آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آش ترش مازندرانی محلی و خوشمزه خانه داري

طرز تهیه آش ترش مازندرانی محلی و خوشمزه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / آش ترش یکی از انواع آش‌های بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان می‌باشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران می‌باشد.
برای تهیه آش ترش، ابتدا باقلا و لوبیاچیتی را در آب خیسانده تا نفخشان گرفته شود. سپس سبزی آش را شسته و خرد می‌کنیم و چغندر‌ها را نیز پوست گرفته و خرد می‌کنیم. حبوبات را همراه با چغندر‌ها در قابلمه ریخته و می‌پزیم. پس از پخت اولیه، برنج و نمک را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کاملاً مغزپخت شوند.
سپس سبزی را افزوده و بعد از مدتی سیر خردشده را در روغن تفت داده و نصف آن را به آش اضافه می‌کنیم. در نهایت، رب انار و مقدار کمی شکر برای طعم‌دهی اضافه کرده و پس از خاموش کردن شعله، آش را با باقی‌مانده سیرداغ تزئین و سرو می‌کنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
لوبیا چیتی 1 لیوان
عدس سبز 1 لیوان
سیر 6 عدد
باقلا 1 لیوان
جغندر 2 عدد کوچک
سبزی آش 500 گرم
برنج نیم دانه نصف لیوان
رب انار ترش 1 قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق غذاخوری
نمک و روغن مایع به اندازه کافی
خیساندن حبوبات
ابتدا باقلا و همین طور لوبیاچیتی‌ها را هر کدام جداگانه داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و تا سطح روی آن‌ها آب می‌ریزیم و از شب تا صبح حدودا به مدت 6 ساعت اجازه می‌دهیم تا خیس بخورند و در این زمان 2 الی 3 مرتبه آب هر کاسه را تعویض می‌کنیم تا نفخ آن‌ها نیز از بین برود
آماده‌سازی سبزی آش
سبزی آش را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و داخل آبکش قرار می‌دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و داخل خردکن می‌ریزیم و ریز شده تحویل می‌گیریم و یا زمانیکه کاملا سبزی‌ها خشک شدن روی تخته آشپزخانه آن‌ها را با چاقو خرد می‌کنیم.
خرد کردن چغندر
چغندر‌ها را می‌شوییم و پوست روی آن‌ها را می‌گیریم و مجددا آن‌ها را می‌شوییم و حلقه حلقه می‌کنیم و هر حلقه را روی تخته آشپزخانه به صورت که تمایل داریم خرد می‌کنیم (اگر می‌خواهید داخل آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید)
پخت اولیه حبوبات و چغندر
بعد از گذشت زمان خیس خوردن حبوبات را آبکش می‌کنیم و روی آن‌ها را با آب شسته و شو می‌دهیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت، آن‌ها را می‌ریزیم و چغندر‌ها را نیز اضافه می‌کنیم و تا نصف قابلمه آب روی مواد می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.
اضافه کردن برنج
ابتدا حرارت را زیاد می‌کنیم تا مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا کاملا مواد مغز پخت شوند. پس از اینکه باقلا و لوبیا چیتی و چغندر‌ها پخته شدند، برنج را تمیز می‌شوییم و آب آن را خالی می‌کنیم و همراه با کمی نمک به مواد پخته شده اضافه می‌کنیم
افزودن سبزی و سیر
سپس 15 دقیقه بعد سبزی آش را اضافه می‌کنیم (در این مدت درب قابلمه را اصلا نمی‌گذاریم) و اجازه می‌دهیم تا سبزی آش نیز به مدت 30 دقیقه بپزد. سیر‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و آن‌ها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم.
سرخ کردن سیر
سپس داخل تابه‌ای روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا به مرور زمان داغ شود و بعد سیر‌های خرد شده را داخل تابه می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم و دیگر اجازه می‌دهیم تا طلایی شوند و از روی حرارت تابه را بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم.
حالا طعم آش را می‌چشیم، اگر سبزی آش نیز کاملا پخته شده بود و مواد آش کاملا پخته و جاافتاده بود نصف سیر داغ و و رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مواد کاملا در یکدیگر مخلوط شود.
پایان پخت و سرو
مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا آش مزه دار شود و 15 دقیقه بعد شعله را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آش از حرارت بیافتد. آش ترش را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و با باقی مانده سیرداغ روی آن را تزئین می‌کنیم. نوش جان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1385309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

مگه رژیمی ها هم می تونن «تیرامیسو» میل کنن؟!

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

اجرای سوزناک و احساسی از عرفان طهماسبی

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

روز دختر، میان آوار و اشک

2 غذای نانی برای پیک نیک روز جمعه

مطالعه در تاریکی به بینایی آسیب می‌رساند؛ افسانه‌ یا حقیقت علمی؟

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

خانواده‌ای که همه حافظ قرآن‌اند

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!