آریا بانو - خراسان / آیا باز کردن یک قوطی نوشابه میتواند برای سلامت شما بدتر از باز کردن بسته یک شکلات باشد؟ یک مطالعه تازه میگوید که نوشابه از شکلات بدتر است!
تاثیر منفیتر نوشیدن قند از خوردن آن
پژوهشگرانی از دانشگاه بریگمیانگ در ایالت یوتا و موسساتی در آلمان میگویند که نوشیدن قند ممکن است نسبت به خوردن آن، تاثیر منفی بیشتری داشته باشد. آنها دریافتند که نوشیدن قند بهطور پیوسته با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
دلیل این تفاوت ممکن است به آثار متابولیکی مرتبط باشد.
نوشیدنیهای شیرینشده حاوی آن چیزیاند که به نام «قندهای ایزوله» شناخته میشود؛ یعنی قندهایی که از میوهها و منابع دیگر استخراج و سپس به غذاهای فراوریشده افزوده میشوند. قندهای افزوده در نوشیدنیهای انرژیزا، لیموناد، نوشیدنیهای ورزشی، نوشابه، نان، غلات صبحانه، ماست، غذاهای کنسروی و سایر محصولات یافت میشوند. به همین دلیل این قندها تاثیر بیشتری بر قند خون دارند. تاثیری که میتواند سوختوساز در کبد را تحت فشار قرار دهد و آن را مختل کند و به افزایش چربی کبدی و مقاومت به انسولین منجر شود.
بازار 
انسولین هورمونی است که به تنظیم سطح قند خون کمک میکند و به افراد مبتلا به دیابت که به آن نیاز دارند، اغلب انسولین تزریق میشود تا سطح قند خون آنها در محدوده طبیعی باقی بماند. این در حالی است که قندهای غذایی موجود در خوراکیهای سرشار از مواد مغذی از جمله میوهها و غلات کامل باعث فشار متابولیکی بر کبد نمیشوند. بلکه به دلیل وجود فیبر، چربیها، پروتئینها و سایر مواد مغذی مفید همراه واکنشهای [متابولیکی] آهستهتری ایجاد میکنند.