آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه شیرینی مخصوص ماه رمضان در منزل خانه داري

طرز تهیه شیرینی مخصوص ماه رمضان در منزل
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / زولبیا و بامیه از اصلی ترین شیرینی‌های سنتی ماه رمضان بین ما ایرانی هاست. اگر چه تقریبا در تمام ایام سال می‌توانید از مغازه‌های قنادی و شیرینی فروشی زولبیا و بامیه تهیه کنید اما این شیرینی خوشمزه پای ثابت سفره های ماه مبارک رمضان است. در این مقاله طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را آموزش دادیم.

آریا بانو


امسال قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه ماه مبارک رمضان برای واحدهای درجه یک 255 هزارتومان و برای واحدهای درجه دو 200 هزارتومان تعیین شده است در حالی که شما می توانید در منزل با تهیه مواد اولیه کم مقدار زیادی زولبیا و بامیه با کیفیت و خوش طعم و در عین حال اقتصادی درست کنید و در کل ماه مبارک رمضان این شیرینی خوشمزه را در سر سفره افطار داشته باشید.
مواد لازم برای بامیه
آب یک پیمانه
شکر 2 قاشق سوپ خوری
کره 50 گرم
آرد نول ( سه صفر) یک پیمانه سرصاف
روغن به میزان لازم
تخم مرغ 2 عدد
مواد لازم برای زولبیا
نشاسته گل 100 گرم
ماست پرچرب 90 گرم
کره یا روغن جامد 1 قاشق مرباخوری
زعفران دمکرده 2 قاشق غذاخوری
وانیل 1.2 قاشق چای خوری
بکینگ پودر 1.2 قاشق چای خوری
روغن برای سرخ کردن
مواد لازم برای تهیه شربت
شکر 1 کیلو
آب 300 میلی لیتر
گلوکز 200 گرم
زعفران 1 قاشق سوپ‌خوری
جوهر لیمو 1.8 قاشق چای‌خوری
گلاب 2 قاشق سوپ‌خوری
طرز تهیه بامیه
ابتدا باید یک پیمانه آب را داخل یک ظرف روی حرارت می گذاریم و 2 قاشق سوپ خوری شکر و 50 گرم کره را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم شکر و کره آب شود. به محض جوش آمدن آب، آرد الک شده را به یکباره به آب و کره اضافه می کنیم و شروع به هم زدن می کنیم. زیر حرارت باید ملایم باشد. تا جایی آرد را هم می زنیم که خمیر به دیواره ها چسبندگی نداشته باشد و کاملا حالت منجسم را داشته باشد. مواد نباید بیشتر از دو دقیقه روی حرارت بماند. حالا از روی حرارت بر میداریم تا خنک شود البته نیازی نیست که کاملا سرد شود اما به یک دمای ولگرم برسد.
در فاصله ای که مواد در حال خنک شدن است چند باری آن را هم بزنید تا روی آن خشک نشود و داخل آن گرم بماند.
زمانی که ولرم شد دو عدد تخم مرغ را تک تک و با فاصله اضافه می کنیم و هم می زنیم تا تخم مرغ ها کاملا جذب خمیر بامیه شود. می توانید با یک قاشق هم بزنید تا خمیر یکدست شود. ابتدا یک تخم مرغ اضافه کنید و وقتی خوب تخم مرغ به خورد مواد رفت تخم مرغ بعدی را اضافه کنید.
مواد را داخل قیف یکبار مصرف می ریزیم. در یک قابلمه روغن فراوان می ریزیم و اجازه می دهیم تا کاملا داغ شود. برای سرخ کردن بامیه ها حتما باید روغن داغ شود.
معمولا از ماسوره مدل b16 برای بامیه استفاده می شود. مواد را که داخل قیف ریختید یک استکان روغن و یک عدد قیچی کنار گاز بگذارید و وقتی مواد از داخل قیف بیرون می آید، قیچی را به روغن آغشته کنید و بامیه ها را به اندازه دلخواه برش بزنید تا در روغن سرخ شوند و پف کنند و طلایی شوند.
قبل از سرخ شدن بامیه ها شربت بامیه را باید حتما آماده کنید تا بامیه ها را بعد از سرخ شدن داخل آن بیندازید. دمای شهد باید ولگرم باشد چون اگر داغ باشد بامیه ها حالت خمیری پیدا می کنند اگر هم شهد سرد باشد بامیه ها شهد را خوب جذب نخواهند کرد. رنگ بامیه ها هم به اندازه ای که خودتون دوست دارید در روغن سرخ می شود. بامیه ها را چند دقیقه ای در روغن می گذارید و با یک توری روغن گیر فشار می دهید که به پایین برود تا بتواند هم براق شود و هم شهد را جذب کند.
