آریا بانو

آخرين مطالب

نحوه برخورد با کودک غرغرو خانواده

نحوه برخورد با کودک غرغرو
  بزرگنمايي:

آریا بانو - حامی هنر زندگی / آیا نحوه برخورد با کودک غرغرو را آموخته اید؟ برخورد و نحوه ی رفتار با هر کودکی باید متناسب با رفتار و ویژگی های شخصیتی آن کودک باشد و همه ی کودکان هم مانند هم نیستند بلکه هر کودکی ویژگی های شخصیتی و رفتاری منحصر به فرد خود را دارد. برخورد با برخی کودکان گاهی به یک چالش برای والدین تبدیل می شود. از جمله کودکانی که معمولا والدین را دچار چالش و خستگی می کنند کودکان بهانه جو یا به اصطلاح غرغرو هستند. شاید بیشتر افراد تمایل به غر زدن و بهانه جویی داشته باشند اما معمولا این تمایل را می توان در کودکی از بین برد تا در فرد تبدیل به یک عادت نشود.
نحوه برخورد با کودک غرغرو |فرزند پروری
فرزند پروری یا پرورش کودک فرآیند تقویت و حمایت از پیشرفت فیزیکی، عاطفی، اجتماعی و فکری فرزند از نوزادی تا بزرگسالی است. فرزند پروری رویکردی است که به والدین کمک می کند تا با روشی مثبت و سازنده کودک خود را پرورش دهند. در واقع فرزندپروری مجموعه ای از دانش ها و مهارت های تربیت کودکان و نحوه رفتار با کودک به روشی سازنده و غیر مخرب است تا توانایی ها و مهارت های آن ها رشد یافته و مشکلات رفتاریشان اداره شود. 
هدف اصلی تربیت فرزندان، بار آوردن فرزندانی مستقل، توانمند، مسئول و با اعتماد به نفس است که از رشد اخلاقی و اجتماعی مناسب برخوردار باشند. بنابراین مسلما لازم است که والدین رویکرد های درست و مثبت فرزند پروری را بدانند و اصول آن را رعایت نمایند. آموختن مهارت های فرزند پروری از آن جهت حائز اهمیت است که همیشه به راحتی نمی توان با کودکان کنار آمد زیرا ممکن است موقعیت های مختلفی پیش آید که والدین در مورد آن تجربه ای نداشته باشند یا فرزند آن ها جزء دسته ی کودکان دشوار باشد و نتوان به راحتی دیگر کودکان با او برخورد کرد. کودک بهانه جو یا غرغرو
همیشه همه ی کودکان مانند هم نیستند و می توان گفت هر کودکی رفتار و ویژگی های شخصیتی منحصر به فردی دارد. همه ی کودکان آرام و حرف گوش نیستند و نمی توان با همه ی کودکان به راحتی کنار آمد. برخی کودکان بهانه جویی می کند یا عادت دارند که همیشه غر بزنند.
برخی کودکان برای رسیدن به خواسته های خود از گریه و غرغر کردن بهره می جویند. بهانه گیری در بین کودکان به طور معمول اتفاق می افتد و مسئله ای رایج است. به ویژه هنگامی که کودک هنوز نمی تواند به خوبی صحبت کند. زیرا غرغر کردن از راه هایی است که او بتواند نارضایتی یا خشم خود را ابراز کند. 
در واقع بهانه گیری کودک ناشی از عدم توانایی او در بیان احساسات و انتظاراتش است. زیرا نمی تواند آن ها را به راحتی در قالب کلمات مطرح کند و در نتیجه ناامید شده و بهانه گیری و غرغر می کند.بیشتر والدین در هنگام برخورد با غر زدن های کودک، واکنش شدید و هیجانی از خود بروز می دهند و حتی بر سر کودک فریاد می زنند. برخی دیگر از والدین ترجیح می دهند در برابر خواسته ی کودک خود تسلیم شوند تا از شر غر زدن های او خلاص گردند. در واقع غرغر کردن های کودکان یک چرخه ی معیوب در رفتار آن ها است که احتمالا توسط پاسخی که والدین در آن زمان به غر های کودکشان داده اند نیز تقویت شده است.
نحوه برخورد با کودک غرغرو |از دست دادن کنترل در والدین
گاهی بهانه جویی و غرغر کردن کودک می تواند به پرخاشگری نیز منجر شود. ممکن است در این حالت والدین احساس کنند که دیگر روی رفتار کودک خود و شرایط به وجود آمده هیچ کنترلی ندارند. البته به طور معمول با افزایش سن این کج خلقی ها کاهش می یابد و اکثر کودکان یاد می گیرند که راه حل های بهتری در برابر شکست ها و ناامیدی ها وجود دارد.
کودکان در هنگام بهانه گیری و کج خلقی رفتار هایی مانند لگد پراکنی، جیغ زدن، پرت کردن اشیا به اطراف، کوبیدن پا ها به زمین، کتک زدن دیگران و ... را نیز ممکن است از خود بروز دهند. برخی کودکان حتی ممکن است نفس خود را تا مرحله ای که صورتشان کبود شود حبس کنند. در این زمینه شما میتوانید از سخنان مشاوره کودک نیز بهره مند شوید.
