آریا بانو

آخرين مطالب

11 باور اشتباه و غیرعلمی برای واکسن نزدن پزشکي

11 باور اشتباه و غیرعلمی برای واکسن نزدن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - با گسترش روند واکسیناسیون کرونا در کشور، رفته‌رفته سیاست‌هایی مبنی بر تسریع بازگشایی‌ها، لغو دورکاری و... اتخاذ می‌شود. سیاست‌هایی که بنابراعلام متخصصان نیازمند افزایش هرچه بیشتر تزریق واکسن به مردم جامعه تا حدود 75 درصد و بیشتر است. در این شرایط و با وجود در دسترس بودن واکسن اما همچنان برخی از افراد با دلایل غلط از تزریق واکسن خودداری می‌کنند این درحالیست که زمانی می‌توان چرخه بیماری را کنترل کرد که واکسیناسیون به حد مناسبی برسد.
برخی می‌گویند واکسن نمی زنم چون:
- «صبر می‌کنم تا واکسن‌های باکیفیت‌تر در دسترس قرار گیرد.»
* تمام واکسن‌هایی که مجوز استفاده دارند از نظر میزان کاهش مرگ و میر تفاوت چندانی باهم ندارند و تاثیرات مثبت تمامی این واکسن‌ها ثابت شده چرا که بیشترین کاری که همه واکسن‌های موجود در دنیا انجام می‌دهند، کاهش مرگ و میر است بنابراین هر واکسنی موجود است را استفاده کنید تا بتوانیم زودتر پاندمی را کنترل و از جهش های ویروس پیشگیری کنیم. هر واکسنی در دسترس بود و هرچه زودتر استفاده شود به نفع همه مردم دنیاست.
- « از بی خطر بودن واکسن‌ها مطمئن نیستم.»
* به گفته سازمان جهانی بهداشت واکسن‌ها بسیار کم خطرند و سالانه جان 2 تا 3 میلیون نفر را در جهان نجات می‌دهند. با این حال هیچ واکسنی هم کاملا بی‌خطر نیست اما ریسکی که از تزریق آن‌ها متحمل می‌شویم در مقابل منافعی که به همراه دارند، بسیار ناچیز است. مثلا درد در ناحیه بازو از جمله عوارض جانبی تزریق واکسن است ولی این درد معمولا شدید نیست. عوارض جدی‌تری هم ممکن است رخ بدهند ولی احتمال بروز آن‌ها بر اساس تخمین‌های سازمان جهانی بهداشت "بسیار نادر" است. به گفته این سازمان "احتمال آسیب دیدن فرد از خود بیماری بسیار بیشتر از آسیب دیدنش بر اثر تزریق واکسن بیماری است." بیشتر واکسن‌هایی که امروزه از آن‌ها استفاده می‌کنیم، دهه‌ها است که مورد استفاده هستند و جان میلیون‌ها نفر را نجات داده‌اند.
- « واکسن‌ها باعث جهش‌های سلولی در بدن می‌شوند.»
* واکسن‌ها به هیچ عنوان وارد ژن بدن انسان نمی‌شود و به طور کلی واکسن‌ها با تولید پروتئین ایمنی زایی ایجاد می‌کنند همچنین بیشتر واکسن‌های موجود ویروس‌های کشته شده هستند که به ژن انسان و ایجاد تغییرات سلولی هیچ ارتباطی ندارد.
- « واکسن باعث ناباروری می‌شود.»
* به هیچ عنوان به شایعاتی که در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، توجه نکنید و تا امروز تمام مطالبی که مبنی بر تاثیر واکسن کرونا بر باروری منتشر شده است، هیچ پایه و اساس علمی نداشته است و تمام این شایعات از سوی افراد و یا شبکه‌های غیر علمی منتشر می‌شود.
- « واکسن‌های تولید داخل و یا وارداتی به ایران بسیار بی‌کیفیت هستند.»
* این موضوع ثابت شده که واکسن کرونا بر کاهش مرگ و میر اثر مستقیم دارد و تنها تفاوتی که واکسن‌ها با هم دارند در کاهش ابتلا به کرونا است که این موضوع هم درصدهای ناچیزی را شامل می‌شود. تمام واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید و یا استفاده می‌شود از استانداردهای قابل قبول و کافی برخوردار هستند. تمام واکسن‌هایی که در ایران مصرف می‌شود تاییده معتبرترین سازمان‌های بهداشتی و علمی جهان را دارند و در تمام کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار گرفته‌اند.
- « جوان و سالم هستم و نیازی به تزریق واکسن کرونا ندارم.»
* اگرچه اکثر افراد این بیماری را بدون مشکل طی می‌کنند ولی همچنان خطر بیماری و احتمال بالای انتقال به سایر اعضای خانواده و همکاران و عوارض احتمالی ناشی از آن بسیار بالاتر از واکسن است و هیچ فردی در برابر ابتلا به نوع شدید بیماری مصون نیست.
