آریا بانو

آخرين مطالب

طراح لباس «پرویزخان»: روزی سه بار از دست کارگردان گریه می‌کردم! فرهنگی هنری

طراح لباس «پرویزخان»: روزی سه بار از دست کارگردان گریه می‌کردم!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - الف / طراح لباس فیلم سینمایی «پرویزخان» که این روزها روی پرده سینماهاست با ارائه توضیحاتی درباره چالش‌های این فیلم و گفت: در روز ممکن بود 100 هنرور حضور داشته باشند که به 50-60 دست لباس نیاز داشتند که مربوط به دهه 60 می‌شد، باید تمامی آنها در همان روز آماده می‌شد.
آزاده قوام درباره همکاری با فیلم پرویز خان و مسئولیت طراحی لباس در این فیلم سینمایی گفت: فیلم‌نامه دقیق و درجه یک باعث شد تا پیشنهاد حضور در این فیلم سینمایی را بپذیرم. طی سال‌ها فعالیتم اولین بار بود که یک فیلم‌نامه تا این اندازه به دلم من نشست؛ اما دومین دلیل، شخصیت مرحوم پرویز دهداری بود. چون من فوتبالی نیستم پرویز دهداری را نیز تا قبل از خواندن فیلم‌نامه نمی‌شناختم. بعد از خواندم فیلم‌نامه و تحقیق درباره او بود که متوجه شدم چه شخصیت ملی و به قول معروف آدم حسابی است.
وی در پاسخ به این که مهمترین چالش‌‎های بخش طراحی لباس، چه بود، توضیح داد: سختی‌ها برای طراحی لباس‌های دهه 60 بسیار است. چون رنگ زیادی در این دهه استفاده نمی‌شد. طی تحقیقاتی که انجام دادیم و تصاویری که از طریق فدراسیون فوتبال به دست ما رسید قالب رنگ‌ها به سمت قهوه‌ای و خاکستری بود و تنوع رنگی چندانی در میان آنها وجود نداشت.
این طراح لباس ادامه داد: طی نشست‌هایی که با وحید ابراهیمی مدیر فیلمبرداری و علی ثقفی کارگردان داشتیم به منظور جمع‌بندی در بخش رنگ‌ها به این نتیجه رسیدیم که رنگ‌ها در این فیلم به سمت کرم و خاکستری باشد. تلاش شد تا رنگی به اشتباه استفاده نشود که بعدها متوجه شویم چنین رنگی در دهه 60 وجود نداشته است.
قوام با بیان این که برای شخصیت اصلی فیلم (پرویز دهداری) نیز تلاش شد تا هیچ اشتباهی صورت نگیرد، گفت: هر آنچه در لباس و دوخت لباس پرویز دهداری به کار گرفته شد عین به عین مانند تصاویر و فیلم‌هایی است که در اختیارمان قرار گرفته شد، کلاه و بارانی معروف پرویز دهداری دوخته شده و تلاش بر این بود حتی دکمه‌ها و سر آستین‌ها نیز کاملا شبیه به لباس مرحوم پرویز دهداری در دهه 60 باشد.
وی اظهار داشت: برای دوخت و آماده کردن لباس‌های ورزشی یک شانس بزرگ به ما رو کرد؛ اینکه توانستیم از طریق فدراسیون فوتبال با فردی ارتباط بگیریم که لباس‌های دهه 60 را می‌دوخت. رنگ پارچه‌ها، نوع دوخت، نحوه چسباندن شماره‌‎ها، دست‌کش احمدرضا عابدزاده (دروازبان تیم ملی)، جوراب‌ها و... مطابق با عکس‌ها پیش رفتند. حتی بازی‌ای که در قطر انجام شد به لباس پلیس‌های قطر، توپ جمع‌کن‌ها، تماشاگران و... توجه ویژه شد و تلاش کردیم تا نکته‌ای جا نماند و اشتباهی رخ ندهد.

