آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه کوکو سیب زمینی ترد و خوشمزه با روشی متفاوت خانه داري

طرز تهیه کوکو سیب زمینی ترد و خوشمزه با روشی متفاوت
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران /محبوبیت غذا‌ها هم برای خودش حساب و کتابی دارد. بی جهت یکی اول و دیگری چندم نمی‌شوند. طعم و مزه و رنگ و لعاب یک طرف، سرعت پخت و جا افتادن هم که حکم تعیین کننده دارد. ولی اگر منصفانه نگاه کنیم بعضی غذا‌ها همه فن حریفند! به اصطلاح خودمانی مثل آچار فرانسه می‌مانند. همه جا و همه وقت دست به سینه، آماده خدمتند. مثل پیشنهاد امروز سر آشپز؛ «کوکوسیب زمینی» هم ناهار پر و پیمان و مفصل است و هم شام سبک و شکم سیر کن! هم لقمه زنگ تفریح بچه مدرسه‌ای‌ها و هم نیم چاشت محل کار و جمع همکاران. خلاصه یک تنه کلی کار راه انداز است و پای سفره‌های ایرانی کولاک می‌کند. اما ذکر یک نکته که تأییدی باشد بر ارج و قرب این غذای بی‌ریا؛ معجونی که با تمام سادگی همچون کباب و مرغ ومسما می‌تواند سفره‌های شاهانه را زینت دهد جالب است بدانید «میرزا علی‌اکبر خان کاشانی»، آشپز مخصوص دربار قاجاریه در یکی از معدود کتاب‌های آشپزی به جا مانده از این دوره شرحی بر جناب کوکو نوشته است و آن را رنگ دهنده و زینت سفره شاهانه معرفی می‌کند.
معطل نکنید! از اراده تا نتیجه یک چشم برهم زدن است.
اگر دلتان رفته و هوای خوردن چند کف دست کوکو سیب‌زمینی به سرتان زده است معطل نکنید. قابلمه را بردارید. تا نصفه از آب پر کنید. پوست سیب‌زمینی‌ها را بشویید، در آب شناورشان کنید و روی اجاق گاز بگذارید.
نکته! (می‌توانید در همین مرحله سیب‌زمینی‌ها را نمکی کنید. البته این فقط یک پیشنهاد برای جذب بهتر این ماده سفید و اجتناب‌ناپذیر است. کم و زیادش هم برعهده خودتان است. فقط حواستان به فشار خون و سلامتیتان باشد.)
تا سیب‌زمینی‌ها پخته شوند می‌توانید بساط سفره را آماده کنید و مقدمات چاشنی‌های دلخواهتان را فراهم کنید. اما آن‌قدر سرگرم چاشنی‌ها نشوید که از سیب‌زمینی‌ها غافل شوید! چرا که پیشنهاد سرآشپز برای این غذا یک سیب‌زمینی نیم‌پز است. بعد از پوست کندن و رنده کردن؛ ترجیحاً از نوع ریز، نوبت به افزودن پیاز، تخم‌مرغ و ادویه‌ها است.
نکته: (بعد از رنده کردن پیاز، آب آن را بگیرید تا کوکوی شما پوک تر، پفکی‌تر و درنتیجه خوشمزه‌تر شود. در ضمن از وا رفتن آن هم جلوگیری می‌کند.)
از «سیر تازه» هم غافل نشوید
به دو دلیل بهتر است تخم‌مرغ بعد از سرد شدن به سیب‌زمینی‌ها اضافه شود؛ اولاً بوی زهم آن کم‌تر می‌شود و دوم این‌که در حین سرخ شدن، روغن کمتری جذب خواهد کرد. درمورد ادویه هم که مثل همیشه به میزان لازم و دلخواه آشپز گرامی است، اما ادویه‌های پیشنهادی سرآشپز برای این غذای ساده و بی‌نظیر نمک، فلفل و زردچوبه است. البته از «سیر تازه» هم غافل نشوید که برای عطر و طعم این معجون بی‌نظیر کاری کارستان می‌کند. نگران نباشید! اگر از بوی بد این موجود پرخاصیت فراری هستید، «پودر سیر» همان کار را با قدرت کمتری برایتان انجام می‌دهد. پیازچه خرد و یا حلقه حلقه شده، شوید خشک و انواع و اقسام عصاره‌ها هم حرف برای گفتن دارند.
کمی هم از مخلفات همراه کوکو سیب‌زمینی بشنویم
یادتان هست! قرار شد تخم‌مرغ را بعد از سرد شدن سیب‌زمینی‌ها اضافه کنید. پس می‌توانید این فرصت را مغتنم بشمارید و دستی به آشپزخانه بکشید. ظرف‌های کثیفِ تا این‌جای کار را آب بزنید و یک لیوان چای لب سوز و قند پهلو میل کنید که بدون شک بیشتر از کلی مشت‌ومال می‌تواند خستگی را از تنتان به‌در کند. به‌خصوص اگر دختر یا پسری در خانه داشته باشید و این نوشیدنی دل‌چسب را مهمان مهربانی او باشید. بد نیست کمی هم از همراهان کوکو سیب‌زمینی بشنویم. فرعیات خوش‌رنگی و خوشمزه‌ای که قرار است مزه این غذا را در خاطرمان ماندگار کنند. «گوجه و خیارشور» اولین پیشنهاد است. انتخاب نان هم به‌عهده خودتان باشد، اما اگر نان ساندویچی را برگزیده‌اید گوجه و خیارشور، بزم تان را پرشورتر می‌کنند. حضور سالاد کاهو هم در کنار این غذا خالی از لطف نیست. سس‌های رنگارنگ هم در سفره‌ای که این غذا باشد، به عنوان چاشنی جایگاه ویژه‌ای دارند. سبزی هم که نیاز به یادآوری ندارد و زینت همیشگی سفره‌های زیبای ایرانیست. پیاز خام، زیتون و هر مخلفات دیگری هم که دوست داشته باشید کنار این غذا می‌چسبند و مهم، نظرذائقه محترم شماست. راستی در این فرصت استراحت می‌توانید برگ‌های کاهو را بشویید و سالاد درست کنید. خرد کردن گوجه و خیارشور هم فکر خوبی است. اگر دختر خانمی در خانه دارید توصیه می‌شود این کار ظریف و هنری را به دست انگشتان با ظرافت او بسپارید. این‌طور با یک تیر دو نشان می‌زنید! هم اوقات فراغتش را پر می‌کنید و هم روحیه مسئولیت‌پذیری او را تقویت می‌کنید.
می خواهید کوکویتان روغن نکشد؟!
دیگر سیب‌زمینی سرد شده و وقت آن رسیده است که تخم‌مرغ‌ها را روی سیب‌زمینی‌های خنک شده بشکنیم. ماهیتابه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید روغن داغِ داغ شود تا کوکو‌ها به تابه نچسبند. مایع کوکو را حسابی هم بزنید و آن را یکدست کنید. همین اول کار، ذکر یک نکته برای جذب کم‌تر روغن و به‌اصطلاح روغن کشیدن کمتر، لازم به نظر می‌رسد.
نکته! هنگام سرخ کردن همه مواد غذایی از قبیل بادمجان، انواع کوکو‌ها و کتلت‌ها وقتی‌که روغن داغ را از یک سری مواد سرد پر می‌کنید، تا برداشتن آخرین تکه، هیچ ماده سرد جدیدی را وارد روغن نکنید. مثلاً اگر پنج تکه کوکو در ماهیتابه در حال سرخ شدن هستند و یکی از این تکه‌ها کار سرخ شدنش به پایان می‌رسد، جای خالی‌آن را با کوکوی جدید پر نکنید! اجازه بدهید هر پنج تکه از ماهیتابه روانه دیس شوند و سری جدید را وارد روغن داغ کنید. زیرا در غیر این صورت مواد داخل تابه حسابی روغن می‌کشند!

آریا بانو


کوکوی توپکی با روکش پودر سوخاری و مغز پنیر 
شکم پُر و توپکی را هم امتحان کنید
به مرحله سرخ کردن کوکو‌ها می‌رسیم. این مرحله کاملاً سلیقه‌ای است. اگر مایه کوکوی شما براثر شکستن تخم‌مرغ بیشتر، کمی شل شده باشد می‌توانید با یک قاشق و یا قالب فلافل، کوکو‌های تک‌نفرۀ یکدستی را آماده کنید. اما چنانچه کوکو شل نباشد و تخم‌مرغ کمتری در آن استفاده کرده باشید می‌توانید آن‌ها را با کف دست نظم دهید و در روغن سرخ کنید. امتحان کوکوی شکم پر هم ضرر ندارد! یک لایه از مایه را کف ماهیتابه پهن کنید. مقداری مایه گوشتی کم‌رب و اگر دلتان خواست کمی زرشک به آن اضافه کنید و سپس روی آن را با یک لایه دیگر از مایه کوکو بپوشانید. کوکو‌های توپکی هم گزینه جالبی هستند! به خصوص برای کوچولو‌های حاضر در منزل. جهت درست کردن این مدل از کوکو، مایه باید کم تخم‌مرغ و سفت‌تر باشد. مقداری از مایه را بردارید و با کف دست، گِرد کنید. مخفی کردن کمی پنیر پیتزا هم در داخل این گلوله‌های توپ مانند می‌تواند غافل‌گیری خوب و جذابی برای بچه‌ها باشد. و، اما غلتاندن توپک‌ها در پودر سوخاری و یا استفاده از این پودر در کوکو‌های تک نفره با مایه سفت و منسجم، یک نتیجه طلایی، ترد و خوش‌مزه را در بر خواهد داشت.
این دستور، با سیب‌زمینی خام هم قابل اجراست
تا این‌جا درباره کوکوی سیب‌زمینی با سیب‌زمینی‌های پخته صحبت کردیم. اما این غذای خوش‌مزه با سیب‌زمینی خام هم قابل اجراست. برای این کار سیب‌زمینی‌ها را رنده و تخم‌مرغ و ادویه را اضافه کنید. مایه را تا یکدست شدن هم بزنید و آن را به شکل دلخواه در روغن داغ سرخ کنید.
نکته! (برای انسجام بیشتر مایه، آب سیب‌زمینی رنده شده را بگیرید و بگذارید ته‌نشین و به دو فاز تبدیل شود. آب تیره‌رنگ سطح ظرف را خالی کنید. در انتها لرد سفیدرنگی باقی می‌ماند که به آن آرد سیب‌زمینی می‌گویند و اضافه کردن آن به مایه کوکو باعث انسجام بیشتر مایه خواهد شد.)
بفرمایید! غذا سرد می‌شود
غذا تقریباً آماده است. اگر ساکن یک خانه شلوغ و پرجمعیت هستید، اهل خانه را به صف کنید تا سفره را آماده کنند و ظرف و ظروف و مخلفات را بچینند. شما هم از تزیین ظرف غذا غافل نشوید که جذابیت بصری در کنار طعم و مزه برای دل‌چسب شدن غذا امری ضروری است. امام علی (ع) در سفارش‌های خود به کمیل می‌فرمایند: «به گاه غذا خوردن، از آن کسی نام ببر که با وجود نام او، دیگر هیچ دردی زیان نمی‌رساند و نامش، شفای همه بیماری‌ها و تندرستی‌هاست.» بسم‌الله! بفرمایید که غذا سرد می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1397591/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رعد و برق و باد شدید در انتظار تهرانی‌ها

