شنبه ۷ تير ۱۴۰۴
اجتماعی

علت آلودگی هوای خوزستان مشخص شد

علت آلودگی هوای خوزستان مشخص شد
آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: علت آلودگی هوای استان، آتش سوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم است. محمدجواد اشرفی در ارتباط تلفنی با خبر ...
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: علت آلودگی هوای استان، آتش سوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم است.
محمدجواد اشرفی در ارتباط تلفنی با خبر رادیو خوزستان علت آلودگی هوای استان را آتش سوزی در بخش عراقی تالاب بین المللی هورالعظیم عنوان کرد و گفت: باتوجه به کاهش بارندگی‌ها در پاییز و زمستان سال گذشته، وقوع آتش سوزی در تالاب پیش بینی شده بود.
وی اظهار کرد: در طول سه تا چهار ماه گذشته به‌صورت متناوب و مستمر این آتش‌سوزی‌ها ادامه داشته و هوای استان خوزستان را به‌شدت تحت تأثیر آلودگی و بوی ناشی از سوختن پوشش گیاهی قرار داده است.
اشرفی افزود: در حال حاضر آتش‌سوزی در محدوده نیمه غربی تالاب و در خاک عراق جریان دارد و با توجه به فاصله نسبی این مناطق از مرز ایران، شانس گسترش آتش به داخل کشور کمتر است، هرچند همواره خطر سرایت در بعضی نقاط وجود دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اقدامات انجام‌شده از سوی ایران ادامه داد: ما از طریق سازمان حفاظت محیط زیست کشور، استاندار خوزستان و مکاتبات و جلسات رسمی موضوع را پیگیری کرده‌ایم، حتی استاندار خوزستان با مقام‌های عراقی مکاتبه و هماهنگی داشته است تا دست‌کم در چنین مواقعی از ظرفیت‌های ایران برای اطفای حریق استفاده کنند، اما پاسخ مکتوبی دریافت نشد.
وی با بیان اینکه آتش‌سوزی‌های محدودی نیز در بخش ایرانی تالاب رخ داده است، عنوان کرد: در داخل خاک ایران نیز طی این مدت موارد معدود و کم‌اثری از آتش‌سوزی داشتیم که سریع مهار شد، اما آتش‌سوزی‌های وسیع در خاک عراق عامل اصلی آلودگی گسترده هوای نیمه غربی استان است.
اشرفی تاکید کرد: در شرایط فعلی، پیگیری‌های دیپلماتیک همچنان ادامه دارد تا با جلب همکاری طرف عراقی، بتوان آتش‌سوزی‌ها را کنترل کرد و از تداوم بحران زیست‌محیطی و آلودگی هوا جلوگیری شود.
شایان ذکر است؛ به دنبال وقوع آتش‌سوزی گسترده در بخش عراقی تالاب هورالعظیم و انتشار دود ناشی از آن به نیمه غربی استان، فعالیت ادارات، مراکز آموزشی و دستگاه‌های اجرایی در 6 شهرستان استان خوزستان امروز شنبه هفتم تیرماه به‌صورت دورکاری بود.
هورالعظیم یک تالاب و منطقهٔ حفاظت‌شده با مساحت 119 هزار و 837 هکتار است که در استان خوزستان در ایران قرار دارد.
این منطقهٔ حفاظت‌شده طبق مصوبهٔ شمارهٔ 769 در ششم دی ماه 1399 در فهرست مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست ایران قرار گرفت.
تالاب بین المللی هورالعظیم که بزرگ‌ترین تالاب مرزی ایران در مرز ایران و عراق است، یک سوم پهنه‌اش در ایران و دو سوم آن در عراق واقع شده و از غرب به‌وسیله رود دجله و از شرق توسط جلگه همواری در خاک ایران احاطه شده است.
تالاب در خاک عراق، از جنوب تا کنار دجله و از شمال تا چند کیلومتری شهر عماره در کنار دجله ادامه دارد و در ایران، شهر‌های بستان، سوسنگرد و هویزه در کنار این هور قرار دارند. رفیع، نزدیک‌ترین شهر به هورالعظیم، در فاصله تقریباً 5 کیلومتری از تالاب قرار دارد که مرکز بخش میسان است.
بازار


نظرات شما