آریا بانو

آخرين مطالب

زندگی مشترک نیازمند مدیریت، سازش و درک متقابل است روانشناسي

زندگی مشترک نیازمند مدیریت، سازش و درک متقابل است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / وکلای خانواده و روان‌درمانگران معمولا بدون مراجعه‌کننده نمی‌مانند زیرا همیشه زوج‌هایی هستند که به مرحله جدایی از هم رسیده‌اند و به خدمات آنان احتیاج دارند.
برخی از این کارشناسان تلاش می‌کنند تا قبل از نهایی شدن تصمیم زوجین برای جدایی، راه‌های دیگری مثل مشاوره، درمان فردی یا زوج‌درمانی، سفر و ... را امتحان می‌کنند و برخی زوج‌ها هم چون می‌دانند طلاق هم از نظر احساسی، هم از نظر مالی و قانونی فرایندی سخت و پیچیده است به سراغ وکلا می‌روند.
دکتر «مونیکا اونیل»، روانشناس اهل بوستون، می‌گوید: از آنجا که جدایی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به جسم و روان همسران، فرزندان و کل خانواده می‌زند و حتی می‌تواند زندگی و آینده فرزندان را نیز دچار چالش‌های جدی کند پس اولین توصیه این است که نباید فورا به طلاق فکر کرد اما برخی شرایط را که زنگ‌ خطرها را به صدا درمی‌آورند، باید در نظر گرفت.
او درباره این موارد می‌گوید: مهم‌ترین مورد، بدون شک زمانی است که امنیت فرد به دلیل هر نوع سوءاستفاده‌ای‌ (عاطفی، فیزیکی یا هر نوع دیگر) واقعا در خطر باشد. در صورت هر نوع سوءاستفاده و تهدید، فرد باید هرچه سریع‌تر از آن شرایط خارج شود زیرا هرچه بیشتر بماند، اوضاع می‌تواند خشونت‌آمیزتر شود.
اونیل اضافه کرد اگرچه سوءاستفاده فیزیکی اغلب به‌وضوح قابل‌شناسایی است اما این تنها نوع سوءاستفاده‌ نیست که باید جدی گرفته شود و سوءاستفاده عاطفی که به مسئله قدرت و کنترل بیمارگونه مربوط می‌شود هم بسیار اهمیت دارد. نشانه‌های سوءاستفاده عاطفی عبارتند از تحقیر، توهین، تهدید، کنترل‌گری، محدود کردن ارتباطات با دوستان و خانواده، تحقیر کردن، ترساندن، شرمنده کردن و نادیده گرفتن نیازها و خواسته‌های فرد؛ همه این موارد به‌تدریج هویت، احساس عزت‌نفس، تصور فرد از خود و حتی درک او از واقعیت را از بین می‌برند.
خیانت هم اغلب به‌عنوان عاملی ذکر می‌شود که باعث می‌شود فرد بدون تردید یک رابطه را ترک کند اما این تصمیم هم می‌تواند پیچیده باشد زیرا خیانت از آن دسته مسائلی است که می‌توان درباره‌اش صحبت و آن را بررسی و تحلیل کرد. در برخی موارد حل یک سری مشکلات به ویژه اگر ریشه عاطفی و روانی داشته باشد می‌تواند افراد را آگاه و پشیمان کرده و به زندگی بازگرداند. گاهی نیز ممکن است مشکل فقط یک سوءتفاهم ساده باشد که به دلیل حل نشدن، پیچیده‌تر شده است.
اونیل خاطرنشان می‌کند که خیانت اغلب در مشکلاتی عمیق‌تر ریشه دارد که باید حل شوند و اگر زوجی بتوانند به نقطه‌ای برسند که بتوانند این مسائل عمیق‌تر را بررسی کنند، گاهی می‌توانند یک رابطه جدید، بهتر و سالم‌تر بسازند.
آیا تفاهم نداشتن واقعا به معنی پایان زندگی مشترک است؟
برخی شرایطی که می‌توانند یک رابطه را در خطر قرار دهند، به‌سختی قابل تشخیص‌ هستند؛ آیا این‌ها بخشی از فراز و نشیب‌های طبیعی زندگی‌ محسوب می‌شوند یا نشانه‌ این‌ هستند که رابطه زناشویی به جایی نمی‌رسد؟
گاهی تفاوت دیدگاه در تربیت فرزندان، اختلاف‌نظر درباره مراقبت از والدین سالمند، احساس فقدان حمایت در دوره‌های پرتنش یا کاهش صمیمیت می‌توانند چالش‌های بزرگی ایجاد کنند اما اغلب، خود مشکل نیست که باعث موفقیت یا شکست یک رابطه می‌شود بلکه نحوه مدیریت آن است که اهمیت دارد.
