آریا بانو

آخرين مطالب

تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟ گوناگون

تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - آنا / مدتی است که تراشه‌های مغزی به‌طور چشمگیری پیشرفت کرده‌اند؛ اما وقتی این دستگاه‌های عصبی قابل کاشت از رده خارج شوند یا تولیدکننده آنها ورشکسته شود، چه اتفاقی برای بیماران می‌افتد؟
 این روزها، فناوری عصبی قابل کاشت به‌طور چشمگیری پیشرفت کرده است و برای برخی از افراد مبتلا به اختلالات عصبی، بازگشت به زندگی عادی را فراهم می‌کند؛ اما با توجه به پیشرفت سریع این فناوری، وقتی این دستگاه‌های عصبی قابل کاشت منسوخ شوند یا تولیدکننده آنها ورشکسته شود، چه اتفاقی می‌افتد؟
پیشرفت‌های عظیم در فناوری پزشکی منجر به توسعه دستگاه‌های عصبی قابل کاشت مانند محرک‌های عمقی مغز، عصب واگال و محرک‌های نخاعی شده است. نورالینک ایلان ماسک، رابط مغز-کامپیوتر بی‌سیم (BCI)، یکی از شناخته شده‌ترین دستگاه‌ها است؛ البته به تازگی چین نیز ازایمپلنت مغز-کامپیوتر بی‌سیم خود رونمایی کرده است که نشان‌دهنده سریع‌تر شدن پیشرفت‌های علمی در حوزه نوروتکنولوژی است.
دستگاه‌های عصب‌شناسی کارآمدی که درون بدن کاربران کاشته می‌شوند، کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلالات عصبی را بهبود بخشیده‌اند؛ اما با توجه به سرعت پیشرفتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم، چه اتفاقی می‌افتد وقتی که فناوری عصبی کاشته شده به سرعت منسوخ می‌شوند؟ یا وقتی که تولیدکننده آنها دیگر پشتیبانی فنی ارائه نمی‌دهد (مانند ویندوز که پشتیبانی از نسخه‌های قدیمی‌تر سیستم‌عامل خود را لغو کرده است)؟ آیا این دستگاه‌ها قابل جدا کردن هستند؟ و اگر بله، چه کسی باید هزینه خارج کردن را پرداخت کند؟

