آریا بانو

آخرين مطالب

تعرفه بالا و عوارض خاص واردات خودرو اقتصادي

تعرفه بالا و عوارض خاص واردات خودرو
  بزرگنمايي:

آریا بانو - روزنامه جهان صنعت نوشت: همزمان با اینکه ممنوعیت واردات خودرو در خرداد ماه امسال به پایان رسیده و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سرانجام واردات خودرو از سوی دولت را تایید کرد، همچنان جزئیات و دستورالعمل این واردات به صورت رسمی اعلام نشده است. با این حال در شرایطی که هفته قبل اعلام شد که دستورالعمل واردات خودرو برای تصویب به هیات دولت رفته و به زودی تصویب می‌شود، برخی از منابع مطلع جزئیاتی از واردات خودرو مطرح کرده‌اند که در نوع خود عجیب و تامل‌برانگیز است.
در واقع در حالی نمایندگان مجلس و برخی دیگر از مسوولان وزارت صمت واردات خودرو را عاملی در جهت افزایش رقابت و نیز تنظیم بازار عنوان کرده‌اند که اطلاعات غیررسمی نشان می‌دهد قرار است تعرفه، عوارض و مالیات قابل‌توجهی از این واردات اخذ شود.
داغ و درفش مالیات و عوارض
بر اساس اطلاعات غیررسمی، عوارض و تعرفه برای خودروهای وارداتی به سه دسته تا حجم موتور 1500 سی‌سی، 1500 تا 2000 سی‌سی و 2000 تا 2500 سی‌سی تقسیم می‌شود که بر این مبنا برای دسته اول تعرفه 55 درصدی، برای دسته دوم تعرفه 75 درصدی و برای دسته سوم نیز تعرفه 95 درصدی در نظر گرفته شده است. علاوه بر این به غیراز حقوق ورودی و عوارض، 9 درصد مالیات بر ارزش‌افزوده و چهار درصد مالیات علی‌الحساب نیز از جمع میان ارزش گمرکی و حقوقی ورودی قرار است اخذ شود.
اما در این میان نکته قابل توجه عوارض خاص دولت برای واردات خودرو است، به طوری که قرار است پنج درصد قیمت تا لحظه تحویل بر روی کشتی (FOB) به صورت عوارض خاص واردات در نظر گرفته شده و به همراه یک درصد عوارض هلال‌احمر بر روی حقوق ورودی خودرو، هشت در هزار نیز هزینه‌های بیمه و حمل‌و‌نقل بار (C&F) از خودروها اخذ شود.
از سوی دیگر همزمان با اینکه هنوز جزئیاتی از نحوه و گواهی اسقاط خودرو در ازای واردات مشخص نشده، گفته می‌شود که قرار است 10 درصد ارزش گمرکی خودرو برای شماره‌گذاری و سه درصد ارزش گمرکی نیز جهت هزینه حمل‌و‌نقل در نظر گرفته شود. گفتنی است احتمالا برای خودروهای هیبریدی نیز با حجم موتور 1500 سی‌سی، پنج درصد و حجم موتور بالاتر 25 درصد حقوق و عوارض گمرکی اخذ خواهد شد. در این رابطه اگر چنین دستورالعملی برای واردات خودرو اعمال شود، به این معنی است که معادل ارزش خودرو حقوق و عوارض گمرکی و معادل عوارض گمرکی نیز عوارض جانبی قرار است اخذ شود، امری که قیمت خودرو وارداتی را رسما نزدیک به سه برابر بیشتر از قیمت آن در خارج از کشور تعیین می‌کند. البته این رقم سه برابری بدون محاسبه سود واردکننده و فروش آن در بازار در نظر گرفته شده که اگر رقم سود در بازار داخلی را هم حساب کنیم، عملا نه تنها تنظیم بازار، بلکه مساله رقابت نیز از بین رفته و حاشیه سود و درآمد نصیب واردکننده و دولت خواهد شد.
گره کور واردات خودرو
در چنین شرایطی گره کور واردات خودرو که پیش از این در پیچ و خم مسائل حقوقی و ایرادات مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار داشت، اکنون وارد مسیر تازه‌ای به نام تعرفه، نوع واردات خودرو و همچنین واردکننده خواهد شد. دولت که تا پیش از این از جمله مخالفان واردات خودرو محسوب شده و سال گذشته وزیر صمت گفته بود که اکنون زمان مناسبی برای واردات نیست و بهتر است این امر به سال آینده موکول شود، اکنون به عنوان متولی اصلی واردات خودرو اعلام کرده که نقشی در این زمینه نداشته و واردات از سوی واردکنندگان انجام می‌شود. با این حال سوال این است که با توجه به مقررات و حقوق و عوارض مبهمی که به صورت غیررسمی اعلام شده است، آیا بخش خصوصی و افراد حقیقی قادر به وارد کردن خودرو با چنین شرایطی خواهند بود یا خیر؟
از سوی دیگر با توجه به اینکه اعلام شده، نیاز خودرو در کشور سالانه چیزی حدود 6/1 تا دو میلیون دستگاه است، اگر فرض میزان واردات را طبق قانون مصوبه بودجه مجلس که 70 هزار خودروی سواری است در نظر بگیریم، این میزان واردات عملا تاثیری در خلاء 800 هزار دستگاه در بازار کنونی کشور نخواهد داشت. علاوه بر این بررسی قیمت خودروهای چینی که هم‌اکنون -چه به صورت کامل یا چه به صورت مونتاژ- وارد کشور می‌شوند نشان می‌دهد که این خودروها در محدوده قیمتی 29 تا 34 هزار دلار هستند. حال از آنجا که تحریم‌ها مانعی جدی برای واردات خودروهای اروپایی، کره‌ای و ژاپنی بوده و به گفته کارشناسان با وجود اعلام مسوولان کشور، بازار خودروی پنج تا هفت هزار دلاری برای واردات از خارج از کشور وجود ندارد، اگر قیمت یک خودروی وارداتی را 15 هزار دلار در نظر بگیریم، با توجه به عوارض و حقوقی که برای آن در نظر گرفته می‌شود، قیمت تمام‌شده این خودرو برای مصرف‌کننده داخلی در خوشبیانه‌ترین حالت بالای یک میلیارد تومان خواهد بود که این مساله فاصله معناداری را با بازار هدف خودروهای داخلی داشته و تاثیری در قیمت‌ها و نیز تنظیم بازار نخواهد داشت. بنابراین همان‌طور که در طول هفت ماه گذشته شاهد بودیم، فعلا در شرایط کنونی نوع خودرو، قیمت آن و همچنین زمان واردات در‌ هاله‌ای از ابهام است و همان‌طور که اخیرا مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو اعلام کرده است، دولت خودش هم نمی‌داند قرار است چه اتفاقی بیفتد و بهتر است مردم در این مورد بی‌جهت عجله نکنند!