علت غر زدن کودک
در برخورد با یک کودک غرغرو اولین نکته این است که به یاد آورد که غر زدن کودک دلایل علمی دارد و باید در نظر گرفت که کودک با غر زدن می خواهد کاری را پیش ببرد. با در نظر گرفتن این مسئله راحت تر می توان در برابر غرغر کردن های کودک آرامش خود را حفظ کرد. علت غر زدن کودکان بسته به وضعیتی که در آن هستند متفاوت است:1-نحوه برخورد با کودک غرغرو |درماندگی
یکی از اصلی ترین دلایل غر زدن کودکان درماندگی است به این معنا که احتمالا کودک به چیزی نیاز دارد و یا کمک می خواهد. زمانی که تغییری در روال زندگی روزمره ی کودک به وجود آید، در هنگام استرس، گرسنگی یا تشنگی، خستگی و ... کودک احتمالا لجبازی را پیش می گیرد، بهانه جویی می کند و غر می زند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه علت و درمان لجبازی کودکان کلیک کنید.2-رسیدن به خواسته ها
برخی کودکان یاد گرفته اند که می توانند با غر زدن به خواسته هایشان برسند. گاهی والدین برای آن که از شر غرغر کردن های کودک خود خلاص شوند در برابر خواسته ی کودکشان تسلیم می شوند و در نتیجه احتمال غر زدن های کودک در هنگام ممانعت های بعدی در برابر خواسته هایشان را بیشتر می کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کودک بهانه گیر کلیک کنید.3-دشوار بودن یادگیری، جلب توجه یا اضطراب و بیماری
زمانی که یادگیری برای کودک دشوار باشد ممکن است به غر زدن روی بیاورد. گاهی کودک نیاز دارد که به شیوه ی اطمینان بخشی با والدین ارتباط برقرار کند. ممکن است کودک بخواهد که والدین وقت بیشتری را برای کنار او بودن در نظر بگیرند و توجه بیشتری به او نشان دهند. ترس و اضطراب و بیماری و درد نیز از مواردی است که ممکن
نحوه رفتار با کودک غرغرو
زمانی که کودکی شروع به غر زدن و بهانه گیری می کند. دیگر به صحبت های والدین خود گوش نمی دهد و به فریاد ها و تهدید های آنان با حالتی منفی جواب می دهد. در ادامه، راهکار های لازم در این زمان شرح داده شده:وقتی کودک غر می زند والدین باید از خود بپرسند که کودک چه می خواهد؟ خسته است و نیاز به خواب دارد؟ آیا مشکلی احساسی او را اذیت می کند؟ یا مشکل جسمانی دارد؟ بعد از یافتن علت می توان به کودک آموزش داد که نیاز خود را به شیوه ی مناسب تر و بدون غر زدن بیان کند. 
والدین فقط باید در صورتی خواسته ی کودک را اجابت کنند که کودک آن خواسته را بدون غر زدن بیان کند. در مواجهه با غر زدن کودک باید با ملایمت از او خواسته شود که به صورت عادی و بدون غر زدن خواسته اش را مطرح کند و اگر کودک این کار نکرد باید تا زمان انجام این کار غر زدن هایش نادیده گرفته شود. آموزش پدر و مادر در این زمینه بسیار ضروری است.
مادر و پدر مهم ترین الگوی رفتاری کودکان هستند و رفتار مناسب آن ها بهترین راه آموزش رفتار درست و مناسب به کودکانشان است. والدینی که خود اهل غر زدن و بهانه جویی هستند نمی توانند این رفتار را در کودکانشان اصلاح کنند. 
هنگامی که کودک به صورت مناسب و بدون غر زدن خواسته اش را مطرح می کند بهتر است مورد تشویق قرار گیرد تا این رفتار در او تقویت شود. توصیه می گردد تا حد امکان در این موارد خواسته ی کودک اجابت گردد یا در کنار تشویق علت درست و منطقی برای نه گفتن به خواسته اش برای او شرح داده شود. 
نحوه برخورد با کودک غرغرو | برخی دیگر از رفتار های مناسب
بهتر است از موقعیت هایی که برای کودک ناخوشایند است و باعث ناراحتی او می شود اجتناب کرد. برای مثال اگر کودک هنگام گرسنگی بهانه گیر می شود بهتر است قبل از این اتفاق یک میان وعده به او داده شود.
می توان در هنگام شروع غرغر کردن، کودک را با یک بازی یا مسئله ی دیگری سرگرم نمود تا حواس او از غر زدن و بهانه جویی و پرخاشگری منحرف گردد. 
