آریا بانو

آخرين مطالب

مراحل آمادگی روانی برای ازدواج و بریدن «بند ناف روانی» از خانواده اجتماعي

مراحل آمادگی روانی برای ازدواج و بریدن «بند ناف روانی» از خانواده
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / یک مشاور خانواده با اشاره به مراحل مختلف رشدی و زمان مناسب هر فرد برای ازدواج، بیان کرد: در ازدواج، سن تقویمی فرد معیار نیست، بلکه بلوغ روانی او مهم است.
زهرا السادات پورسیدآقایی، با اشاره به اینکه تفاوت سنی باید در کنار ویژگی‌های دیگر طرفین مورد بررسی قرار گیرد، گفت: ملاک برای ازدواج فرد، سن شناسنامه‌ای او نیست، بلکه سن روانی، بلوغ و پختگی فرد است. از نظر اریک اریکسون- روانشناس، زندگی روانی- اجتماعی انسان شامل هشت مرحله بوده که مرحله ششم، ازدواج است و فرد برای اینکه بتواند وارد مرحله ازدواج شود باید تکالیف پنج مرحله قبل را خوب انجام داده باشد تا به سطحی از بلوغ روانی برسد و آماده ازدواج شود.
وی در تشریح هر یک از مراحل، افزود: مرحله اول از تولد تا دوسالگی را شامل می‌شود که در سال‌های نخست زندگی کودک، سبک ایمن باید شکل گیرد، یعنی کودک بتواند به نخستین مراقب خود اعتماد کند و نسبت به محیط پیرامونش خوش‌بین باشد. مرحله دوم از دو تا سه سالگی را شامل می‌شود؛ کودکی که در مرحله قبل سبک دلبستگی ایمن کسب کرده است، در این مرحله باید به خودمختاری برسد، یعنی بتواند خودش غذا بخورد، ولو اینکه لباسش را کثیف کند و بتواند لیوان آب را در دست بگیرد و آب بخورد، اگرچه لباسش خیس شود. چنانچه مادر اجازه دهد کودک وظایف مربوط به سن سه سالگی‌اش را انجام دهد در 10 سالگی هم او کار‌های مربوط به سن خود را می‌تواند انجام دهد و سرانجام وقتی ازدواج کند به عنوان یک همسر نیز وظایفش را درست انجام می‌دهد.
این عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا با اشاره به مرحله سوم، توضیح داد: در این مرحله که از سه تا 6 سالگی را شامل می‌شود باید قوه ابتکار در کودک شکل گیرد. او باید بتواند خلق، حل مسئله و کنجکاوی کند. به تخیلات خود جامه عمل بپوشاند و محیط را کشف کند. در مرحله چهارم که از زمان هفت تا 12 سالگی است، کودک باید به خودکارآمدی برسد؛ یعنی کاری را بدون اینکه مادر و پدر به او کمک کنند، انجام دهد.
وی یادآور شد: کودکی که از احساس خودکارآمدی برخوردار نیست و از خود چیزی برای عرضه کردن ندارد، احساس حقارت در او شکل می‌گیرد که در این صورت همیشه احساس می‌کند دیگران چه در ارتباط با دوستان، چه در محیط کار و چه در ارتباط با همسرش در حال تحقیر او هستند. برای مثال اگر کسی با او شوخی کند اینگونه معنا می‌کند که «مرا دست می‌اندازند و تحقیر می‌کنند» و اگر همسرش به او هدیه‌ای دهد اینگونه برداشت می‌کند که «هدیه بهتر را برای مادرش و جنس ارزانتر را برای من گرفته است.»

پورسیدآقایی ادامه داد: حالت دیگر این است که برای پنهان کردن احساس حقارت خود، در نقاب خودشیفتگی می‌رود؛ «من بهترینم، هیچ کس مثل من بلد نیست کاری را انجام دهد و...» با چنین فردی زندگی کردن بسیار دشوار است، چون همیشه باید او را ستایش کنند. اگر از شخص دیگری جلوی او تعریف کنید یا اگر از او انتقاد کنید، سریع آشفته می‌شود. با چنین فردی نه شریک می‌توان شد و نه می‌توان ازدواج کرد.
این مشاور خانواده با اشاره به مرحله پنجم (12 تا 20 سالگی) خاطرنشان کرد: مرحله پنجم مرحله نوجوانی و بحران هویت است. اگر مراحل قبل به درستی طی شده باشند، نوجوان این مرحله را به سلامت می‌گذراند؛ اما اگر از مراحل قبل صحیح عبور نکرده باشد، همه مشکلات و نقطه ضعف‌ها در این مرحله خود را نشان خواهند داد. نوجوان در این مرحله باید بتواند یک نظام ارزشی داشته باشد؛ باید‌ها و نباید‌ها و خط قرمزهایش مشخص شده باشند و هدفمند رفتار کند. در حقیقت نوجوان باید برای پرسش «من کیستم» پاسخی داشته باشد. پاسخی که تبعیت کورکورانه از عقاید پدر و مادر نیست، بلکه با مطالعه و تحقیق و مشورت شکل گرفته و یک نظام ارزشی بالنده و انعطاف‌پذیر است؛ به این معنا که وقتی صحبت مخالفی را می‌شنود عصبانی نمی‌شود، هتاکی نمی‌کند بلکه گوش می‌دهد، فکر و نقد می‌کند و بعد نظر خود را مطرح می‌کند.
وی با اشاره به مرحله ششم که از 20 تا 39 سالگی را در بر می‌گیرد، یادآور شد: اگر پنج مرحله اول به درستی شکل گرفته باشند، جوان به سطحی از تمایزیافتگی دست می‌یابد که در اصطلاح می‌تواند بند ناف روانی خود را از خانواده ببرد و در تعامل با همسرش به جای یک رابطه من و تویی به ما تبدیل شود؛ در حقیقت تکلیف فرد در مرحله جستجوی فردی است که بتواند با او رابطه عاطفی و صمیمی برقرار کند و هم‌کوشی و هم‌افزایی داشته باشد، این درحالیست که متأسفانه برخی افراد، پیش از اینکه به بلوغ و پختگی روانی برسند، وارد مرحله ازدواج می‌شوند و در نتیجه تعارضات بسیاری را تجربه می‌کنند.
پورسید آقایی ادامه داد: مرحله هفتم نیز 40 تا 65 سالگی را شامل می‌شود؛ اگر فرد سایر مراحل را طی کرده باشد و تکالیف رشدی هر مرحله طی شده باشد این مرحله، زایندگی است که یکی از مصادیق آن فرزندآوری است. یعنی او به این ادراک از خود می‌رسد که من آن قدر شایسته‌ام که می‌توانم فرزندی را تربیت کنم.
این عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا نیز تصریح کرد: در مرحله هشتم که از 65 سالگی به بالا و مربوط به دوران کهنسالی است، بر بازتاب کار‌های گذشته تمرکز دارد. کسانی که از دستاورد‌های گذشته خود در زندگی حس غرور داشته باشند، احساس یکپارچگی، درستی و بزرگ‌منشی خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1178085/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متقاضیان خودروهای خارجی بخوانند/ زمان دقیق عرضه خودروهای برقی اعلام شد + جزییات

