آریا بانو

آخرين مطالب

تلومرها؛ سپری فعال در برابر سرطان گوناگون

تلومرها؛ سپری فعال در برابر سرطان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / پژوهشگران به یافته‌ای جدید درباره نقش تلومرها در جلوگیری از سرطان دست یافته‌اند. تلومرها که در انتهای کروموزوم‌ها قرار دارند، معمولاً به عنوان سدی در برابر پیر شدن و سرطان شناخته می‌شوند. اما اکنون، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ساختارها می‌توانند نقش فعال‌تری در پیشگیری از سرطان ایفا کنند.
تلومرها پوشش‌هایی محافظ در انتهای کروموزوم‌ها هستند که با هر بار تقسیم سلولی کوتاه‌تر می‌شوند. این فرایند به عنوان بخشی از روند طبیعی پیری عمل کرده و مانع از تکثیر سلول‌های پیر و آسیب‌دیده می‌شود. از دست رفتن کنترل این فرآیند می‌تواند به بروز سرطان منجر شود. از این رو، بررسی دقیق‌تر عملکرد تلومرها برای درک بهتر سازوکارهای مرتبط با سرطان و یافتن روش‌های جدید درمانی اهمیت زیادی دارد.
پژوهشگران مؤسسه تحقیقات پزشکی کودکان در استرالیا با همکاری دانشمندان دانشگاه کیوتو در ژاپن، مطالعه‌ای را در این زمینه انجام داده‌اند. این تحقیق به بررسی نحوه تعامل تلومرها با استرس سلولی پرداخته است و نشان می‌دهد که این ساختارها می‌توانند به طور فعال مانع از رشد سلول‌های سرطانی شوند.
در این پژوهش، محققان دریافتند که تلومرها صرفاً ساختارهایی منفعل نیستند که تنها با افزایش سن کوتاه شوند، بلکه می‌توانند در برابر استرس‌های سلولی واکنش نشان داده و فرآیندی شبیه به پیری را در سلول‌ها فعال کنند. این فرآیند به توقف چرخه سلولی یا مرگ سلولی منجر می‌شود و در نتیجه از تکثیر سلول‌های آسیب‌دیده جلوگیری می‌کند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که تلومرها دارای یک سازوکار ضدسرطانی جدید هستند که پیش از این ناشناخته بود.
برای انجام این پژوهش، محققان واکنش تلومرها به شرایط استرس‌زا را بررسی کرده و مشاهده کردند که این ساختارها به‌طور فعال تغییر می‌کنند تا سیگنال‌های پیری را در سلول فعال کنند. این مکانیسم به سلول‌های دارای آسیب‌های کروموزومی اجازه نمی‌دهد که تکثیر شوند، که این امر می‌تواند از گسترش سرطان جلوگیری کند.
این یافته‌ها نه تنها درک بهتری از عملکرد تلومرها ارائه می‌دهند، بلکه می‌توانند راه را برای روش‌های درمانی جدید هموار کنند.
پژوهشگران معتقدند که استفاده از این مکانیسم می‌تواند روشی جدید برای از بین بردن سلول‌های سرطانی باشد. به‌طور خاص، اگر بتوان این فرآیند را در سلول‌های سرطانی فعال کرد، ممکن است بتوان آن‌ها را وادار به توقف رشد یا مرگ سلولی کرد، که می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتر منجر شود.
این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است و یافته‌های آن می‌توانند در آینده نقش مهمی در تحقیقات مرتبط با سرطان و پیری ایفا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1375449/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

مگه رژیمی ها هم می تونن «تیرامیسو» میل کنن؟!

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

اجرای سوزناک و احساسی از عرفان طهماسبی

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

روز دختر، میان آوار و اشک

2 غذای نانی برای پیک نیک روز جمعه

مطالعه در تاریکی به بینایی آسیب می‌رساند؛ افسانه‌ یا حقیقت علمی؟

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

خانواده‌ای که همه حافظ قرآن‌اند

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!