آریا بانو - همشهری آنلاین / رئیس جامعه متخصصین داخلی کشور گفت: آینده پزشکی ایران، آینده خوبی نیست. برخلاف تصور خیلیها که فکر میکنند پزشکان درآمد خیلی خوبی دارند و از احترام خوبی برخوردارند، این طور نیست. تنها 5 درصد پزشکان وضعیت درآمدی بسیار خوبی دارند و بقیه پزشکان یا چندشیفته کار میکنند و یا چندشغله هستند و سراغ مشاغل دیگر غیر از طبابت میروند. حدود 70 درصد پزشکان اگر یک ماه کار نکنند، اصلا نمیتوانند امرار معاش کنند.
دکتر خسرونیا ادامه میدهد: الان اکثر کسانی که در رشتههای پزشکی مشغول تحصیل هستند، پشیمان شدهاند و خیلی از آنها فهمیدهاند که در انتخاب رشته اشتباه کردهاند. خودکشیهایی که بین رزیدنتها رخ میدهد، نشاندهنده همین موضوع و عمق فاجعه است.
به گفته خسرونیا، ممکن است یک پزشک، تعداد زیادی بیمار هم ویزیت کند اما با درآمد این ویزیتها حتی هزینههای مطب هم درنمیآید. چه برسد به مخارج زندگی.
رئیس جامعه متخصصین داخلی کشور گفت: رشتههای پزشکی کشورهای پیشرفته را فارغالتحصیلان کشورهای هند، چین و ایران تشکیل میدهند. ایرانیها اینجا چندین سال درس میخوانند و میروند آمریکا و کانادا و اروپا و کمبودهای آنها را جبران میکنند. در ایران فردی که رشته پزشکی خوانده، هیچ وقت به درآمدی نمیرسد که بتواند زندگی خود را اداره کند.
خیلی از کارشناسان میگویند دلیل استقبال گرم دخترها از رشتههای پزشکی، پرستیژ و جایگاه اجتماعی این رشتهها است و دلیل دیگر این استکه معمولا دخترها مسئولیت مالی خانواده را بر عهده ندارند. دکتر خسرونیا اما در این باره میگوید: علت استقبال دختران از رشتههای پزشکی در ایران این است که آگاهی کمی دارند و تصور میکنند با تحصیل در این رشتهها به درآمد کافی و امنیت بالای شغلی میرسند. اگر بدانند که آن طرف چیزی نیست، حتما در تصمیم خود تجدیدنظر میکنند. درضمن کمتر از 10 درصد داوطلبان رشتههای پزشکی در دانشگاه پذیرفته میشوند. چون تعداد دانشگاههای علوم پزشکی و امکانات آنها محدود است.
به گفته رئیس جامعه متخصصین داخلی کشور، رشته پزشکی فقط تئوری نیست که 500 نفر در یک کلاس بنشینند. رشتههای پزشکی استاد به تعداد کافی میخواهد، استاد راهنما میخواهد، کار عملی دارد، بیمارستان به تعداد کافی باید وجود داشته باشد تا دانشجوها کار یاد بگیرند. پس این که فکر کنند به تعداد همه آنها در دانشگاهها صندلی وجود دارد هم فکر درستی نیست.
بازار ![]()