آریا بانو

آخرين مطالب

با هر ترفندی باید مخاطب تئاتر را تحت تأثیر قرار داد! فرهنگی هنری

با هر ترفندی باید مخاطب تئاتر را تحت تأثیر قرار داد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / کارگردان نمایش «کرشن‌دو» تأکید کرد که ماهیت اصلی تئاتر ایجاب می‌کند از هر ترفندی در قالب اجرای زنده استفاده شود تا تماشاگر شگفت‌زده و تحت تأثیر قرار گیرد.
نمایش «کِرِشِن‌دو» به نویسندگی پویا ‌سعیدی و کارگردانی فرشید ‌روشنی از 24 بهمن‌، ساعت 18:30 در سالن شماره 2 عمارت هما روی صحنه رفته است.
روشنی درباره روند تولید این اثر نمایشی توضیح داد: پویا سعیدی نویسنده مورد علاقه‌ام است و کارنامه‌اش به قدری درخشان است که فکر می‌کنم بسیاری تمایل دارند با او همکاری کنند. ما از زمان مدرسه با هم تئاتر یاد گرفتیم و همکاری‌های زیادی از تئاترهای دانش‌آموزی تا دانشگاهی و حالا در بدنه تئاتر حرفه‌ای داشته‌ایم. این مسیر قطعا روی جهان ذهنی ما تأثیر گذاشته و به نقاط اشتراکی در کار رسیدیم که برایم جذاب است. حضور نویسنده در کنار کار به فرایند تولید تأثیر ویژه‌ای می‌گذارد و برای گروه اجرایی فرصتی بزرگ است. چقدر خوب است که این نویسنده، هم گروهی، هم کلاسی قدیمی و رفیق ما باشد. پروسه پیش‌تولید متن از شهریور آغاز شد و به تدریج به انتخاب بازیگران و تمرینات رسیدیم. ما هر روز تمرین داشتیم و این پروسه برای من به عنوان یک کارگردان بسیار آموزنده بود. تقریباً هیچ روزی نبوده که تمرین نداشته باشیم به جز چند وقفه‌ای که برای انتخاب سالن و ... به وجود آمد.
وی درباره نام نمایش گفت: «کرشن‌دو» یک اصطلاح موسیقایی به معنی اوج گرفتن است. فکر می‌کنم دلیل انتخاب این نام به ساختار نمایشنامه برمی‌گردد که سیر اتفاقات به صورت کرشن‌دو طراحی شده و هر چه به پایان نزدیک می‌شویم، داستان اوج بیشتری می‌گیرد.
روشنی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: ماهیت اصلی تئاتر ایجاب می‌کند که از هر ترفندی در قالب اجرای زنده استفاده کنیم تا تماشاگر شگفت‌زده شود و تحت تأثیر قرار بگیرد. بخشی از این شگفتی‌ها می‌توانند از دل نمایشنامه یا یک ایده اجرایی باشند. تلاشم این است که از هر کدام به عنوان سورپرایز استفاده کنم، البته تا جایی که فضای نمایشنامه به من این اجازه را بدهد. به طور کلی، دوست ندارم مخاطبم در خلسه برود و فقط نمایشم را دنبال کند. پایان‌بندی کار، نقطه اوج «کرشن‌دو» است. خوشحالم اگر واقعا تماشاگران از آن لذت برده باشند، زیرا هدف اصلی ما همذات‌پنداری و ساختن موقعیتی است که احتمالاً خودشان قبلاً آن را تجربه کرده‌اند.
روشنی درباره طراحی صحنه و لباس «کرشن‌دو» گفت: طراحی صحنه و لباس اولین عنصری است که مخاطب با آن روبه‌رو می‌شود. خوشحالم که طراح صحنه بسیار خوبی داشتم که صحنه‌ای در خدمت کار و داستان ایجاد کرد و در عین حال جزییات زیبایی‌شناسانه را رعایت کرده است. این طراحی برای من تجربه‌ای مفید و باارزش بود. طراحی لباس «کرشن‌دو» برای مسیر کاری من یک نقطه عطف بود. همکاری با شیما میرحمیدی، علاوه بر این که اطمینان از خروجی کار و آرامش بعدش را فراهم کرد، حاصلش کلی تجربه و یادگیری تئاتر از یک طراح درجه یک بود. مفتخرم به این همکاری و مطمئنا نیازی به تعریف از خروجی کار نیست.
وی درباره انتخاب بازیگران و همکاری با آنها افزود: انتخاب بازیگران بخش مهمی از کار است. با برخی از بچه‌ها مانند حامد محمودی از زمان هنرستان همکاری داشته و محمد اسلامی نیز تجربه‌های خوبی در تئاتر داشته است. این ارتباطات به ما کمک کرده تا بتوانیم در کنار هم زندگی و کار کنیم.
کارگردان «کرشن‌دو» درباره موسیقی کار نیز گفت: با پویا نوروزی از نمایش «لانچر 5» آشنا شدم. او فضای فانتزی جذابی دارد که به کارم نزدیک است و در «کرشن‌دو» چند قطعه بسیار جالب برای ما ساخته است.
روشنی در پایان سخنان خود یادآور شد: تئاتر یعنی فرایند و مسیر. موفقیت تئاتر در همین فرایند به دست می‌آید. از شب اول تمرین ما باید کلمات بی‌روح را به تصاویری با روح تبدیل کنیم. این خودش نیاز به همدلی و خلاقیت دارد. امیدوارم که کار ما تأثیر مثبتی روی مخاطبان داشته باشد و آنها را ترغیب کند که دوباره به تماشای نمایش ما بیایند و از این تئاتر حمایت کنند.
تهیه‌کنندگی این نمایش به عهده رضا سرپرست است.
بازیگران این اثر نمایشی (به ترتیب ورود) حامد ‌محمودی، ماهان عبدی، محمد ‌اسلامی، محمد ‌حیدری، علی ‌آشمند، آبتین ‌ضیأ، پریماه ‌شمشیری و رضا سرپرست هستند.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: «در حمامِ یک خوابگاهِ دانشجویی، غریبه‌ای وارد می‌شود، پلیس می‌آید، هلیکوپتری از راه می‌رسد و سگی زوزه می‌کشد.»
عکس از امیرحسین میرزایی است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1365097/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصادفات این هفته پایتخت 5 قربانی گرفت

