بینی وضعیت هوا طی روزهای آینده

واکنش پلیس نامحسوس به رانندگی خطرناک پژو206

داستانک/ اول راه برو!

بازیگری؛ شغلی که کنارش شغل دوم می‌خواهد؟!

تغییر چهره عجیب دو سیاره منظومه شمسی

ژاوی: خوشحالم با بازیکنانی که کمتر بازی می‌کنند، بردیم

ابراهیمی گل ساخت، الوکره 4 تا خورد!

یاران محمدی یک قدم نزدیک‌تر به سقوط

از حضور غیرمنتظره عموزاد در آستانه تا خاطره خوب قهرمان جهان از قهرمانی آسیای 2022

ایجاد وقفه در بازی به بهانه مصدومیت برای افطار کردن سفیان امرابط

سیزده به در کلام دکتر مهرداد بهار

از عوارض نوشیدنی های انرژی زا چه می‌دانید؟

احسان خواجه امیری روی سن «اسپیناس» رفت