- « یک یا چند بار به کرونا مبتلا شده‌ام و آنتی بادی طبیعی در بدنم ایجاد شده است.»
* ذات تمام ویروس‌ها از جمله کرونا، گریز از سیستم ایمنی بدن است در صورتی که واکسن طراحی شده تا ایمنی بدن را تضمین کند بنابراین باید توجه داشته باشیم که باقی ماندن ایمنی به دنبال تزریق واکسن پایدارتر و ایمن تر در مقایسه با ایمنی طبیعی است. اگر یک یا چند بار به ویروس کرونا مبتلا شده‌اید و اکنون از واکسن علیه این بیماری هم استفاده کنید، مطمئنا ایمنی بسیار باکفایت، مطمئن تر و قابل قبول تری در برابر جهش کرونا خواهید داشت. بی‌تردید ایمنی زایی برای افرادی که به کرونا مبتلا شده و واکسن هم دریافت کرده‌اند به مراتب بیشتر است.
- « خیلی از کسانی که واکسن استفاده کرده‌اند دوباره به کرونا مبتلا شده‌اند بنابراین واکسن‌ها بی‌اثر هستند.»
* اثر گذاری واکسن‌ها در کاهش مرگ و میر و پیشگیری از وخامت وضعیت بیماری تاثیر چشمگیر دارد ولی در عین حال درصد قابل قبولی هم از مبتلا شدن پیشگیری می‌کند، در عین حال علیرغم تزریق دو دوز واکسن کرونا دوباره مبتلا شدن به این ویروس موضوع عجیبی نیست در حالی که به میزان قابل توجهی در صورت ابتلا از مرگ و میر پیشگیری خواهد کرد.
- « از عوارض استفاده از واکسن مثل تشنج و لخته شدن خون می‌ترسم.»
* عوارض واکسن به مراتب کمتر از ابتلا به ویروس کرونا است یعنی این که اگر به ویروس مبتلا شوید به مراتب عوارض بیشتری نسبت به تزریق واکسن دارد؛ چه بسا که ممکن است عارضه‌هایی که در پی ابتلا به کرونا ایجاد می شود تا سال‌ها با شما همراه باشد.
- « کرونا به ژنتیک بستگی دارد و ممکن نیست به این بیماری مبتلا شوم.»
* به طور طبیعی ویروس مدام دستخوش تغییرات و جهش‌های گوناگون می‌شود بنابراین هیچ کسی دربرابر ابتلا به کرونا مصون نیست ضمن این که احتمال دارد برخی افراد به مدل‌های بدون علامت کرونا مبتلا شده باشند. بر اساس آمار و داده‌ها 20 تا 30 درصد مبتلایان به کرونا ممکن است علامتی از ابتلا به ویروس نداشته باشند بنابراین حتما در اولین فرصت در برابر کرونا خود را واکسینه کنید چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که دفعه بعد هم که مبتلا شوید، بدون علامت باشید و ممکن است با شرایط سخت کرونا روبه رو شوید.
- « واکسن ابزار جاسوسی و حقه‌ای برای فروش دارو توسط شرکت‌های داروسازی است.»
* اگر حقه بازی برای شرکت دارویی باشد این سوال مطرح می‌شود که چرا کشورهایی که بیشترین مرگ و میر کرونایی را داشته‌اند به محض واکسینه شدن در برابر این بیماری، در حال بازگشت به زندگی عادی هستند و مرگ و میرها صفر و یا به پایین ترین میزان خود رسیده است؟ بی‌تردید واکسن‌ها نقش موثری در تضمین سلامت جامعه و کاهش آمار مبتلایان به کرونا دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/684145/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!

10 راهبرد برای افزایش بهره‌وری مغز

انجام این کارها بعد از شکست عشقی، ممنوع!

با خجالتی بودنمان چه کنیم؟

آیا افراد باهوش، مضطرب‌تر از بقیه هستند؟

اگر خبر بد دارید، یک راست بروید سر اصل مطلب!

کی باید مشاوره برویم؟

مواد غذایی که به شما کمک می کند با افسردگی فصلی مقابله کنید

عذرخواهی کردن زیاد، خوب است یا بد؟

چگونه احساس تنهایی به سلامتی آسیب می‌زند؟

اضطراب را بدون دارو دور کنید!

10 راه برای کمک به کسی که قصد خودکشی دارد

بی‌حوصلگیِ روزهای تعطیل از کجا می‌آید؟

چطور جلوی احساس حسادت خواهر و برادرها را به یکدیگر بگیریم؟

پست‌هایتان در شبکه‌های اجتماعی راجع به شما چه می‌گویند؟

باز یافتن آرامش بعد از دعوا با این روش در 10 دقیقه!!

زلزله با سلامت روان ما چه می‌کند؟

از ایده‌های بزرگ‌تان نترسید

گفتن این جملات پس از 40 سالگی، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم