آریا بانو

آخرين مطالب

9 دلیل پوسته پوسته شدن ناخن و راه حل رفع آن خانه داري

9 دلیل پوسته پوسته شدن ناخن و راه حل رفع آن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / فرقی ندارد که ناخن های طبیعی را دوست داشته باشید یا بخواهید آنها را به بهترین شکل طراحی کنید، در هر دو صورت مراقبت از ناخن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. متاسفانه شکنندگی، پوسته پوسته شدن و ضعیفی ناخن از جمله مشکلاتی است که هر فردی ممکن است آن را تجربه کند.
این مشکل معمولا با علائمی همچون ایجاد شکاف های افقی بر روی ناخن، نازک شدن و جدا شدن لایه رویی ناخن، خشکی و پوسته پوسته شدن اطراف ناخن، زرد شدن ناخن و ایجاد برآمدگی بر روی ناخن همراه است. اما علت بروز این اتفاق چیست؟ در ادامه قصد داریم به بررسی 9 دلیل پوسته پوسته شدن ناخن ها و راه حل رفع این مشکل بپردازیم.
1- سوء تغذیه
ناخن‌های شما چیزهای زیادی در خصوص آنچه در داخل بدنتان می گذرند، می گویند. یکی از دلایل اصلی ضعیف شدن ناخن ها کم خونی ناشی از فقر آهن است. اگر به غیر از شکنندگی ناخن هایتان علائمی همچون خستگی را تجربه می کنید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک به کمک یک آزمایش خون ساده می تواند متوجه علت این مساله شود. از آنجایی که ناخن ها برای رشد به انواع ویتامین ها نیاز دارند، کمبود مواد مغذی همچون بیوتین، روی، ویتامین D و پروتئین نیز می تواند موجب پوسته پوسته شدن ناخن ها شود.
2- مانیکور دائم
مانیکور دائم ناخن ها نیز می تواند به ضعیف شدن آنها منجر شود. خیساندن ناخن ها در آب و دیگر مواد شیمیایی مانند انواع لاک پاک کن نیز می تواند منجر به لایه لایه شدن و ترک برداشتن ناخن ها شود. افرادی که برای زیبا کردن ناخن هایشان به لاک، ژل یا اکریلیک وابسته هستند، به مرور با از بین رفتن رطوبت و روغن های طبیعی ناخن و در نتیجه خشکی، شکنندگی و پوسته پوسته شدن ناخن ها روبرو خواهند شد.
3- عفونت قارچی
اونیکومیکوزیس نوعی عفونت قارچی ناخن است که می تواند منجر به ضخیم شدن یا تغییر رنگ ناخن ها شود. این نوع عفونت از نوک ناخن ها آغاز و به سمت کوتیکول گسترش می یابد. از آنجایی که قارچ می تواند کراتین موجود در ناخن را از بین ببرد، ممکن است در اثر این اتفاق ناخن های شما پوسته پوسته و حتی جدا شوند. این نوع عفونت اگر به موقع تشخیص داده شود، به کمک درمان موضعی یا داروهای خوراکی درمان خواهد شد. بنابراین توصیه می کنیم در صورتی که متوجه تغییر رنگ ناخن هایتان به رنگ های سفید، زرد یا قهوه‌ای شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
4- افزایش سن
افزایش سن نیز می تواند منجر به پوسته پوسته شدن ناخن های شما شود. در واقع با افزایش سن، ناخن های شما کندتر رشد می کنند و در نتیجه بیشتر در معرض آب، صابون ها و مواد شیمیایی قرار می گیرند و کدرتر و شکننده تر خواهند شد.