دهه شصتی‌ام اما پرویز دهداری را نمی‌شناختم
قوام درباره همکاری با کارگردان فیلم گفت: به دلیل آنکه علی ثقفی کارگردان اولی بود با او وارد چالش‌هایی می‌‎شدم. به طوری که در نشست چهل و دومین جشنواره فیلم فجر هم به آن اشاره کردم و گفتم روزی 3 بار از دست او گریه می‌کردم، اما وقتی فیلم را در جشنواره دیدم خستگی‌ام در رفت و برایم بسیار لذت‌بخش بود. همه فیلم را دوست داشتند. چون به جرات می‌توانم بگویم بعد از اتمام فیلم همه برای آن ایستادند، دست زدند و احساس رضایت‎شان را این گونه نشان دادند. من هم با تمام دشواری‌هایی که در طول کار داشتم آن را دوست داشتم و احساس می‌کنم سخت‌گیری‌های علی ثقفی با وجود تجربه اندکش در کارگردانی بسیار درست و به‌جا بوده است.
وی در پاسخ به این که چرا مخاطب باید «پرویزخان» را روی پرده بزرگ سینما تماشا کند، گفت: شخصا فیلم سینمایی «پرویزخان» را 2 بار در جشنواره فیلم فجر دیدم و تصمیم دارم مجدد این فیلم را در سینما تماشا کنم. فیلم را دوست دارم چون درباره یک شخصیت ملی است و باید آن را دید. من متولد دهه 60 هستم، اما تا قبل از خواندن این فیلم‌نامه شناختی از مرحوم پرویز دهداری نداشتم. ای‌کاش درباره چنین شخصیت‌هایی بیشتر گفته و پرداخته شود.
قوام در ادامه عنوان کرد: فیلم «پرویزخان» را باید همه ایرانی‌ها ببینند. شاید ساخت فیلم درباره برخی شخصیت‌ها برای مخاطب کشش و جذابیت نداشته باشد. اما فیلم «پرویزخان» فارغ از جو و فضای جامعه نه چپی است و نه راستی؛ برای همین وقتی فیلم تمام شد همه بلند شدند و برای آن دست زدند. فیلم «پرویزخان» یک فیلم آبرومند و درست است. نمی‌توان از هیچ زاویه‌ای از آن ایراد گرفت چون طبق استانداردهای فیلمسازی ساخته شده و پیش رفته است. لذا امیدوارم اکران موفقی داشته باشد. چون حق پرویز دهداری است. روحش شاد باشد. اگر مردم از چنین ساخته‌هایی حمایت کنند سرمایه‌گذاران نیز ترغیب خواهند شد تا باز هم برای شخصیت‌هایی اینچنین بزرگ و ملی فیلم ساخته شود.
این طراح لباس درباره این که چرا بخش طراحی لباس «پرویزخان» در جشنواره نامزد دریافت جایزه نشد، گفت: باید اذعان کنم با وجود تمام جذابیت‌هایی که فیلم سینمایی «پرویزخان» داشت اما در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر مورد بی‌مهری قرار گرفت. در صورتی که بابت آن زحمت بسیار کشیده شده است. نه فقط در بخش لباس بلکه در تمامی بخش‌ها عوامل فیلم یک‌دلانه و حرفه‌ای پیش رفتند. در روز ممکن بود 100 هنرور حضور داشته باشند که نیاز به 50-60 دست لباس داشتند که مربوط به دهه 60 می‌شد و باید تمامی آنها در همان روز آماده می‌شد. لباس پرویز دهداری و دیگر لباس‌ها هم ویژگی‌های خاصی داشتند که باید تک تک آنها با جزئیات مورد توجه قرار می‌گرفت.
«پرویزخان» مظلوم بود
قوام ادامه داد: من در جشنواره فیلم فجر، «نوروز» و «پرویزخان» را داشتم که فیلم «نوروز» نامزد شد و «پرویزخان» خیر و من از این بابت بسیار تعجب کردم. از داوران جشنواره که سوال کردم جواب قانع‌کننده دریافت نکردم. سوالی که داشتم تنها درباره بخش لباس نبود. درباره بخش‌های دیگری که نامزد نشدند هم بود.
وی گفت: در هر صورت باید پذیرفت که جشنواره، سیاست‌های خاص خودش را دارد. احساس می‌کنم در این جشنواره به فیلم «پرویزخان» ظلم شد. چون همچنان اعتقاد دارم برای ساخت این فیلم سینمایی تمام گروه‌ها و عوامل سازنده زحمت بسیار کشیدند که دیده نشد.
«پرویزخان» به کارگردانی علی ثقفی و تهیه‌کنندگی عطا پناهی، گوشه‌ای از زندگی پرفراز و نشیب زنده‌یاد پرویز دهداری سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران را به تصویر کشیده، در این فیلم که محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است، سعید پورصمیمی نقش مرحوم دهداری را بازی کرده است، این فیلم هم‌اکنون روی پرده سینماهاست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1170056/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر روز ناسا ؛ ملاقات دنباله‌دار، ماه، مشتری و اورانوس!

روزگار مثل گردباد هست!

مس کرمان قهرمان لیگ برتر هندبال شد

ممبینی: فدراسیون ایران توجه فیفا را به خود جلب کرده است

حسن‌زاده: تا جایی که بتوانم به تیم ملی کمک می‌کنم

ستاره بایرن مونیخ دلتنگ خانه شده است!

تنش مدیریتی؛ جنگ روانی دشمنان بارسا یا واقعیت

لحظه های احساسی خداحافظی بازیکنان تیم‌ ملی فوتسال از همدیگر

وحدت بعد از هفت ماه در ترکیب اصلی پرسپولیس!

وی‌ای‌آر چینی در لیگ برتر ایران!

گفتم یا قهرمان می‌شوم یا به خانه می‌روم!

وحید شمسایی: قبل از جام ملت‌ها گفتم اگر قهرمان شویم قراردادم را تمدید می‌کنم

فرش قرمز زیر پای تیمِ جدید استقلال!

رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»؛ اشکال این اتاق درمان کجاست؟

روز اول بهم نگفتی زنت رو دوست نداری؟!

خاطره خنده‌دار غفوریان از اشتباه گرفتنش با اکبر عبدی!

چگونه آسیب های ناشی از بدخوابی را از بین ببریم؟

به تماشای اجرای جذاب «فلوت سرخسپوستی» بنشینید

رئیس انجمن آزمایشگاه‌های همکار آزمون و واسنجی ایران : یک بار آزمون در ایران و پذیرش در سراسر دنیا، گام اول جهش تولید است

تغییر زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش

حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه

قورباغه‌ماهی پشمالو تا حالا دیده بودین؟

گوناگون/ کشف معماری 4500 ساله در شرق ایران

تا به حال دویدن اردک را دیده اید؟

آدما اینجوری عاشق خدا میشن!

نمایی زیبا از دشت دریاسر در تنکابن

روش تهیه ناگت مرغ خانگی

باورهای اشتباه در مورد هورمون رشد

با این بازی تمرکز و دقت کودک را بالا ببرید

صدها هزار ستاره زیبا در یک خوشه

صحبت های زیبای سروش صحت

قرعه‌کشی مرحله یک‌چهارم نهایی جام حذفی ایران

درخشان: در جام حذفی تیم‌ها می‌توانند شگفتی‌ساز شوند

حذف پرسپولیس را این بازیکن شروع و تمام کرد!

ماتئوس: بایرن خوشحاله چون سیتی از رئال قوی‌تره!

اعتراف در اسپانیا؛ ‏VAR‏ ‏امسال اشتباه داشت!‏

پرسپولیس فعلا سهمیه مستقیم لیگ نخبگان را در جیب دارد

تلاش استقلال برای رساندن مدافع مصدوم به تراکتور

وحید شمسایی در بدو ورود به کشور پس از قهرمانی

رونمایی از لباس تیم ملی کارگری

حرف‌های جالب عامل حذف پرسپولیس با یک‌سال قرارداد!

می خوام خودم رو از کثافتی که توش هستم نجات بدم

چهره ها/ قدم‌زنی شبنم مقدمی لب دریا

اولین جلسه ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر حوزه‌های علمیه در سال 1403 برگزار می‌شود.

اجرای دلنشین قطعه معروف و حماسی «پولیوشکو پوله»

موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس

دستگیری و برخورد قانونی با عاملان ضرب و شتم جوان باغیرت در کاشمر

ریزش جمعیت بزرگترین اقتصاد جهان

مراجعه بیش از 1000 خوزستانی به بیمارستان‌ها در پی گرد و غبار امروز

زیبایی هایِ اصفهان از نمای پل خواجو