آریا بانو

آخرين مطالب

دلایل جویدن لباس در بچه ها و راهکارهایی برای رفع آن خانواده

دلایل جویدن لباس در بچه ها و راهکارهایی برای رفع آن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - علل جویدن لباس در بچه‌ها چیست؟
بعضی از کودکان عادت به خوردن لباس هایشان دارند و این باعث نگرانی والدین می شود دانستن علل جویدن لباس به وسیله کودک ، به والدین برای برطرف کردن این عادت کمک زیادی میکند. همراه بیتوته باشید.
برای جویدن لباس توسط کودکان چه‌ هنگام باید نگران‌ شد؟
این که این رفتار طبیعی است به این معنا نیست که پس از بزرگ‌ترشدن کودکتان نیز این کارش را نادیده بگیرید. لورا گراشو، روان‌شناس بالینی کودکان در نیویورک، می‌گوید: «اغلب بچه‌ها پس از 3سالگی چیزها را در دهانشان نمی‌گذارند و برای کشف جهان پیرامون خود کارهای دیگری می‌کنند. با وجود این، دانش‌آموزان کلاس‌ چهارم و پنجم را نیز دیده‌ام که یقه لباسشان را در دهانشان می‌گذارند.»
دکتر گراشو عقیده دارند که امکان دارد جویدن لباس شیوه ای بی‌خطر باشد که کودک برای آرامش یا تمرکز برگزیده است. خیلی از بزرگ‌سالان نیز زمانی که عصبی می‌شوند، آدامس یا ناخن‌هایشان را می‌ جوند.
البته بعضی وقتها امکان دارد جویدن لباس روی کودکان تاثیر منفی داشته باشد. به‌گفته پاتل: «باید ببینید مکیدن یا جویدن لباس مانعی برای انجام فعالیت‌های روزمره کودک است یا خیر. به طور مثال اگر جویدن باعث شود لباس مدرسه یا لباس ورزشی کودک از بین برود یا حتی سبب خفگی کودک شود، باید دخالت کرد.

آریا بانو

مهم ترین علل جویدن لباس به وسیله کودک
حال بیایید قدری عمیق تر به مسئله نگاه کنیم. در حقیقت، بهتر است به این پرسش جواب دهیم که چه رویداد هایی اتفاق می افتد که کودکان برای آرام شدن به جویدن لباس می پردازند؟ دانستن این علل کمک می‌کند که شما بهتر به این سؤال جواب دهید که چرا بچه من پیراهنش را می‌جود؟

آریا بانو

بی قراری کودک
بعضی از کودکانی که دچار بی قراری می شوند، برای به دست آوردن آرامش بیشتر تلاش می‌کنند که پیراهن‌های خود را بجوند. آنها قدری ورودی حسی می‌خواهند و لباسی که می‌پوشند راحت ترین و نزدیک‌ ترین چیزی است که می‌توان با آن بازی کرد. کودکان به علت اضطراب، بی حوصله بودن یا علل دیگری مانند آن بی قراری می‌کنند. جویدن لباس هم به آنها کمک می‌کند که دقت والدین، معلمان و دیگر افراد را بهتر جلب کنند. بی قراری می تواند علامتی از بیش فعالی یا بیماری دیگری باشد، با این حال این بیماری خیلی متداول است و لازم نیست نگرانی شدید داشته باشید.
برای رفع بی قراری در کودکان می‌توانید کودکی را که از روی بی‌ حوصله بودن لباسش را می‌جود، با تهیه یک اسباب‌ بازی یا انجام کارهای سرگرم کننده، مشغول کنید. به این وسیله بی‌ قراری او برطرف خواهد شد و کودک دیگر به فکر جویدن پیراهنش نخواهد بود. پس وقتی که آنها را در حال جویدن لباس خود دیدید، به آنها بگویید که به جای آن از اسباب بازی خود استفاده کنند. 
مشکلات رفتاری و مغز و اعصاب در کودکان
کودکانی که از اوتیسم، بیش فعالی، اضطراب اجتماعی و افسردگی دارند میل بیشتری به جویدن لباس خود دارند. در واقع اختلالات رفتاری و اختلالات مغز و اعصاب باعث پیدایش بی‌ قراری، اضطراب و رفتارهای مخرب از طرف کودکان خواهند بود.
برای برطرف کردن این مشکل یکی از موارد پیش روی والدینی که کودکشان لباس خود را می جود، مشورت گرفتن از روانشناسان است. این متخصصین به تنهایی و در صورت نیاز با همکاری روانپزشکان به بررسی وضعیت کودکان می‌پردازند. به این ترتیب عواملی را که نشان دهنده علائم اوتیسم، بیش فعالی، اضطراب اجتماعی، افسردگی و دیگر اختلالات رفتاری و عصبی هستند، دقیق مورد بررسی قرار می‌دهند. آنگاه روان درمانی و دارو درمانی را در برنامه درمان کودک می گذارند.