حالا باید به این سوال پاسخ داد: آیا باید تدابیری برای پوشش این وضعیت‌ها وجود داشته باشد؟ برخی معتقدند که بله، باید وجود داشته باشد. در مطالعه‌ای که توسط محققان مؤسسه بیماری‌های عصبی نورمن فیکسل در فلوریدا، ایالات متحده انجام شد، یک تعریف رسمی از «رها کردن دستگاه‌های عصبی کاشته‌شده» ارائه کرد که به گفته آنها، برای توسعه دستورالعمل‌ها، سیاست‌ها و قوانین مرتبط با آن مهم است.
نوروتکنولوژی؛ بخشی از یک آزمایش بالینی است
سال 2020، مجله «نیچر مدیسنس» داستان ریتا لگت زن استرالیایی را گزارش داد که یک دستگاه کارآزمایی برای درمان صرع در مغزش کاشته شده بود. این دستگاه به عنوان بخشی از یک آزمایش بالینی در مغز «لگت» قرار داده شد و برای او به خوبی کار می‌کرد به طوری که لگت دیگر تشنج نمی‌کرد. با این حال، در نیمه‌ راه آزمایش، شرکت نورال‌ویستا که دستگاه را تولید کرده بود، به دلیل نگرانی سرمایه‌گذاران درباره ارائه حمایت مالی به چنین فناوری تهاجمی، تعطیل شد.
با تعطیل شدن این شرکت، دیگر هیچ وسیله‌ای برای نظارت بر دستگاه وجود نداشت. به طور کاملاً واقعی، دستگاه در سر لگت مرده بود! (البته نه کاملاً، باتری باید سه سال دوام می‌آورد) و تنها گزینه‌اش این بود که دستگاه را از مغزش خارج کند.
به گفته فردریک گیلبرت، دانشیار دانشگاه تاسمانی که در زمینه اخلاق نوروتکنولوژی تخصص دارد جدا کردن یک دستگاه معادل قطع درمان است. گیلبرت می‌گوید که این دستگاه‌ها می‌توانند به شدت هویت بیمار را تحت تأثیر قرار دهند. ناراحتی ناشی از جدا کردن دستگاه ممکن است به طور مستقیم با کارآیی تکنولوژی مرتبط باشد.
نویسندگان مطالعه فعلی نظریه‌ای را تشکیل دادند که براساس آن، شکست کارآزمایی بالینی عمدتاً خارج کردن دستگاه‌های فناوری عصبی نیست؛ بلکه شکست می‌تواند ناشی از نگرانی‌های ایمنی یا اثر درمانی باشد. با این حال، آنها گفتند که برای افرادی که آزمایش بالینی را انجام می‌دهند، ضروری است که سه معیار را برآورده کنند. اولاً، شرکت‌کنندگان مطالعه باید در مورد احتمال قطع آزمایش مطلع شوند و مشخص شود که آنها به بخش‌های درمان یا کنترل مطالعه تعلق دارند. دوماً، شرکت‌کنندگان باید در صورت لغو آزمایش مطلع شوند. سوماً، باید منابعی برای درمان‌های دیگری که به استاندارد‌های پذیرفته‌شده مراقبت می‌پردازند به شرکت‌کنندگان ارائه شود.
البته، علاوه بر مسئله لغو زودهنگام آزمایش‌ها، مسئله دیگری نیز وجود دارد که وقتی یک کارآزمایی به نتیجه طبیعی خود می‌رسد، چه اتفاقی برای ایمپلنت مغزی می‌افتد. در آن شرایط، معمولا حذف دستگاه به شرکت کنندگان ارائه می‌شود. درحالی که هیچ دستورالعمل روشن و فعلی در مورد ماندن یا برداشتن ایمپلنت وجود ندارد.
خطرات برداشتن تراشه‌های مغزی
همانطور که قبلاً ذکر شد، یک دستگاه نوروتکنیک که امروزه به عنوان پیشرفته‌ترین در نظر گرفته می‌شود، ممکن است فردا پیشرفته نباشد. این دستگاه‌ها دارای تاریخ انقضای داخلی هستند و بدون تعمیر و نگهداری مداوم، کارایی خود را از دست می‌دهند.
تابستان 2020، ایلان ماسک به‌روزرسانی پیشرفت‌های مربوط به کاشت نورالینک را به اشتراک گذاشت. او گفت: در اصل، بخشی از جمجمه به اندازه یک سکه برداشته می‌شود و الکترود‌ها وارد می‌شود، سپس قسمتی از جمجمه را که برداشته شده بود جایگزین می‌کنند. پس از آن ما را با چسب فوق العاده می‌بندیم، به این ترتیب بسیاری از زخم‌ها بسته می‌شوند و و بعد از آن فرد می‌تواند به راحتی پیاده‌روی کند. این خیلی جالب است.
نکته جالب‌تر بخشی از ارائه بود که مربوط به خوک دوروتی بود که قبلاً یک تراشه نورالینک داشت. ماسک گفت که برداشتن ایمپلنت دوروتی برگشت پذیری دستگاه را نشان می‌دهد. ماسک می‌گوید: آنچه دوروتی نشان می‌دهد این است که می‌توانید نورالینک را قرار دهید، آن را حذف کنید و شاد، سالم و غیرقابل تشخیص از یک خوک معمولی باشید.
این تمام چیزی است که ماسک برای حذف دستگاه ارائه کرده و هیچ چیز در مورد خطرات آن نگفته است.
یافتن نظر متخصص در مورد اینکه آیا برداشتن نورالینک یا یک ایمپلنت مغزی دیگر به مغز آسیب می‌رساند یا خیر، دشوار است؛ اما، اگر کاشت دستگاهی مانند نورالینک خطر آسیب رساندن به بافت مغز را به همراه دارد، منطقی است فرض کنیم که هنگام برداشتن آن نیز این خطر وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1195260/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح جدید ناسا برای ساخت اولین موتور هیبریدی-الکتریکی موشک

