آریا بانو

آخرين مطالب

کاهش خطر لخته‌شدن خون با روزه‌داری متناوب گوناگون

کاهش خطر لخته‌شدن خون با روزه‌داری متناوب
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا /یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد محدودیت دریافت غذا باعث تغییر باکتری‌های روده و افزایش میزان یک متابولیت مهم می‌شود و خطر لخته‌شدن خون و حمله قلبی را کاهش می‌دهد.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه مدیکال نیوز در گزارشی آورده است: پژوهشی که به‌تازگی در مجله لایف متابولیسم (Life Metabolism) منتشر شده، تأثیر رژیم فستینگ یا روزه‌داری متناوب (intermittent fasting) را بر فعالیت پلاکت‌ها بررسی کرده است. پلاکت یا ترومبوسیت، سلول‌ کوچک خونی است که در انعقاد خون اهمیت دارد.
بیماری قلبی‌عروقی، علت مرگ بیش از 20 میلیون نفر در سال است. بیشتر این افراد به دلیل حمله قلبی یا سکته‌ مغزی ناشی از انسداد عروق از دنیا می‌روند. عوامل خطر برای بیماری قلبی‌عروقی عبارت است از تصلب شرایین (آرتریواسکلروز)، کلسترول بالا و افزایش سطح گلوکز خون. هر یک از این عوامل خطر تجمع پلاکتی را افزایش می‌دهد که در نتیجه خطر ترومبوز شریانی (وجود لخته خون داخل شریان) و بیماری قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهد.
بازار
داروهای ضد پلاکت به طور گسترده‌ای در دسترس هستند؛ اما بسیاری از بیمارانی که از این داروها استفاده می‌کنند دچار حمله قلبی ناشی از لخته‌شدن خون در عروق کرونری به دلیل تجمع پلاکت‌ها می‌شوند.
انتخاب‌ سبک زندگی برای کاهش خطر بیماری قلبی‌عروقی شامل پیروی از الگوهای غذایی خاص مانند روزه‌داری متناوب است که دو روز در هفته یا در روزهای متناوب، مصرف انرژی را تا 60 درصد کاهش می‌دهد. گزارش شده است که روزه‌داری متناوب باعث بهبود وضعیت بیماران مبتلا به دیابت، سطح کلسترول بالا، سرطان و آلزایمر می‌شود. روزه‌داری متناوب با کاهش فشار خون و کلسترول و مقاومت به انسولین، سلامت قلب‌وعروق را افزایش می‌دهد.
پژوهش اخیر اثر روزه‌داری متناوب را بر میکروبیوتای (مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌ها) روده و متابولیت‌های (مواد شرکت‌کننده در سوخت‌وساز سلول‌ها) آن‌ها، که ممکن است بر فرآیندهای مرتبط با پلاکت‌ها تأثیر بگذارد، بررسی کرد و نشان داد روزه‌داری متناوب احتمالاً فعالیت پلاکت‌ها و تشکیل لخته خون در شریان‌ها را کاهش می‌دهد؛ بنابراین، این الگوی غذایی میکروفلور (میکروبیوتای) روده را تغییر می‌دهد که به افزایش میزان متابولیتی به نام ایندول 3-پروپیونیک اسید (IPA)منجر می‌شود. ایندول 3-پروپیونیک اسید به گیرنده پرگنان X پلاکتی (PXR) متصل می‌شود که در نتیجه از تشکیل لخته خون جلوگیری می‌کند.
در مجموع، یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که روزه‌داری متناوب با سرکوب فعالیت پلاکت‌ها و جلوگیری از تشکیل لخته در شریان‌های کرونری این قابلیت را دارد که به‌عنوان درمانی برای بیماران مبتلا به تصلب شرایین عروق کرونری به‌کار رود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1368570/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

روز دختر، میان آوار و اشک

2 غذای نانی برای پیک نیک روز جمعه

مطالعه در تاریکی به بینایی آسیب می‌رساند؛ افسانه‌ یا حقیقت علمی؟

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

خانواده‌ای که همه حافظ قرآن‌اند

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!

لیگ یک؛ آبادانی‌ها دوباره در بالای جدول

نساجی در یک قدمی سقوط؛ نیاز به معجزه!

یک مصدوم جدید روی دست ربیعی!

باز هم وی ای آر علیه نساجی!

نساجی لحظه به لحظه نزدیک‌تر به سرنوشت شوم

گل‌محمدی: این اتفاقات در شان فوتبال ایران نیست

امیدواری پرسپولیس به کسب سهمیه؛ علیپور به تنهایی در صدر جدول آقای گلی

«تک‌تیرانداز آمریکایی» راز خود را فاش کرد

ماجراهای علی صادقی و نورالدین شروع شد!

چهره ها/ عکس متفاوت از هومن سیدی در پشت صحنه «وحشی»

دفترخانه ناصر فروخته می‌شود

چهره ها/ سلفی نازنین بیاتی و سمیرا حسن‌ پور در حافظیه شیراز

چهره ها/ قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران

سام درخشانی: ما در سینما به تماشاگر فقط یک آدامس می‌دهیم!

96 درصد مسکن کشور توسط مردم ساخته می‌شود

تاکسی‌های برقی با وام میلیاردی و باتری اشانتیون در تهران!

روابط عمومی سامانه شاد بیانیه رسمی صادر کرد

64 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان کشف شد

هجوم به فروشگاه‌ها از ترس قطع مجدد برق در اروپا

شیرینی خانگی آسان با مغزی شکلات

6 توصیه برای بزرگسالانی که ADHD دارند!

کودکتان را با کارتون «نقاش بزرگ» به خواب دعوت کنید

ابداع چوبی به قدرتمندی فولاد

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

آخرین حضور پدر ملوان در سن‌سیروس!

بازدید هاشمی از اردوی تیم ملی تیراندازی با کمان

ضربه فنی بازیکن مس و واکنش دیدنی گندوز

بدشانسی بزرگ شماره 6؛ کنعانی مصدوم شد

تارتار: بازیکنانم کاری به پیشنهاداتشان ندارند