اختلاف قیمت ساینا کارخانه و بازار؛ سود 100 میلیونی از پیش‌فروش سایپا

ماجرای مفقود شدن«یسنا» دختر 4 ساله گلستانی

پایانی خوش برای ماجرای گم شدن دختر 4 ساله؛ "یسنا" زنده پیدا شد

توضیحات هلال احمر در خصوص پیدا شدن "یسنا" کودک چهار ساله گلستانی

جذاب‌ترین تمرین تمرکز برای فوتبالی‌ها

تغییر شیفت جالب نگهبانان مرز هند و پاکستان

4گوشه دنیا/ انتقام عجیب مرد ترکیه ای از نامزد سابقش!

12 سال سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین علی(ع)

مرغ را خوشمزه تر از همیشه بپزید

تأثیر تغییرات هورمونی بر ساییدگی زانو

6 راه برای آن که لباس‌های شسته بوی تازگی داشته باشند

هولناک ترین لحظه در تاریخ کاوشِ مریخ ‏

تو بگو ماه کجاست؟

یک گزینه دیگر به بایرن نه گفت؛ بدون من هم خوبند!‏

انتقاد از رفتار بلینگام با کین؛ حد خودت را بدان جود!‏

اولین کسی که بایرن را رد نکرد؛ برادرزاده پدرخوانده!‏

ویدئوی منتظر شده از باشگاه لیورپول برای رونمایی از کیت اول

ویدئوی جالب از پاس‌کاری و حفظ توپ دیوانه‌وار سیتیزن ها

رویارویی تیم ملی فوتبال روسیه با بلاروس در مینسک

دومین برد پیاپی نوشاد عالمیان در تنیس روی میز عربستان

بازگشت سریع صدرنشین برای بازی بعد

حضور محبی در فهرست نامزدهای بهترین بازیکن لیگ برتر روسیه

دردسرهای یواشکی دبی رفتن

نگاهی به اقتباس ادبی در سریال وارش

نهادینه‌سازی ایثار اجتماعی راه حل رفع موانع مختلف است

والدین شهدا تجلی صبر و استقامت و الگوی ایثار و از خودگذشتگی هستند

برخوردِ با ترک فعل روسای شهرستان‌ها درخصوص خدمات دهیِ سلامت به والدین شهدا

در ایستگاه‌های پرستاری چه خبر است؟

سقوط کمد جان کودک را گرفت

نرده‌ها هم مانع نفوذ تمساح‌ها نمی‌شوند!

گردشگری/ شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟

زیبایی‌های ماسال گیلان

هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟

شاعرانه/هزار جان مقدس فدای روی تو باد

ویسی به این جنگ و استرس عادت دارد!

حضور جیمی کرگر در دیوار زرد هواداران دورتموند

با یک روز استراحت بیشتر فینال را به اسپانیا نمی‌باختیم

سلیمی تراکتور را رفت و برگشت کرد!

ذهنیت همه عروس‌ها اینطوریه؟!

سه سریال جدید در آستانه پخش

رقابت بیش از 12 هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی؛ افزایش 12درصدی ظرفیت برای امسال

وقوع سیل و آبگرفتگی در چهار استان کشور

دستورالعمل‌ بهداشتی حج 1403 اعلام شد

4گوشه دنیا/ دندانپزشک ترکیه ای ایمپلنت را در مغز بیمار فرو کرد!

پارک کردن یک خودرو به شیوه‌ای متفاوت

نحوه ساخت لیفتراک در کارخانه

طرز تهیه دو خورشت بی‌نظیر برای روز‌های بهاری

علائم فشار خون بالا را بشناسید

با انبار داروهای خانگی چه کنیم؟