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1188021/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جذب 1080 قاضی در سال 1402

تصادف به‌خاطر لایی‌کشی خودروی دولتی

توضیح وزیر کشور درباره علت ناامنی‌های اخیر در سیستان

آتش سوزی در بخشی از کارخانه خودروسازی مدیران خودرو

محیط زیست: "ارس" پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد

نتیجه حمل بار چوب با موتورسیکلت سه چرخ

وقتی بچه رو با باباش تنها میزاری...

سماجت عجیب پلنگ برای شکار جوجه تیغی

ریه‌ها هنگام نفس کشیدن چگونه عمل می‌کنند؟!

با این چاشنی عطر قرمه سبزی تون کل محل رو میگیره

نکاتی که هنگام استفاده از کنسروها باید رعایت کنید

مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟

عوامل خطرِ «زوال عقلِ زودرس»

با خوردن این چای فشار خون را پایین بیاورید

تمرین گوش دادن به موسیقی و تقویت حس شنیداری

شغل‌هایی که مانع زوال عقل می‌شوند

تازه‌ترین نظریه توطئه؛ ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد

بهار کتاب آغاز شد؛ گشایش درهای نمایشگاه بین‌المللی به روی مردم

پاسخ هر گونه سؤالات در تاریخ نهفته است

جنگ بهنمیر و سالوادور در اطراف اهواز!

انیمیشن بلیچر ریپورت به مناسبت پیروزی دورتموند

ستاره PSG با گریه رفت

ماتیاس سامر: خوش‌شانس بودیم و لیاقتش را هم داشتیم

اعلام آرای انضباطی رقابت های جام حذفی

چهره ها/ «هادی چوپان» مهمان شاه خراسان بود

قصه «افعی تهران» مخاطب را جذب خودش کرده است

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «جوینی»

خلاقیت جالب سینا مهراد برای سرگرم کردن برادرزاده اش هامون / مرجبا به عموی هنرمند

جزئیات اولین داروی رشد مجدد دندان

با صدای علی زندوکیلی «بر باد رفته» شنیدنی است

حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به 15 میلیون رسید

زاکانی: به مدیران، املاک شهرداری را به قیمت پایین نمی‌فروشیم

تداوم بارش‌ها در تهران و این مناطق تا جمعه

پزشکان متخصص بورسیه می‌شوند

معلم بختیاری برای نجات دانش‌آموزانش به دل سیلاب زد

گوناگون/ راهکاری برای خواندن سریع نمازهای قضا

گوشه‌ای از خلقت آفرینش در 60 ثانیه

تایم‌لپس زیبا از چرخش زمین در فضا

برگر خونگی با طعم فست فودی

آزمایش بالینی اولین داروی رشد مجدد دندان‌ در ژاپن

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

خوابیدن بامزه یک نی نی حین غذا خودن

خانمم می‌گوید دخالت‌های مادرم را تحمل کن!

جمعیت ایران 20 سال بعد چند نفر می‌شود؟

نقشه مترو فضایی/ به راحتی ایستگاه عوض کنید!

عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب

کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید

آمار عجیب؛ تیرک دروازه دشمن پی‌اس‌جی بود!

حسینی: می‌توانستیم در آسیا نتایج بهتری کسب کنیم