آریا بانو


5- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
ضعیفی و پوسته پوسته شدن ناخن ها یک مشکل رایج برای افرادی است که در معرض مواد شیمیایی خشن مانند استون، صابون تند،ضدعفونی کننده ها، پاک کننده ها و شوینده های لباس قرار می گیرند. زیرا اغلب این ترکیبات روغن های محافظ طبیعی ناخن را از بین می برند. توصیه می شود در هنگام کار با این ترکیبات از دستکش استفاده نمایید و یا از محصولات حاوی ترکیبات ملایم تر استفاده کنید.
6- داروها
برخی از داروها مانند آکوتان و داروهای شیمی درمانی نیز می توانند منجر به خشکی و شکنندگی ناخن های شما شوند. آکوتان چربی پوست و رطوبت ناخن را کاهش می دهد. داروهای شیمی درمانی نیز با سمیت مستقیم به سلول‌های در حال رشد باعث ریزش مو و شکنندگی ناخن‌ها خواهند شد. توصیه می کنیم در چنین شرایطی حتما با پزشکتان مشورت کنید.
7- بیماری پوستی زمینه ای
ضعیف شدن ناخن ها می تواند نشانه ای از بیماری های پوستی زمینه ای مانند پسوریازیس، لیکن پلان، اگزما وآلوپسی باشد. اگر علائم دیگری شبیه بثورات پوستی دارید و یا متوجه بروز تغییراتی در پوست خود شده اید، برای تشخیص دقیق تر به پزشک مراجعه کنید.
8- شستشوی مکرر دست ها
شستشوی مکرر دست ها نیز می تواند منجر به پوسته پوسته شدن ناخن های شما شود. این کار رطوبت و روغن‌های طبیعی پوست و ناخن‌های شما را از بین برده و منجر به خشکی و شکنندگی آنها خواهد شد. این امر به‌ویژه در ماه‌های سرد سال که پوست و ناخن‌ها کم آب می شوند، رایج تر است.

آریا بانو


9- اختلالات تیروئید
اختلالاتی از جمله کم کاری تیروئید (زمانی که غده تیروئید شما هورمون تیروئید کافی تولید نمی کند) نیز می تواند منجر به خشکی و پوسته پوسته شدن ناخن ها شود. در واقع اختلالات تیروئید موجب کاهش سرعت رشد ناخن و در نتیجه باقی ماندن بافت قدیمی و شکننده تر شدن آنها خواهد شد.
1- رطوبت رسانی
استفاده منظم از کرم ها یا روغن های مرطوب کننده ناخن می تواند از خشکی و شکنندگی آنها جلوگیری کند. روغن زیتون، روغن نارگیل و کرم آکوافور از جمله محصولات موثر در رطوبت رسانی به ناخن ها هستند. می توانید به منظور تاثیرگذاری بیشتر در هنگام خواب از این روغن ها استفاده کرده و تا صبح یک دستکش نخی دستتان کنید.

آریا بانو


2- اجتناب از مواد شیمیایی خشن
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خشن مانند مواد شوینده و پاک کننده ها را محدود کنید و در صورت کار با این گونه ترکیبات از دستکش استفاده کنید.
3- استفاده از تقویت کننده ناخن
از محصولات تقویت کننده ناخن که حاوی موادی مانند کراتین، کلسیم و انواع ویتامین ها هستند برای بهبود وضعیت ناخن های خود استفاده کنید.

آریا بانو


4- رژیم غذایی متعادل
از یک رژیم غذایی متعادل حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مناسب برای حفظ سلامت ناخن های خود پیروی کنید. مصرف غذاهای غنی از بیوتین، آهن، روی و ویتامین E برای حفظ سلامت ناخن ها ضروری است. مصرف غذاهایی مانند تخم مرغ، آجیل، سبزیجات، سیب زمینی شیرین، عدس، نخود فرنگی و توفو را فراموش نکنید.
5- اجتناب از مانیکور
اجتناب و یا فاصله انداختن بین دوره های مانیکور ناخن می تواند به تقویت ناخن های شما کمک کند. به جای مانیکور دائم از تقویت کننده های ناخن برای حفظ سلامت ناخن های خود استفاده کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1190737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

MRI پیشرفته نارسایی قلبی پنهان در زنان را آشکار می‌کند!