کیفیت هوای تهران قابل قبول اعلام شد

تفال/ ساقیا برخیز و در ده جام را

تقویم تاریخ/ روز معلم

راز یک معمای پیچیده کهکشانی برملا شد

شاعرانه/برای چیدن گل، انتخاب لازم نیست

پایان دوره محرومیت عضلانی‌ترین استقلال

خرمگاه: اشتباه مدیران کم تعداد نبود

طارمی می‌توانست قاتل بارسلونا شود

امپراتوری هالند؛ پشت‌ پرده قرارداد بزرگ با نایکی!

الشهلوب سرمربی موقت الهلال شد

بازگشت غافلگیرکننده پرس به فرمول یک با کادیلاک

حسرت‌آمیزترین نگاه تاریخ استقلال

مربی مشهور ایتالیایی با شروط عجیب نزدیک استقلال

آهنگ «خوابتو دیدم» با صدای آصف آریا

سپاهان بدون سه بازیکن سرشناس!

شمارش معکوس برای آقای گلی مهاجم پرسپولیس

آنچلوتی و آلگری گزینه‌های اصلی هدایت الهلال!

فن‌دایک: بدترین روزهای زندگی، مصدومیتم بود

لوآن پولی علیه سناریوی تکراری شجاعیان

آنچلوتی بالاخره مشکل اصلی رئال را فهمید!

عبدی: بازیکنان فعلی پرسپولیس شایسته تحسین هستند

عجیب‌ترین حضور وزنه‌برداری در المپیک فقط با 2 کشور!

واکنش ستاره بارسلونا به مصدومیتش: خیلی ناراحتم!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - منچستریونایتد 3

یحیی: از عملکرد تیمم عصبانی‌ام

معاون رییس جمهور: بیمه دی رتبه اول درمان کشور را کسب کرد

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

مگه رژیمی ها هم می تونن «تیرامیسو» میل کنن؟!

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است