بیشتر مشکلات رابطه (به‌جز سوءاستفاده) قابل‌حل‌ هستند اما این کار نیازمند ارتباط موثر، سازش و درک متقابل است. پافشاری بیش از حد روی یک موضع کمکی نمی‌کند و تصمیم‌گیری‌های مهم باید با در نظر گرفتن دیدگاه‌ هر دو طرف انجام شود. اگر یکی از طرفین حاضر به مشاوره، تغییر یا دریافت کمک نباشد، این می‌تواند نشانه‌ای باشد که رابطه دوام نخواهد آورد.
پیش از جدایی، همه جوانب را بسنجید
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، در سنجیدن همه جوانب برای تصمیم‌گیری درباره طلاق، باید به همه ابعاد عاطفی، مالی، خانوادگی و حتی هویتی آن توجه کرد. مواردی نظیر احساسات شخصی، تاثیر بر فرزندان، پیامدهای مالی و آینده ارتباط با همسر سابق همگی اهمیت دارند و مهم است که فرد از خود بپرسد آیا این تصمیم از روی احساسات لحظه‌ای است یا به‌دقت بررسی شده است، آیا راه‌های دیگر برای بهبود رابطه امتحان شده‌اند، این تصمیم چگونه بر فرزندان، وضعیت اقتصادی و کیفیت زندگی آینده تاثیر می‌گذارد و پنج سال بعد، خود را در چه وضعیتی می‌بینم.
مشاوره فردی یا زوج‌درمانی می‌تواند به روشن‌تر شدن این مسائل کمک کند. در نهایت، اگر تصمیم به طلاق گرفته شد، باید با پذیرش احساسات و داشتن چشم‌اندازی برای آینده، مسیر را آگاهانه طی کرد.
در همین حال، اونیل تاکید می‌کند پایان ازدواج به معنای پایان نقش پدر و مادری نیست و والدین باید تلاش کنند فرزندانشان همچنان با هر دو نفر رابطه سالمی داشته باشند و از بدگویی درباره همسر سابق یا استفاده از فرزندان به‌عنوان تکیه‌گاه احساسی خودداری کنند.
باید توجه داشت کودکان فقط ناظر نیستند و والدین باید با کمک مشاوره و پردازش احساساتشان، یاد بگیرند چگونه آگاهانه از هم جدا شوند و در تربیت فرزند همکاری کنند. از طرفی جدایی فقط برای والدین رخ نمی‌دهد بلکه کودکان نیز آن را تجربه می‌کنند و به حمایت، امنیت عاطفی و اطمینان از اینکه هر دو والد همچنان دوستشان دارند، نیاز دارند.
همچنین تصور نکنید که این جدایی فقط روی کودکان خردسال تاثیر می‌گذارد. فرزندان دانشجو یا بزرگسال نیز می‌توانند آسیب ببینند، زیرا حس «خانه و خانواده» در آنها به والدینشان گره خورده است و طلاق می‌تواند احساس فقدان ثبات و از دست دادن پایگاه عاطفی ایجاد کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1374005/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

آبشار شوی در دزفول

نمایی از شهر لاداخ در هند

یک روستای تفریحی در جنوب غربی ترکیه

تعدادی مورچه در حال انجام عمل جراحی رو هم دیگه!

گوناگون/ حیوانات می‌توانند مانند انسان‌ها عاشق شوند؟

وقتی حلزون اسپایدرمن میشود

نمایی از ابهتِ دیدنی طاووس را ببینید

برگی از تاریخ/ سفر به تاریخ؛ مادر ناصرالدین شاه در کنار «غلام آفریقایی‌اش، سلیم خان»

معانی لوگو های ایرانی

طرز تهیه بستنی وانیلی هندوانه ای

تغییرات ساختار خانواده‌ها و افزایش سن ازدواج

کری‌ طارمی برای بارسا؛ کار سختی مقابل اینتر دارند

همه دیدند در برنابئو به رئال لطف کردند!

خلاصه بازی النصر 2 - کاوازاکی 3

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

حسرت و ناراحتی کریستیانو رونالدو پس از ناکامی النصر از صعود به فینال لیگ نخبگان آسیا

پلیس مانع درگیری هواداران بارسلونا و اینتر!

گل دوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

بدمستی مرد جوان به قتل مقابل جگرکی منجر شد