معمولا بامیه چون سبک است روی آب می ماند اما شما فشار دهید که زیر شهد برود. اگر بامیه ها بین 10 تا 20 دقیقه در شهد بمانند عالی است. اگر دوست دارید شهد زیادی به خود نگیرد و کمی خشک باشد 3 دقیقه بعد از شهد در بیاورید. بامیه ها را در ادامه از شهد در می آوریم و روی یک توری می ریزیم تا شهد اضافه آن چکه کند و بعد داخل ظرف سرو می چینیم و با پودر پسته و گل سرخ تزیین می کنیم. این بامیه ها را می توانید تا چند روز داخل یخچال نگه داری کنید.
طرز تهیه زولبیا
ابتدا ماست را با نشاسته گل مخلوط می کنیم. ماست باعث می شود نشاسته کاملا نرم شود. در ادامه کره اضافه می کنیم. می توانید به جای کره از روغن هم استفاده کنید. وانیل را هم اضافه می کنیم. سپس آرد را هم کم کم اضافه می کنیم. اجازه دهید مایع در دمای محیط یک ربع استراحت کند تا نشاسته خودش را خوب باز کند. بعد از 15 دقیقه، بیکینگ پودر به همراه زعفران اضافه می کنیم. اگر مایع شما رقیق بود به آن نشاسته اضافه کنید اگر غلیظ بود به آن ماست یا آب اضافه کنید. اجازه دهید مواد 6 ساعت در دمای محیط استراحت کند و روی آن حباب بزند. مایع را داخل یک ظرف سس بریزید تا بتوانید در روغن یک زولبیای زیبا درست کنید.
روغن را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید خوب داغ شود. روی شعله دیگر هم شربت را روی حرارت بگذارید و زیر آن حرارت ملایم باشد تا داغ بماند. وقتی روغن داغ شد با مواد داخل سس، یک دایره در روغن به شکل دورانی درست کنید و اجازه دهید سرخ شود. روی دیگر را هم برگردانید تا سرخ شود. زولبیای داغ را داخل شربت داغ بیندازید و بعد از چند دقیقه روی توری قرار دهید تا شهد اضافه کشیده شود و در ظرف سرو با پودر نارگیل یا خلال پسته و گل محمدی تزیین کنید.
طرز تهیه شربت بامیه
کیفیت شربت برای ریختن بامیه ها در آن بسیار مهم است چون اگر شربت خوبی نداشته باشید بامیه ها نیز خوب از آب در نخواهند آمد. یک کیلو شکر را داخل یک قابلمه بریزید. حتما از شکرهای دانه ریز استفاده کنید. در ادامه حدود 300 میلی لیتر آب اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که شکرها کمی آب شوند و روی حرارت ملایم بگذارید. دقت کنید تا زمانی که شکرها در آب حل نشده اند نباید اجازه دهید که آب جوش بیاید چون کیفیت شربت خراب می شود. نکته مهم دیگری که باید رعایت کنید این است که شربت وقتی روی حرارت است نباید خیلی آن را هم بزنید. باید آن را قبل از گذاشتن روی حرارت هم بزنید اما روی حرارت نه.
اگر دیدید قبل از اینکه شکرها حل شود آب در حال جوش آمدن است آن را برای چند لحظه از روی حرارت بردارید تا دما کنترل شود و دوباره روی حرارت بگذارید تا بدون جوش آمدن آب، شکرها کاملا حل شود. وقتی شکرها حل شدند حالا می توانید اجازه دهید آب جوش بیاید و در این لحظه گلوکز را اضافه کنید. گلوکز باعث می شود شهد ما قوام بیشتری پیدا کند و باعث تردی بامیه ها می شود. همچنین گلوکز باعث می‌شود بامیه‌ها نرم نشوند به همین دلیل حتما داخل شربت از آن استفاده کنید. گلوکز را می‌توانید از لوازم قنادی تهیه کنید و یک قوطی آن برای چندین بار شربت درست کردن کافی است. در ضمن گلوکز بی رنگ مناسب تر است. اجازه دهید مواد 5 دقیقه بجوشد و حدود یک قاشق زعفران اضافه کنید. اندازه زعفران به دلخواه شماست. 2 قاشق هم گلاب اضافه کنید. جوهر لیمو هم اضافه کنید تا مانع شکرک بستن آن شود.
5 دقیقه اجازه دهید با حرارت ملایم جوش بیاید و زیر آن را خاموش کنید. برای اینکه بدانید قوام آماده یا نه، یک قاشق را داخل شربت بزنید و بالا بیاورید و ببینید قطره های شهد آخری که روی قاشق است و در حال چکیدن است کش می آید یا نه. وقتی کش دار شد یعنی قوام لازم را پیدا کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1368735/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