اگر علت غر زدن کودک صرفا ابراز ناراحتی و ناامیدی است توصیه می شود که والدین ناراحتی کودک را پذیرفته و از او حمایت عاطفی لازم را انجام دهند.
توصیه می شود که والدین کمتر از کلمه ی نه در برابر خواسته های کودک استفاده کنند و فقط در مواقع لزوم به او نه بگویند. اگر امکان برآوردن خواسته ی کودک وجود ندارد بهتر است به کودک بله ی زمان دار گفت برای مثال می توان گفت که بعد از شام می توانی کلوچه بخوری. 
بهتر است برای شیوه ی درخواست کردن کودک یک الگو تعیین کرد. به او آموخت که به جای غر زدن و لوس شدن به کمک آن الگو خواسته اش را مطرح کند.
تعیین زمان برای وقت گذرانی با کودک بسیار مهم است. بهتر است کیفیت زمانی و محیط خانوادگی و تنش های احتمالی موجود در خانه مورد ارزیابی قرار گیرد.
برای این که از بروز غر زدن جلوگیری شود بهتر است پیشاپیش برنامه ی بعدی به کودک اطلاع داده شود. به عنوان مثال به کودک در چند نوبت اطلاع داده شود که تا چند دقیقه ی دیگر پارک را ترک می کنیم. نباید انتظار داشت که کودک ناگهان بازی خود را قطع کند و بدون مقاومت و به راحتی به خانه برگردد.
رفتار های مخرب
وقتی محیط خانواده ناخوشایند و متشنج باشد، کودک احتمالا بیشتر غر خواهد زد. ایجاد تنش در محیط خانه و جر و بحث کردن والدین در مقابل کودک باعث می شود کودک هیجانات منفی خود را به شکل بهانه جویی و گریه کردن بروز دهد.
هیچ گاه نباید در برابر غر زدن های کودک تسلیم شد زیرا این کار موجب می شود غر زدن کودک تقویت شده و به مرور زمان این عمل در او تبدیل به یک عادت گردد و کودک یاد بگیرد که با غر زدن می تواند به خواسته اش برسد. همچنین تنبیه کردن کودک در هنگام بهانه جویی و غرغر کردن هیچ چیزی به کودک نمی آموزد و کودک هرگز یاد نخواهد گرفت که چگونه به شیوه ی درست و مناسب به خواسته هایش برسد.
والدین حتی اگر از غر زدن های مکرر کودک خود خسته شده اند باز هم نباید بر سر او فریاد بزنند. همیشه مهم ترین نکته حفظ آرامش است که می توان با چند نفس عمیق یا ترک لحظه ای اتاق به آن دست یافت. باید در نظر داشت که تغییر رفتار یک فرایند زمان بر است و نیاز به صبر و حوصله دارد.
نباید از کودک بیش از حد توانش انتظار داشت. کودکان قدرت تحمل کمتری دارند و نمی توانند خود را برای مدت طولانی سرگرم کنند. همچنین نباید انتظار داشت کودک رفتار هایی غیر از رفتار ها و عملکرد های والدینش را از خود بروز دهد زیرا کودکان، کار و رفتاری را انجام می دهند که آن را از والدین خود دیده باشند نه اینکه فقط شنیده باشند که آن کار درست است.
برخورد مشابه هر دو والد
از مهم ترین نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که هر دو والد باید روش مشابهی در برخورد با کودک داشته باشند و هیچ کدام در برابر غر زدن های کودک تسلیم نشوند. همچنین آرام بودن و بروز ندادن هیجانات در هنگام برخورد با کودک غرغرو بسیار کمک کننده خواهد بود. توضیح دادن دلیل اینکه چرا قرار نیست والدین کار خاصی را برای کودک خود انجام دهند به او باعث می شود که کودک متوجه شود که والدین به دلایل منطقی در برابر غر زدن هایش کوتاه نمی آیند.
اگر کودکی مدام بهانه گیری می کند و به خود یا دیگران آسیب می رساند بهتر است والدین از یک مشاور یا روانشناس حوزه ی کودک کمک بگیرند تا مسئله ریشه یابی شده و راه کار های مناسب به آن ها آموزش داده شود.
سخن آخر درمورد نحوه برخورد با کودک غرغرو
در آخر باید تاکید کرد که در برخورد با کودکان مدارا و ملایمت بسیار مهم است. تغییر و اصلاح رفتار کاری نیست که یک شبه اتفاق بیافتد و نیاز به زمان و برخورد مناسب دارد. برای اصلاح هر گونه رفتاری در کودک باید صبور و خوش برخورد بود و راهکار های مناسبی را اتخاذ کرد. اگر شما هم در راستای این موضوع مسئله ای دارید، می توانید از مشاوران و روانشناسان در این مورد کمک بگیرید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/687264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختلال مسخ شخصیت و مسخ واقعیت (اختلال زوال شخصیت)