رئیس جمعیت هلال‌احمر: در همان ساعات اولیه بندر رجایی بیش از هزار و صد نفر نجات داده شدند

پیرترین انسان جهان درگذشت

شما با قدرت ایمانت نظر خدا را می‌توانی تغییر بدهی!

لذت سرقت و غارت به سبک آمریکایی!

4گوشه دنیا/ جدال دختربچه آمریکایی با پدر جنایتکارش!

طرز تهیه بریان مخصوص اصفهان

اگه میخوای کلیه‌هات سالم بمونن حتما این 10 تا رو بخور

حقوق زنان، تاثیر گزاری در اجتماع

پورعلی‌گنجی و ماموریت کلین شیت برابر مس

تمدید قرارداد فوری رئال با دو بازیکن

چادرملو جایگاه بهتری را نشانه گرفته است

پیروزی نزدیک تیم ملی فوتبال ساحلی ایران مقابل موریتانی

ساخت فصل دوم «شوگان» رسمی ‌شد

کارگران؛ قهرمانان فراموش شده سینما

پرستو صالحی و ابتذال یک برنامه یوتیوبی!

آهنگ حامیم به نام «راز شب» را بشنوید

منبع اول درآمد دانشگاه‌های علوم پزشکی چه قشری هستند؟

گزارش صدا و سیما از نحوه پوشش رسانه‌ای حادثه بندر شهید رجایی

حال و هوای خوب این روزهای حرم مطهر رضوی

سیلی سنگین به صورت سارق معروف تهرانی در حضور ماموران پلیس

بازداشت ستاره‌های تیم صنعتی در میهمانی شبانه

20 سال از اولین گل دوران حرفه‌ای مسی گذشت

بهترین گل‌های ستاره‌های زیر 21 سال

باشگاه استقلال: هنوز قراردادی با ماتزاری امضا نشده است

گواردیولا: دیشب به بارسلونا افتخار کردم

اتهام عجیب به کمپانی روی نیمکت بایرن!

ستایش بالاخره بله گفت

یادی از بابک بیات، آهنگ‌ساز سریال «ولایت عشق»

حادثه بندرعباس ایثار کادر سلامت در اوج کرونا را یادآوری کرد؛ ترخیص 974 مصدوم در 24 ساعت

حاشیه‌های جالب امروز کنکور

سرقت گل های مراسم تشییع پاپ توسط مردم!

انواع پنیر آشپزی و استفاده جالب هر کدام در آشپزی

5 ویتامینی که مصرف آن برای زنان واجب است

پوست، آینه‌ای از تنش‌های درونی انسان

برگزاری روز نجوم 1404 در سراسر ایران با شعار «نجوم، آموزش و ترویج علم»

صحبت هایی دلنشین از باران نیکراه

رحمتی همچنان با شمس‌آذر و عنوان غول‌کش

من به میلان نیامده‌ام که زود برگردم!

انتقال تیم فوتبال هوادار به استان گلستان

خدابنده‌لو و خاطرات شیرین از دل کویر

خبر بزرگ؛ بارسا حماسه را از رئال ربود!

فوری؛ والتر ماتزاری سرمربی استقلال شد

رسمی: سیمونه اینزاگی محروم شد

ناریا هزارتوی یک قصه

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

آخر هفته چه فیلم هایی از رسانه ملی پخش می شود؟

خاطره جالب رئیس بنیاد شهید از دوران اسارت

4 گوشه دنیا/ پیرترین انسان جهان درگذشت