آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه خورشت کنگر کوهی متفاوت و لذیذ خانه داري

طرز تهیه خورشت کنگر کوهی متفاوت و لذیذ
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همشهری آنلاین /خورشت کنگر، یکی از خورشت‌های اصیل و خوش‌عطر ایرانی است که با فرا رسیدن فصل بهار رویش گیاه کنگر، جای خود را در سفره‌ها باز می‌کند. درست کردن این خورشت خوشمزه همانند طرز تهیه خورشت کرفس است.
خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می شود ولی می توان آن را با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. اگر هم وگن هستید می توانید این خورش خوشمزه را بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی تهیه کنید.
مواد اولیه
کنگر پاک شده 1 کیلوگرم
پیاز 1 عدد
گوشت خورشتی 250 گرم
زردچوبه و فلفل سیاه هرکدام نصف قاشق چای خوری
رب انار 1 قاشق چای خوری
ترکیب نعنا و جعفری 200 گرم
نمک به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا یک پیاز را به شکل نگینی خرد و در روغن تفت می دهیم.
در این فاصله نعنا و جعفری را در یک ماهیتابه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد. البته حواستان باشد که سبزی نشود. در ترکیب جعفری و نعنا هم باید مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد چرا که اگر مقدار نعنا زیاد باشد غذا را تلخ می کند. به ترکیب نعنا و جعفری کمی فلفل سفید و سیاه اضافه کنید. یک قاشق چای خوری هم رب انار ترش اضافه کنید.
زمانی که پیاز سبک شد گوشت را اضافه کنید. بهتر است گوشت تان گوسفندی باشد اما اگر به بوی گوشت گوسفندی عادت ندارید می توانید از گوشت گوساله استفاده کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید و در ادامه نصف قاشق چای خوری زردچوبه، نوک قاشق چای خوری جوز هندی(مقدار باید خیلی کم باشد)، نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه، نوک قاشق چای خوری پودر غوره، نوک قاشق چای خوری ادویه کاری و نوک قاشق چای خوری قره قروت یا همان کشک سیاه را برای طعم دار کردن گوشت همراه با پیاز تفت دهید. ریختن پودر غوره و قره قروت گوشت شما را ترش مزه می کند و طعم بی نظیری به آن می دهد(دقت کنید می توانید فقط از ادویه های زردچوبه و فلفل سیاه موقع تفت استفاده کنید، مابقی ادویه ضروری نیست اما در مزه دار شدن گوشت و گرفتن بوی هضم کمک زیادی می کند. حتما آب جوش به گوشت اضافه کنید تا جایی که آب روی گوشت ها را بگیرد. اگر خورشت در زودپز باشد به 20 دقیقه زمان برای پخت احتیاج دارد اما در قابلمه حدود یک تا یک و نیم ساعت.
قبل از اینکه درب قبلمه را بگذارید در یک کیسه توری یک عدد چوب دارچین، 2 عدد برگ بو، یک شاخه رزماری، یک قاشق چای خوری تخم گشنیز و 1 عدد میخک بگذارید و داخل آن بیندازید و بعد از اینکه گوشت پخت آن را از داخل ظرف خارج و دور بیندازید. در واقع این کار برای گرفتن بوی زهم گوشت است.
حالا کنگرها را پاک کنید و پرزها و تیغ های زیر آن را بگیرید و به تکه های درشت خرد کنید. اگر تکه هایتان ریز باشد هنگام پخت له می شود و ظاهر خورشت خوب نمی شود. کنگرها را داخل روغن تفت دهید (حدود 15 دقیقه ) و کنار بگذارید. دقت کنید نیاز به تفت زیاد نیست همینکه کمی طلایی شود کافی است. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت نعنا و جعفری تفت داده شده و کنگرها را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید 30 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا جا بیفتد. در آخر طعم کنگر را بچشید به آن نمک اضافه کنید و تست کنید اگر ترشی آن کم بود نصف استکان آب نارنج یا آبغوره نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید 5 دقیقه روی حرارت بماند و بعد زیر آن را خاموش کنید. خورشت ما آماده است و می توانید آن را با کته میل کنید. نوش جان.
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1399032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مخدری که داعشی‌ها پیش از بریدن سر قربانی مصرف می‌کردند؛ خطر بیخ گوش

فردوسی، خاک پای امیرالمومنین(ع)

یک رصد زیبا از سحابی Lagoon در فاصله ی حدودی 6 هزار سالِ نوری

نخستین واکنش جباری به توافق احتمالی با ماتزاری

فروزان: سال‌ها سر تراکتور را بریدند، حالا حقش را گرفت!

استقلال، پرسپولیس و حالا تراکتور، متخصص لیگ برتر!

فوتبال ایران در آستانه یک رکود جدید؛ قهرمان ٧٠ امتیازی

مدافعان دو متری قهرمانی تراکتور را تضمین کردند!

گل اول وسترلو به دندر توسط الهیار صیادمنش در دقیقه 3+45 از روی نقطه پنالتی

گل اول منچسترسیتی به ولورهمپتون

نادری: قاطعانه قهرمان شدیم

قاضی‌پور: روی ضربات ایستگاهی حساب کرده‌ بودیم

چرا «خانه ارواح» پس از 5 سال اکران‌ می‌شود؟

«گلم ای»؛ موسیقی ای به گویش لری بختیاری

گزارشی از برگزاری اولین روز کنکور

لرزش شدید کوه‌ها و تپه‌های آرژانتین در پی زمین لرزه 7.4 ریشتری

راه حلی ساده برای حل مکعب روبیک

راه حل خروج از جای پارک تنگ بدون کوچکترین اصابت

تشخیص شیرین بودن هندوانه بدون ضربه زدن

لحظه حیرت انگیز شکار شغال توسط عقاب

مومنین بی‌بهره چه کسانی هستند؟

ساندویچ گوشت با پیاز کاراملی؛ یک شام مقوی

چه غذاهایی طبیعت گرم و خشک دارند ؟

قوی ترین ضد استرس!

دخترجان، لطفا قوی نباش!

رصد تولد ستاره‌ها در مرکز کهکشان راه شیری با چشم «جیمز وب»

رنگدانه پوست بادمجان، حسگر طبیعی فساد گوشت!

شعری از مریم دلدار بهاری، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سخنان شنیدنی حامد عسکری

خواندن مثنوی چه فایده ای دارد؟

انتقاد مجری شبکه قزوین به محسن فروزان دروازه بان شمس آذر بابت تبریک قهرمانی

بازیکنان استقلال پس از برتری مقابل آلومینیوم بدون مصاحبه ورزشگاه را ترک کردند

نظری جویباری: قرارداد ماتزاری با استقلال اخبار شما خبرنگاران است؛ فعلا خبری نیست!

برنده دستکش طلای لیگ 24؛ علیرضا بیرانوند

نادری: قلبم می‌گفت امروز قهرمان می‌شویم

اولین حرف‌های بیرو پس از قهرمانی؛ من را ببخشید!

مظفری‌زاده: آذربایجان، قلب تپنده فوتبال ایران است

شیری: هواداران تراکتور، با معرفت و لایق قهرمانی‌اند

دو هفته آخر لیگ تشریفاتی شد

جدول لیگ برتر؛ تراکتور قهرمان شد و استقلال به رده هشتم رسید

ستاره معروف با قرار وثیقه آزاد شد؛ جزئیات تکان‌دهنده‌ای که کار را به دادگاه جنایی کشاند

به افتخار مجتبی پیرزاده و پایان درست «جان سخت»

مازیار لرستانی در مراسم بزرگداشت گلاب آدینه

حسادت جنیفر لوپز به آشتی بن افلک با همسر سابقش

آهنگ «دیوونه من» با صدای ماکان بند

بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی

کار خوبه خدا درست کنه!

ضرب المثل/ با دست پس میزنه با پا پیش می‌کشه

طرز تهیه یک میان وعده خوشمزه و مقوی

چطور دم‌کرده پوست این میوه ناجی یبوست می‌شود؟