شخصیت اسکیزوتایپال

اختلال شخصیت نمایشی و سبب شناسی آن

اختلال شخصیت مرزی و نحوه‌ی درمان آن

شخصیت وابسته و نحوه‌ی درمان آن

خودبیمارانگاری (هیپوکندریا)

زنان آلفا و ویژگی‌‌های بارز آنها

درمان اختلالات روانی با نوروفیدبک

اختلال شخصیت ضد اجتماعی و رفتارهای بارز آن

چطور می توان از افسردگی خلاص شد و یا آن را درمان کرد

مرد آلفا

مشاوره روانشناسی| نشانه‌هایی که نیاز شما به مشاوره روانشناسی را می‌رساند

درمان افسردگی

خودنمایی چیست و راه های ترک کردن عادت خودنمایی کدامند؟

افسردگی خندان چیست و علائم و درمان آن کدامند؟

قبل از حرف زدن حتما فکر کنید؟

قضاوت درمورد دیگران ممنوع

آزاردوستی یا سادومازوخیسم چیست؟

تعریف بیماری روانی چیست؟علائم و راههای درمان آن کدامند؟

با خودتان حرف می زنید

شخصیت برتری طلب :علل ،خصوصیات و راه درمان برتری طلبها

با حسادت دیگران چطور برخورد کنیم؟

نشانه های اعتیاد به گوشی موبایل و راهکارهای کاهش آن

بیماری چند شخصیتی چیست؛ علائم و درمان آن

خودخوری چیست و درمان آن کدام است؟

از هرچه بترسیم سرمان می آید؟

بیوفیدبک، مزایا و عوارض آن

شم اقتصادی چیست و چگونه می توان شم اقتصادی خود را بالا برد؟

تحریک الکتریکی مغز،تاریخچه و کاربرد آن

بیماری پانیک چیست ؟ علایم و درمان آن

سایکوپات چیست ؟ خصوصیات افراد سایکوپات و درمان آنها

اشتباهاتی که برخی افراد در دوران جوانی انجام می دهند

دلایل ترس از آب چیست ؟ راههای درمان ترس از آب

بیماری دلیریوم چیست؟ علائم ودرمان آن کدامند؟

استرس چه زمانی برای بدن مفید است

باج گیری عاطفی چیست و ویژگیهای باج گیرها کدامند؟

کراش داشتن چیست ،انواع آن و باعشق چه تفاوتی دارد؟

سندروم اردک چیست؟ علت و نشانه های آن

یک روانشناس خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

چگونه افراد منفی‌نگر انرژی ازدست‌رفته خود را بازیابی می‌کنند و ما باید در برابر این افراد چه کنیم؟

روان‌درمانی وجودی چیست و فرایند در رواندرمانی وجودی کدامند؟

راهکارهای سریع و آسان برای یادگیری هر چیز

همرنگی با جماعت چیست و آیا درست است یا خیر؟

خنده و شوخ طبعی چیست و منشا آن از کجاست؟

آیا ترتیب تولد بر شخصیت افراد تاثیر دارد؟

بلوغ اجتماعی چه مرحله ای از زندگی است؟

مشاوره شغلی چیست و چه زمان میتوان اقدام به مشاوره شغلی نمود؟

سردرد اضطرابی چیست و چگونه درمان می شود؟

علت اینکه زنان باید دائم خرید کنند چیست؟

تفاوت‌های افسردگی مردانه و افسردگی زنانه در چیست؟