آنچه جان کند تنم، عمر حسابش کردم

عصبانیت شدید آلگری در دقایق پایانی و اخراج توسط داور

اگر از باشگاهی می‌خواهید دفاع کنید حمایت فنی کنید

تغییرات آکادمی باشگاه استقلال و نظر هاشم بیک زاده درباره محمدحسین ضیایی

پشت پرده فسادهای فوتبال!

تفاوت یک بازیکن ایرانی و خارجی

کل کل هاشم بیک زاده و مجید یحیایی بر روی آنتن زنده

طاهری: ساپینتو از من می خواست علیه استقلال در فیفا شهادت بدهم!

معاوضه عجیب در لیگ عربستان

استقلال و 642 روز شکست‌ناپذیری در آزادی

تب جام حذفی در غیاب سرخابی‌ها!

چهره ها/ استایل و شلوار عجیب محمدرضا گلزار روی آنتن زنده!

بازی زنده یاد حمیده خیر آبادی در سریال مزد ترس

چهره ها/ عکس متفاوت مرجانه گلچین با سرآشپز معروف ترکیه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

شهدا و جانبازان بهترین دارایی خود که جانشان بود از آن گذشتند تا ایثار و فداکاری را به ما بیاموزند

شهدا به ملت ایران آبرو بخشیدند و مایه اعتلای نظام اسلامی شدند

در مورد سلامت استخوان چه می دانیم؟

توضیحات بهنام بانی درباره قطع صدا در کنسرت تهران

هشدار نارنجی هواشناسی برای مشهد

لغو تعطیلی تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در پی بروز سیل

آخرین وضعیت سیل روز گذشته مشهد؛ تعداد مفقودین و فوتی ها اعلام شد

تقویم تاریخ/ آغاز عملیات بیت‏المقدس 6 در استان ماووت عراق توسط سپاه

شنا کردن صدف‌ رو دیده بودید؟

نان زعفرانی سوئدی برای صبحانه

تصاویری از گران‌ترین و مجلل‌ترین عروسی سال

مطالعه جدید؛ تابستان 2023 گرم‌ترین در طی دو هزار سال گذشته بوده است

طرفداران رائفی‌پور و اردشیر رستمی نمایشگاه کتاب را شلوغ کردند

تراکتور و بهترین فرصت برای انتقام از مس!

تمرین پیکان با بحث داغ درباره تصمیم جنجالی فولادشهر

آقای‌ گل بازی‌های دوستانه استقلال بدون بازی رسمی!

فروزان و کلین‌شیت در 12 دوره لیگ برتر!

روایت تلخ درگذشت کاپیتان سابق تراکتور!

شگفتی‌ساز لیگ برتر دور از هیاهوی حذفی!

زیرآب خواستگار خواهرش را زد

عیادت مدیر کل بنیاد سمنان از مادر معظم شهیدان "میر کریمی" در بیمارستان خاتم الانبیا تهران

فیلمی که سپیده خداوردی، مرضیه سریال آوای باران از کوهنوردی با دوستان صمیمی اش منتشر کرد

اجرای زنده و دلنشین استاد علیرضا افتخاری برای امام رضا (ع)

لحظاتی دلهره‌آور از گرفتاری خانواده‌ای با فرزند نوزاد در سیل مشهد

تفال/ حال دل با تو گفتنم هوس است

راهکارهایی برای داشتن استخوان‌های قوی

جزئیات ماجرای وام تشویقی ازدواج دهه شصتی‌ها چیست؟

نیما جاویدی: «آکتور» راه سریال‌های ایرانی را باز می‌کند

8 نشانه که این مرد شما را بی‌نهایت دوست دارد

کشک بادمجان مجلسی خوشمزه با یک دستور جدید

تفاله قهوه را دور نریزید؛ با آن خانه بسازید!

آیا مصرف کافئین قبل از خواب می‌تواند بر سلامتی تأثیر بگذارد؟

باورهای غلط در مورد دندان عقل؛ چه زمانی برای کشیدن آن اقدام کنیم؟

چرا ایرانی‌ها «بچه دار» نمی‌شوند؟