آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با طعمی بی نظیر و متفاوت خانه داري

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با طعمی بی نظیر و متفاوت
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همشهری آنلاین / مرغ ترش یک غذای خوش‌طعم از استان‌های شمالی ایران یعنی گیلان و مازندران است که در هر منطقه به سبک و سیاق متفاوت پخت می شود. امروز قصد داریم آموزش این غذا را به روش برخی از مناطق گیلان به شما آموزش دهیم.
برخی مناطق در گیلان در پخت مرغ ترش معمولا از لپه و گردو استفاده نمی کنند و برخی هم داخل مرغ ترش تخم مرغ نمی زنند. بنابراین استفاده از لپه، گردو و تخم مرغ بسته به مزاج و سلیقه شما کاملا اختیاری است و می توانید هر 3 یا حذف یا اضافه کنید. در آموزش زیر گردو حذف شده است چرا که ممکن است در دسترس همه به لحاظ اقتصادی نباشد. در تهیه مرغ ترش اگر سبزی تازه خالواش پیدا نکردید می توانید از خشک آن استفاده کنید البته در بازار تره بار تجریش می توانید سبزی تازه خالواش را پیدا کنید به ویژه در فصل بهار.
مواد لازم سبزی مرغ ترش
جعفری 300 گرم
گشنیز 300 گرم
شوید 150 گرم
اسفناج 200 گرم
تره 300 گرم
نعنا 200 گرم
خالواش 200 گرم
مواد اولیه مرغ ترش
پیازداغ 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
آب نارنج یا آبغوره نصف استکان
لپه 1 پیمانه
مرغ (برای هر نفر یک تکه مرغ کافی است)
خالواش خشک 4 قاشق غذاخوری
رب آلوچه ترش یا رب انار ترش یک قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر انبه، میخک، برگ بو، تخم گشنیز و چوب دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه
سبزی مخصوص مرغ ترش شامل جعفری، تره، اسفناج، خالواش، نعنا، گشنیز و شوید را بعد از پاک کردن و شستن خرد می کنیم و با روغن تفت می دهیم و پیازداغ را به آن اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم.
در حینی که سبزی ها را تفت می دهیم لپه ها را دو ساعت خیس می کنیم و بعد از دو ساعت داخل آن زردچوبه می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم، وقتی 5 دقیقه جوشید کف روی آن را بر می داریم و در ادامه درب لپه ها را نیمه باز می گذاریم تا بپزد. زمان پخت لپه بسته به نوع و کیفیت آن متفاوت است و باید خودتان هر از گاهی درب قابلمه را بردارید و تست کنید که پخته است یا خیر.
مرغ ها را نیز باید ابتدا با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه طعم دار کنیم و بعد سرخ کنیم. بعد از سرخ کردن در ادامه داخل قابلمه می گذاریم و روی آن آب می ریزیم و برای اینکه بوی زهم آن گرفته شود داخل یک توری که بعدا بتوانیم از ظرف خارج کنیم دو حبه سیر، 2 عدد برگ بو، یک تکه چوب دارچین، یک قاشق چای خوری تخم گشنیز، یک عدد میخک می اندازیم و داخل آب مرغ می اندازیم و بعد از پخت آن را خارج می کنیم به علاوه داخل آب مرغی که روی حرارت است نصف قاشق چای خوری زردچوبه و فلفل سیاه، نصف قاشق چای خوری پودر انبه و کمی نمک اضافه می کنیم. اجازه می دهیم مرغ کاملا بپزد.
وقتی مرغ خوب پخت، پخت لپه و سبزی های تفت داده شده را به آن اضافه می کنیم و درب ظرف را نیمه باز می گذاریم تا رنگ سبزی ها تیره نشود و زیر حرارت را زیاد می کنیم تا بجوشد. وقتی که مرغ ترش به جوش افتاد زیر شعله را کم و کمی آب نارنج یا آبغوره و یک قاشق رب آلوچه ترش یا رب انار ترش اضافه می کنیم. در ادامه دو قاشق غذاخوری خالواش خشک را اضافه می کنیم و هم می زنیم. (اضافه کردن تخم مرغ به خورشت کاملا سلیقه است) یک عدد تخم مرغ را هم می زنیم تا از حالت لختگی در بیاید و به خورشت اضافه می کنیم. تخم مرغ را یک گوشه خورشت اضافه کنید و اصلا هم نزنید تا خودش را بگیرد و اجازه دهید تا 20 دقیقه بماند و کامل بپزد. در آخر مابقی خالواش را اضافه و بعد از 5 دقیقه زیر حرارت را خاموش می کنیم. خورشت مرغ ترش ما آماده است و می توانید با برنج کته نوش جان کنید.
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1398474/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

روز دختر، میان آوار و اشک

2 غذای نانی برای پیک نیک روز جمعه

مطالعه در تاریکی به بینایی آسیب می‌رساند؛ افسانه‌ یا حقیقت علمی؟

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

خانواده‌ای که همه حافظ قرآن‌اند

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!

لیگ یک؛ آبادانی‌ها دوباره در بالای جدول

نساجی در یک قدمی سقوط؛ نیاز به معجزه!

یک مصدوم جدید روی دست ربیعی!

باز هم وی ای آر علیه نساجی!

نساجی لحظه به لحظه نزدیک‌تر به سرنوشت شوم

گل‌محمدی: این اتفاقات در شان فوتبال ایران نیست

امیدواری پرسپولیس به کسب سهمیه؛ علیپور به تنهایی در صدر جدول آقای گلی

«تک‌تیرانداز آمریکایی» راز خود را فاش کرد

ماجراهای علی صادقی و نورالدین شروع شد!

چهره ها/ عکس متفاوت از هومن سیدی در پشت صحنه «وحشی»

دفترخانه ناصر فروخته می‌شود

چهره ها/ سلفی نازنین بیاتی و سمیرا حسن‌ پور در حافظیه شیراز

چهره ها/ قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران

سام درخشانی: ما در سینما به تماشاگر فقط یک آدامس می‌دهیم!

96 درصد مسکن کشور توسط مردم ساخته می‌شود

تاکسی‌های برقی با وام میلیاردی و باتری اشانتیون در تهران!

روابط عمومی سامانه شاد بیانیه رسمی صادر کرد

64 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان کشف شد

هجوم به فروشگاه‌ها از ترس قطع مجدد برق در اروپا

شیرینی خانگی آسان با مغزی شکلات

6 توصیه برای بزرگسالانی که ADHD دارند!

کودکتان را با کارتون «نقاش بزرگ» به خواب دعوت کنید

ابداع چوبی به قدرتمندی فولاد

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

آخرین حضور پدر ملوان در سن‌سیروس!

بازدید هاشمی از اردوی تیم ملی تیراندازی با کمان

ضربه فنی بازیکن مس و واکنش دیدنی گندوز

بدشانسی بزرگ شماره 6؛ کنعانی مصدوم شد

تارتار: بازیکنانم کاری به پیشنهاداتشان ندارند