«اِد شیرن» در تسخیر ایرانی‌ها: موج میلیونی مخاطبان اینستاگرام

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

اقدام تأمین اجتماعی برای افزایش امنیت سامانه نسخه الکترونیک

آرام ماندن در مواجهه با استرس

تغییرات زیبای فصل ها در یک لوکیشن

لحظه هولناک ریزش دیوار روی سر یک پدر و دو دخترش!

دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور؛ ساده و ارزون

پرسپولیس، سپاهان و گل‌گهر در صف خرید!

دیگر نباید روی ایستگاهی از اینتر گل بخوریم!

یامال مثل مسی بارسا را به دوش می‌کشد

تورام: یامال سومین بازیکن دنیاست، نه اولی!

کارتال پیش از بازی مس؛ طوفانی مثل هوای تهران!

هشدار به فلیک؛ با این دفاع نمی‌شود قهرمان سی‌ال شد!

پدیده لیگ؛ به استقلال و پرسپولیس نخواهم رفت!

اشتباه برداشت کردید، توخل‌ جاسوس آلمان نیست!

از یحیی تا ژسوس؛ کولیبالی‌ها بلای جان شدند!

بلوط هِلم کنار دریاچه کومو در ایتالیا

غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان

رنگ موی موکا چیست و مناسب چه افرادی است؟

تولید نسل جدید پانسمان‌ با ترکیب کورکومین و نانولوله‌های کربنی

درباره «برادران کارامازوف»

بدون این دو نفر چه بلایی سر رئال می‌آمد!

بحران بد موقع؛ ستاره بارسا دیگر درخشان نیست

پوستر پرسپولیس؛ دستهای پینه بسته، دلهای سرخ

ماموریت مهم؛ دو ستاره بارسا باید به اینتر برسند

خیره‌کننده و در اوج؛ رافینیا از مسی گذشت

همه نگران تمدید اثرگذارترین ستاره استقلال

یامال: مطمئنم که بارسا به فینال می‌رود

تمرین با رونالدو یکی‌ از بهترین لحظات دوران فوتبالم بود!

حذف اینترمیامی از چمپیونز؛ تهدید مسی پوچ بود!

اعتراض استقلال به زمان برگزاری دیدار حذفی

چرا بازیگران سینما به سمت تئاتر می روند؟

آهنگ «زمان» با صدای سیامک عباسی

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

اهمیت امانتداری

استتار فوق العاده این موجود عجیب

آخرین شایعات نقل و انتقالاتی پرسپولیس

جنگ رئال، بارسا و بایرن برای شاگرد ممتاز ژابی آلونسو

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

لحظه شکار یک پرنده توسط یک حشره و خوردن او!

تَنگِ شگفت انگیز چله بوچیر

با نخود فرنگی غذا چی بپزم؟

5 خاصیت ماست که کمتر شنیده‌اید

داشتن خانه باکلاس و شیک با رعایت این نبایدها

ایران در حال ساخت 20 ماهواره است

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی