آریا بانو

آخرين مطالب

دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یک سال اجتماعي

دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یک سال
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / برخورد، شناسایی و دستگیری مالخران از جمله برنامه‌های اصلی پلیس آگاهی فراجا است زیرا بی‌شک مالخران در ایجاد انگیزه سارقان نقش مهمی دارند و به چرخه سرقت دامن می‌زنند البته یکی از دغدغه‌های مالباختگان نیز پیدا نشدن این اموال است که تقریباً همه آن در شبکه مالخرها هضم می‌شود و سوال اینجاست سرنوشت اموال مسروقه چه شده و چرا هیچ‌گاه یافت نمی‌شوند.
در طول تاریخ همواره کسانی بودند که در هر جامعه در امر خرید و فروش اموال مسروقه فعالیت می کردند و این شغل مربوط به عصر جدید نیست. مالخرها یا همان خریداران اموال مسروقه مهم ترین عنصر در زنجیره سرقت هستند که گاهاً کارشناسان و همچنین مسئولان انتظامی و قضایی ضربه به این بخش از زنجیره سرقت را موثرتر از دستگیری سارقان می دانند.

آریا بانو

بنابراین قانون هر کسی با اطلاع از اینکه مالی سرقتی است اقدام به بدست آوردن ، مخفی کردن و یا مورد معامله قرار دادن آن نماید ، مال خر است و مجازات جرم مالخری که از قرار حبس از 6 ماه تا 3 سال و تا 74 ضربه شلاق است به او تحمیل خواهد شد البته اگر مجرم ، فروختن مال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد یعنی مالخری شغل او باشد ، به بیشترین مجازات مقرر در ماده 662 محکوم خواهد شد .
دستگیری هفت هزار مالخر متخلف در یکسال!؟

آریا بانو

بر اساس گزارش رسمی پلیس آگاهی فراجا بیش از 7 هزار و 700 نفر مالخر در سراسر کشور طی بازده زمانی سه ماهه پایانی امسال دستگیر شدند. این عدد وسعت فعالیت مالخرها را نشان میدهد که همچنان در زنجیره سرقت مشارکت می کنند. به نظر می‌رسد شناسایی و دستگیری این تعداد بالا از مالخرها در کنار هوشمندی و عزم پلیس برای شکست زنجیره سرقت، حکایت از سودآوری بالای خرید اموال سرقتی دارد که دندان طمع را برای افراد بسیاری تیز می کند.
سرهنگ محمدرضا اکبری معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا در تازه ترین گزارش اعلام کرد که طرح مقابله با سرقت که از 28 دیماه تا 14 اسفند برگزار شد بیش از هفت هزار مالخر دستگیر شدند. همچنین در راستای اجرای این طرح، پلیس از یکهزار و 429 واحد صنفی بازدید کرد که 279 واحد اخطار پلمب صادر و بعضا نیز منجر به پلمب واحد صنفی شده است.
وی با بیان اینکه ما معتقدیم که برای از بین بردن سرقت باید چرخه مالی آن که مالخران اموال مسروقه هستند برخورد کنیم، گفت: در این راستا بر بازارهای اجناس دست دوم به صورت مستمر نظارت داریم که در این زمینه تعامل خوبی با پلیس ایجاد شده است.
اما اموال مسروقه چه می شوند؟
گذشته از تمامی موارد ذکر شده قانونی و حجم فعالیت مالخرها، باید اعتراف کرد که بخشی از اموال مسروقه هیچگاه کشف نمی شوند. طبق گزارش اخیر سردار قنبری رئیس پلیس آگاهی فراجا بیش از 58 درصد از مجموع سرقت های واقعه در کشور مربوط به سرقت های خرد است. اشیایی مانند گوشی موبایل و طلا و جواهرات و پول که حتی فروش یا به اصطلاح " آب کردن" آن در بازار سارقان و مالخران امری سهل است.
طبق اظهارات و مصاحبه های مکرر ایرنا با مالباختگان، حتی با گذشت سالها از سرقت اموال آنها یافت نشده است و هنوز سرنوشت نامعلومی دارد. برای مثال طلا و موبایل یکی از این موارد است که در بعضی مواقع هیچگاه یافت نمی شود.

آریا بانو

برخی اقلام هیچگاه کشف نشده و عملاً مفقود می‌شوند
بنابراین سوال اینجاست این اشیا که در بازار نیز برای انتقال و خرید و فروش نیازمند فاکتور و همچنین سند مالکیت هستند، چگونه هیچگاه یافت نمی شوند. رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود اینکه بیش از 80 درصد سرقت ها در کشور ما کشف می شوند، اما باید پذیرفت که برخی از اقلام هیچگاه کشف نشده و عملاً مفقود می شوند.
سرهنگ محمد قنبری توضیح داد: مثلا در مورد طلا و جواهرات و پول، به دلیل ورود به چرخه مصرف و هزینه توسط سارقان یا مالخرها، نمی توان اموال سرقت شده را یافت. البته بسیاری از این موارد نیز پیش از اینکه وارد چرخه مصرف یا هزینه شود با هوشمندی پلیس شناسایی و به صاحبان و مالباختگان بازگردانده می شود.
وی در مورد جواهرات گفت: متاسفانه هنوز مشکلاتی در حوزه مناسب سازی خرید و فروش طلا وجود دارد که این نواقص باید رفع شود. به طور مثال بسیاری از جواهرات و طلا سرقت شده وارد چرخه ذوب می شوند که می توان به راحتی آن را به دلیل تغییر ماهیت و شکل فروخت. بنابراین بخشی از مشکلات مربوط به حوزه پلیس نیست و در جای دیگر باید این ضعف ها برطرف شود.
سرقت موبایل، بیشترین شی سرقتی
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا درباره سرقت موبایل به عنوان بیشترین شی سرقتی نیز تشریح کرد: متاسفانه نخستین کاری که سارقان انجام می دهند خاموش کردن تلفن همراه سرقتی است اما تمامی موبایل‌های سرقتی چنانچه روشن باشند ردیابی و کشف خواهد شد.
سرهنگ قنبری ادامه داد: اما متاسفانه بخشی اعظم موبایل‌های سرقتی توسط شبکه مالخرها به کشورهای همسایه منتقل می شوند که قوانین ریجستری نداشته و به راحتی توسط خریداران استفاده می شوند. به همین خاطر شناسایی، ردیابی و ضبط این اموال سرقتی از حوزه وظایف پلیس جمهوری سالامی خارج می شود و عملاً امکان بازیابی ندارد.
وی با این حال تاکید کرد که برنامه پلیس ابتدا قطع حلقه مالخرها است که توان اصلی و مشوق بنیادی سرقت را از بین ببرد تا ابتدا چرخه سرقت معیوب شود و سپس به طور کل با آن مقابله کنیم. بنابراین طبق برنامه‌های اصلی فراجا و پلیس آگاهی نظارت بر عملکرد مالخرها است و تا امروز بسیاری از مبادی فرار این افراد بسته شده و تمامی فعالیت آنان تحت نظر قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1171769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهانگیری :روش‌های فروش خودرو در چارچوب منطقی انجام شود نه به صورت قرعه کشی

خودروسازان خارجی در راه ایران

شورای رقابت قیمت سایناs و کوئیکs را اعلام کرد

زیان انباشته خودروسازان بزرگ کشور به 43 هزار میلیارد تومان رسید

راه حلی جدید برای خودرودار شدن کم درآمدها

تویوتا بزرگترین فروشنده خودرو در 2020 شد

ماجرای استاندارد نبودن خودرو‌های بنز، ب. ام. و و پورشه در ایران/ رئیس سازمان استاندارد: مشکل از قوانین و مقررات است

جهش خودرو از جاده خاکی

پیش‌بینی فروش 300 هزار دستگاهی خودرو در سه ماه پایانی سال محقق می‌شود؟

وزیر صمت: قیمت‌ها در بازار خودرو کاهشی است

فروش فوری 9 محصول ایران خودرو ویژه دهه مبارک فجر (+جدول فروش و جزئیات)

وزیر صنعت 2 خودرو جدید را به بازار معرفی کرد

وزیر صمت : نصف خودرو‌های فروشی احتکار می‌شود

مدیرعامل سایپا : خودروی جدید "اطلس" به زودی رونمایی می شود

چرا نیمی از خودروهای صفر استارت نخوردند؟

زمان قرعه کشی فروش فوق العاده محصولات سایپا اعلام شد

احتمال عرضه خودرو‌ها بدون قرعه‌کشی

مصوبه کمیسیون‌ صنایع: خودروهای تولید شده داخلی در بورس عرضه می‌شوند

عرضه 6 محصول ایران‌خودرو در سیزدهمین فروش فوق‌العاده

هنگام ثبت نام خودرو هیچ وجهی پرداخت نکنید

حذف شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو

واردات خودرو از مناطق آزاد نهایی شد

آیا خودروسازان ایرانی همچنان از قطعات دست دوم در خودروهای صفر کیلومتر استفاده می‌کنند!؟

خودروهای بالای یک میلیارد تومان مشمول مالیات می شوند

پژو و رنو به ایران بازمی‌گردند؟

مخالفت مجلس با واردات خودروهای غیرآمریکایی موجود در مناطق آزاد

تعرفه ٨6 درصدی برای واردات خودرو در سال آینده

سیگنال تعرفه‌ای به واردات خودرو؟

تغییر لاین خودرو با آزادسازی قسطی

اخذ مالیات از خودروهای گران‌قیمت امکان‌پذیر است؟

دور زدن قیمت مصوب با مزایده!

(تصویر) پژو 301 تولید داخل با پلاک ملی وارد خیابان‌ها شد

آغاز نخستین فروش فوری محصولات ایران‌خودرو در سال جدید (+جدول و جزئیات)

نخستین طرح فروش ایران‌خودرو در سال 1400/ قرعه‌کشی در 15 فروردین

قیمت گذاری خودرو در سال 1400/ از حذف قیمت گذاری دستوری تا ورود به بورس

رئیس شورای رقابت: افزایش قیمت خودرو در بهار قطعی شد

سرعت گرانی خودرو، 2 برابر تورم/ قیمت خودرو را تا 20 درصد افزایش می‌دهیم!

ادعای ساخت لامبورگینی توسط چند جوان ایرانی

پیشنهاد عجیب شیوا به خریداران خودرو: " اگر ماشین گران است نخرید"

رئیس شورای رقابت: اگر خودرو گران است، نخرید!

واکنش سازمان بازرسی به توصیه "نخریدن خودرو" از سوی رئیس شورای رقابت!

تسویه‌حساب دولت با کارت خودرو

شورای رقابت عامل زیان‌ده شدن خودروسازان

بازار خودرو معطل برجام

برندگان پیش فروش محصولات ایران‌خودرو مشخص شدند

خودروی لکسوس 2022 ES با قدرت 300 اسب بخار وارد بازار می‌شود +تصاویر

شرط کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو

اطلاعیه‌ ایران خودرو: هیچ افزایش قیمتی نداشتیم / نرخ بیمه گران شد نه قیمت خودرو

سال گذشته با ‎پیش‌ فروش خودرو از طریق قرعه‌کشی 100 هزار میلیارد تومان رانت در بازار خودرو توزیع شد

انتقال مالکیت خودرو فقط از طریق تنظیم سند رسمی/ برگ سبز به هیچ عنوان در محاکم پذیرفته نیست