آریا بانو - فرارو / مرغ با سس بادام هندی نوعی روش پخت مرغ است که طی آن مرغ با سسی از بادام هندی و رب انار طبخ میشود.
به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد. اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون میخواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفتزده خواهید شد.
بازار 
مرغ با سس بادام زمینی از آن دسته رسپیها است که اگر یکبار آن را امتحان کنید، جزئی از غذاهای مورد علاقهتان خواهد شد. این مرغ خوشمزه که با سسی از بادام زمینی و رب انار طبخ میشود، بسیار لذیذ و مجلسی است. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه مرغ با سس بادام زمینی همراه ما باشید.
پیاز: 3 عدد
زعفران دم کرده: به میزان لازم
بادام هندی خام: 1 لیوان
رب انار: 3 قاشق غذاخوری
قرص استاک مرغ: 1 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردوچوبه و پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه مرغ با سس بادام هندی
برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا بادام هندی را با آب خیس کنید و بگذارید 2 ساعت بماند. در مرحله بعد تکههای مرغ را با نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و زردچوبه حسابی مزهدار کنید و داخل مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. پیازها را پوست و به صورت خلالی خرد کنید. پیازهای سرخ شده را داخل همان ماهی تابه بریزید و اجازه بدید کمی سبک و طلایی شود، سپس تکههای مرغ سرخ شده را روی پیاز بچینید و زعفران دم کرده غلیظ را به آن اضافه کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ با زعفران و پیاز حدود نیم ساعت بجوشد. بادام هندی خیس خورده را آبکش کنید و همراه با رب انار و قرص استاک مرغ داخل دستگاه غذاساز بریزید و 1 دقیقه بزنید تا سس یکدست و غلیظی به دست بیاید. حالا سس را روی مرغ بریزید و دوباره درب ماهی تابه را ببندید و اجازه بدهید مرغ با سس نیم ساعت بجوشد و به روغن بیاید. حالا مرغ خوشمزه ما با سس بادام زمینی آماده سرو است که میتوانید با زرشک پلو زعفرانی سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه میشوند. استاک در انواع سوپها، انواع سسها، خورشتها و البته بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارد. میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتیکه از آن استفاده میکنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای درست کردن این مرغ خوشمزه سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چایخوری زعفران 2 قاشق سوپخوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.