آریا بانو

آخرين مطالب

ترک اجباری با هزینه میلیونی/ معتاد شاکی، خانواده معتاد شاکی اجتماعی

ترک اجباری با هزینه میلیونی/ معتاد شاکی، خانواده معتاد شاکی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - هزینه و شرایط بستری بیماری که به اعتیاد گرفتار شده است به حدی تکان دهنده است که برخی خانواده‌ها عطایش را به لقایش می‌بخشند و تحمل اعتیاد را ساده‌تر می‌دانند.

بررسی میدانی خبر فوری نشان می‌دهد شرایط کمپ‌های ترک اعتیاد و مراکز نگه داری از بیماران معتاد به حدی شگفت‌آور است که برای بسیاری از افراد درگیر چنین معضلی عملاً قابل استفاده نیست.
از سویی دریافت هزینه‌های سرسام آور بدون تضمین ترک کامل اعتیاد انجام می‌شود و در نهایت این بیمار است که تصمیم به باقی ماندن در شرایط ترک یا بازگشت دوباره به سوی مواد را دنبال می‌کند.
نیازی به رضایت بیمار نیست
بررسی‌ها نشان می‌دهد مراکز ترک اعتیاد بدون رضایت فرد معتاد و تنها با درخواست خانواده او می‌توانند نسبت به بستری کردن وی اقدام کنند.
اما زمانی که از آن‌ها سوال می‌شود چطور معتادی که مقاومت می‌کند را به مرکز می‌برید؟ متفق القول می‌گویند ما آمبولانس‌هایی داریم که می‌توانند این کار را بکنند.
به اذعان یکی از مراکز 90 درصد بیماران راضی به بستری شدن نیستند اما هیچ نیازی هم به رضایت آن‌ها نیست و فقط کافی است خانواده به مرکز ترک مراجعه کرده و درخواست بدهد.
با توجه به اظهارات مراکز ترک اعتیاد، فرد بیمار حتی بعد از بستری اجباری نمی‌تواند شکایتی از این وضعیت داشته باشد.
به طوریکه یکی از شهروندان در تماس با خبر فوری اذعان می‌کرد حتی بدون داشتن اعتیاد به دلیل آزار و اذیت خانواده به اجبار در این مراکز بستری شده است. با این تصور که معتاد است.
وی تصریح کرد: تمامی ‌ادعاهای بنده مبنی بر اینکه معتاد نیستم پذیرفته نبود و من با خشونت از سوی دو نفر کادر آمبولانس به مرکز برده شدم.
هر روز حداقل 7 میلیون
اما بعد از بستری بیمار، گرفتاری اصلی خانواده‌ها آغاز می‌شود.هزینه‌های نگه داری در مراکز مختلف متفاوت است اما از 50 میلیون تومان برای دو هفته آغاز می‌شود. در برخی مراکز طی بررسی‌ها مشاهده شد تا 150 میلیون تومان برای نگه داری به مدت دو هفته بیمار نیز درخواست می‌شود.

آریا بانو


این مراکز با بیان اینکه تمامی ‌روند درمان تحت نظارت متخصصان از جمله پزشکان و روان شناسان است، مطابق با امکانات خود هزینه دریافت می‌کنند.
جالب آنکه هزینه‌ها نقدی و در ابتدا اخذ می‌شود و به این ترتیب نیست که بتوان به صورت اقساطی آن را پرداخت کرد.
شهروندی که برادر خود را در یکی از مراکز بستری کرده بود گفت دلمان به حالش می‌سوخت و می‌خواستیم نجات پیدا کند. 90 میلیون هزینه کردیم تا دو هفته در کمپ بماند اما دوباره به سمت مواد رفت.
تضمینی نمی‌دهیم
اما در نهایت آیا پروسه خشن و اجباری درمان ترک اعتیاد با هزینه‌های سرسام آور آن فایده‌ای هم دارد؟
مراکز ترک اعتیاد هیچ ضمانتی نمی‌دهند. این موضوع بسته به حال خود بیمار دارد و مدت زمان مصرف، شرایط سنی و عمق اعتیاد. در واقع مطابق اعلام مسئولان اغلب معتادانی که ترک می‌کنند مجدداً به سمت اعتیاد می‌روند.
این موضوع این سوال مهم را به وجود می‌آورد که کارکرد و خروجی کمپ‌های ترک اعتیاد چیست و چقدر در پاکسازی جامعه از اعتیاد موثر عمل کرده‌اند.
در پاسخ به وضعیت فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد به سراغ مسئولان بهزیستی هم رفتیم اما فعلاً پاسخی به خبر فوری ارائه نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1392800/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

مگه رژیمی ها هم می تونن «تیرامیسو» میل کنن؟!

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

اجرای سوزناک و احساسی از عرفان طهماسبی

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

روز دختر، میان آوار و اشک

2 غذای نانی برای پیک نیک روز جمعه

مطالعه در تاریکی به بینایی آسیب می‌رساند؛ افسانه‌ یا حقیقت علمی؟

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

خانواده‌ای که همه حافظ قرآن‌اند

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!