آریا بانو

چطور کودک را از جویدن لباسش منع کنید؟
امکان دارد به این نتیجه برسید که عادت کودکتان به جویدن یا مکیدن لباس موقتی است و موضوع مهمی نیست. البته چنانچه این رفتار کودک اذیتتان می کند یا بر زندگی روزمره‌اش اثر منفی می‌گذارد، روش هایی برای ترک این عادت وجود دارند که در ادامه می گوییم.
محرک‌ها را بشناسید
امکان دارد این رفتار کودک در وضعیت مشابهی تکرار شود: مثلا کودکتان این کار را قبل از زمان میان‌وعده انجام می‌دهد و امکان دارد گرسنگی سبب انجام این کار بشود.
امکان دارد زمان انجام تکالیف مدرسه یا حل‌کردن پازل این کار را انجام می دهد. یا قبل از تعطیلات که امکان دارد کودک برای تعامل اجتماعی با دیگران عصبی شده باشد و این کار را انجام می‌دهد.
چنانچه بفهمید که جویدن لباس محرک‌های خاصی دارد، می‌توانید همان اول جلوی این رفتار را بگیرید. به طور مثال چنانچه کودک موقع گرسنگی لباسش را می‌جود، می‌توانید میان‌وعده‌های سالم در دسترسش قرار دهید. چنانچه هنگامی که عصبی می‌شود این کار را انجام می‌دهد، می‌توانید به او کمک کنید شیوه های کاهش استرس را یاد بگیرد.
به کودک راه‌ِ حل نشان دهید
کودکی که لباسش را می‌جود، دنبال تحریک دهان است. پس محصولاتی را در دسترسش قرار دهید که برای این شرایط ساخته شده‌اند. گردنبندهای نرمِ جویدنی به شکل‌های گوناگون مانند دندان کوسه یا مهره در بازار وجود دارند. کودک می‌تواند این گردنبندها را بجود یا گاز بگیرد.
سعی کنید به فرزندتان قلم‌مویی کوچک یا اسباب‌بازی مناسب بدهید تا مشغول باشد و کمتر به جویدن پیراهنش فکر کند.
با کارشناسی حرفه‌ای مشورت کنید
چنانچه عادت کودکتان به جویدن لباس باعث شده است نگران شوید، با روان‌شناس کودک حرف بزنید. این کارشناسان به مراحل رشد کودک آگاه‌اند. آنها علت موضوع را بررسی می‌کنند و تلاش می کنند مشکلاتی را برطرف کنند که سبب جویدن لباس شده‌اند.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185403/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر بهداشت اعلام کرد: راه‌اندازی 15 هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

یکی از جزایر تفرجگاهی مجمع الجزایر ایونی

منطقه کوهستانی چیانگ مای در تایلند

آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

برجسته‌کاری حجمی فرش بیجار

گوناگون/ اهرام مصر برای جشن عروسی قرق شد!

نحوه ساخت خاتم کاری را ببینید

حکمت/ وسیله راندن شیطان

طرز تهیه پسرخاله‌ سالادشیرازی!

درمان سنتی مگس پران چشم و خمیازه همراه با اشک

عامل ربودن دختر نوجوان در تهران دستگیر شد

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

شاعرانه/ مرا به باغ و بهاران چه کار دور از تو ؟

رکورد بی‌نظیر آنتونی ادواردز در تاریخ NBA

هندبالیست‌هایی که تنها 30 درصد قرارداد گرفته‌اند

نکونام از صعود به فینال بازماند

ابراهیم صادقی: همین آقای کوپال ناظمی

پدری در فهرست فروش، عقل‌مان را از دست نداده‌ایم

خیلی نگرانم فن دایک به رئال برود

داور چهارم دیدار استقلال تغییر کرد

هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود

شوک به بایرن قبل از دیدار با رئال‌ مادرید

پخش فینال فوتسال لیگ قهرمانان اروپا از تلویزیون

عشق رو نمیشه بازی کرد!

اسکار آلمان برندگانش را شناخت؛ «مردن» لولای 2024 را برد

حیرت آهنگران از مداحی با ریتم «جدی می‌فرمایید»

خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»

دروغ پردازی صهیونیست‌ها؛ نتفلیکس و رابرت دنیرو تکذیب کردند

سکانسی زیبا از فیلم «نگهبان شب»

«هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد

رفیق روزهای سخت

چهره ها/ تغییر چهره بازیگر «خانه‌‌به‌‌دوش» بعد از 20 سال

هنرمندی که فریاد زاینده‌ رود را به گوش مسئولان می‌رساند!

آهنگ احساسی «دلَکم» از محسن یگانه

بیوه شدن دختر 23 ساله در شب عروسیش

سیل شدید در برزیل؛ بیش از 70 نفر مفقود شدند

لحظه سقوط بانوی طبیعت‌گرد از آبشار لوه گلستان

نماینده مجلس: الان در ترکیه به طور متوسط هر مرد با 15 زن شریک جنسی است و بعضی تا 50 زن

مراسم تشییع پیکر شهید «جلال اعتماد» شهید مرزبانی در کردستان

افزایش 68 درصدی کشف کالای قاچاق در سال 1402

تا به حال یونولیت بُری را دیده اید؟

استوری/ آقاجان کاش میشد برگردی

شوک الکتریکی برای ماهیگیری!

تبلیغات جذاب آیفون 15به صورت چند بُعدی

ویدئو تبلیغاتی جالب از رونمایی ویندوز 1.0 در سال 1986

ضرب المثل/ اجاقش کور است

حقایقی که باید بدانید!

ثبت زندگی سلاطین کوهستان در ارتفاعات برفی سوادکوه

فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی

Astypalaia؛ غربی ترین جزیره مجمع الجزایر یونان است