اینشتین در مورد منطقه عجیب اطراف سیاهچاله‌ها درست می‌گفت

نمایشگاه کتاب دوحه میزبان رونمایی از مصحف مشهد رضوی

تأثیر مطالعه بر سلامت روان

وداع جذاب فاینورد با اسلوت

مورد عجیب داور بین المللی در هفته بیست و هشتم

نکونام، نساجی را به آرزوی 24 ساله‌اش رساند

پوستر تیم ملی والیبال ایران در آستانه مسابقات لیگ ملت‌ها

امباپه شام آخر پی‌اس‌جی را هم از دست داد

لبخند گوستاوو و پایان حواشی تراکتور

گل دوم اورنبرگ به اورال توسط محمد قربانی

ابهام درباره وضعیت دو بازیکن مصدوم ذوب‌آهن

9 خرداد، جنگ فوتبالی در نوشهر

رسوایی عجیب در فینال جام حذفی زنان اسپانیا

پاداش قهرمان لیگ انگلیس چقدر است؟

چهره متفاوت «امپراتور یوری» در سریال جدیدش

«ماجرا‌های پدینگتون» در شبکه کودک

دورهمی بازیگران سریال آوای باران در اکران یک فیلم

زمان پخش سریال «در انتهای شب» مشخص شد

با کریمان کارها دشوار نیست

سفر به ایران قدیم؛ هزینه تولید اولین فیلم ایرانی چقدر بود؟

تلاوت بی‌نظیر قرآن توسط راغب وسط برنامه زنده!

تسلط فوق‌العاده راغب در قرائت قرآن و آواز سنتی

تلاش برای افزایش عمره‌گزاران ایرانی تا 800 هزار نفر

ماجرای پیدا شدن یک پیرزن در قسمت بار فرودگاه امام خمینی(ره)!

مشاهده یک قلاده یوزپلنگ برای اولین‌بار در این شهرستان

احکام بدوی دادگاه تتلو صادر شد

گوناگون/ عجیب اما واقعی؛ در این کشور هیچ باغ‌ وحشی وجود ندارد!

گونه‌های خروس سیاه در کشور آذربایجان

بیشتر حیوانات با عکس انداختن انسان اذیت می‌شوند

همه چیز درباره جنگل ارسباران

معرفی امام رضا(ع) توسط امام کاظم(ع)

عکس العمل بامزه جغد به اشاره انسان

طنز/ حجم بارندگی بیشتر بود یا استوری مشهدی‌ها؟

طرز تهیه کباب لقمه خانگی

با این روش دیگه نگران وا رفتن لپه خورش نباش!

تصویر روز ناسا؛ شفق شمالی آسمان

شعر خوانی دختر شیرین زبان

کربکندی: گفتم این فوتبال کثیف است اما 3 میلیون جریمه شدم!

گزینه‌های سرمربیگری بارسلونا در صورت اخراج ژاوی

سامان قدوس از برنتفورد جدا شد

واگذاری امتیاز تیم فوتسال آناصنعت قم در ازای 40 میلیارد ریال

پیشنهادهای نجومی به گلرهای لیورپول و سیتی رسید

کیلیان بازار را به هم می‌ریزد

آخرین گل کریستیانو رونالدو با پیراهن رئال مادرید

داوران ایرانی در مقدماتی جام جهانی 2026

سرپرست فدراسیون تنیس منصوب شد

نوشاد عالمیان: سهمیه المپیک من هم قطعی است

مشهورترین بازیگران مرد هالیوود در گذر زمان

فیلم «سلنا گومز» اهالی کن را به وجد آورد