آریا بانو

آخرين مطالب

یک متخصص زنان و زایمان:

نقش مردان در تعیین جنسیت جنین پررنگ تر است پزشکي

نقش مردان در تعیین جنسیت جنین پررنگ تر است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک متخصص زنان و زایمان گفت: زن‌ها با دارا بودن کروموزوم X، هیچ نقشی در جنسیت جنین ندارند و این کروموزوم Y مردان است که جنسیت جنین را مشخص می‌کند.

دکتر شهلا دانایی با بیان اینکه زنان دو کروموزوم X و مردان کروموزوم X و Y دارند، اظهار کرد: هر تخمک و اسپرم حاوی یک کروموزوم است و کروموزوم تمام تخمک‌ها X بوده اما اسپرم‌ها حاوی کروموزوم X و یا Y هستند که هنگام لقاح یک کروموزوم از مادر و یک کروموزوم از پدر به جنین منتقل می‌شود.
وی ادامه داد: اگر کروموزوم‌های X مادر در کنار کروموزوم X پدر قرار گیرند، جنسیت جنین دختر شده و اگر در کنار کروموزوم Y پدر قرار گیرند، جنسیت جنین پسر خواهد شد بنابراین این کروموزوم Y مردان است که در دختر یا پسر بودن جنین تاثیر دارد.
وی افزود: ژنوم مرد از طریق اسپرم وارد سلول تخمک می‌شود و در تغذیه، تقسیم سلولی و رشد جنین، هورمون‌های زن تاثیر بالایی دارند، بنابراین بیماری‌های مادر و پدر به طور مساوی به جنین منتقل می‌شوند اما به دلیل تغذیه جنین از مادر میزان تأثیرگذاری مادر در این امر بیشتر است. 
دانایی در خصوص روش‌های تعیین جنسیت توسط والدین نیز خاطرنشان کرد: در بارداری به روش IVF، یک سلول که از توده سلولی تشکیل شده (جنین) و آماده‌ی انتقال به رحم مادر است را جدا کرده و قبل از انتقال آن به رحم مادر از طریق دستگاه NGS ( که هم اکنون در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی مستقر است) جنسیت آن را شناسایی می‌کنند و پس از آن می‌توان با جدا کردن سلول مورد نظر، جنین دختر یا پسر را به انتخاب والدین به رحم مادر انتقال داد.
وی همچنین متذکر شد: بهترین سن باروری برای مردان و زنان از 25 تا 35 سالگی است و زیر 25 سالگی به‌ویژه زیر 20 سالگی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
وی با بیان اینکه اغلب مرگ‌ومیر جنین‌ها در بارداری‌های کمتر از 20 سالگی و بیشتر از 35 سالگی اتفاق می‌افتد، گفت: در کمتر از 20 سالگی هورمون‌های اندام‌های تناسلی، تخمدان و آناتومی لگن زن به طور کامل شکل نگرفته و محورهای بلوغ او به تکامل نرسیده است بنابراین به افرادی که در سنین پایین ازدواج می‌کنند حتما توصیه می‌کنیم که حاملگی خود را به بعد از 23 سالگی محول کنند. 
این متخصص زنان و زایمان با تاکید بر اینکه ام آر آی و سونوگرافی هیچ ضرری برای جنین ندارند، یادآور شد: میزان اشعه ایکسی که در عکس‌های معمولی وجود دارد چندان زیاد نبوده و تاثیری در جنین ندارد اما پرتو درمانی دز اشعه‌ی بالایی دارد لذا در هر صورت به تمامی مادرانی که احتمال بارداری می‌دهند توصیه می‌شود در هنگام مراجعه به مراکز رادیولوژی، بارداری خود را اطلاع دهند.
وی اضافه کرد: جنین در طی سه ماه اول بارداری بسیار حساس است چراکه اندام‌های مختلف آن در حال تکامل بوده و بهتر است با مواد شیمیایی، داروها و اشعه‌ها، تماسی نداشته باشند. 
وی همچنین با بیان اینکه بیماری‌های زمینه‌ای متعددی در باروری تاثیر دارند، اظهار کرد: دیابت، روماتیسم و بیماری‌های کلیوی مادر و پدر، همچنین بیماری‌هایی چون سرطان‌ها نیز در میزان باروری و کیفیت جنین تاثیر بسزایی دارند.
دانایی در پایان در رابطه با اقدامات موثر برای داشتن باروری آسان و سالم تاکید کرد: به تمامی مردان و زنان توصیه می‌شود که قبل از اقدام به بارداری حتما سبک زندگی خود را اصلاح کنند چرا که داشتن رژیم غذایی سالم، افزایش تحرک، خواب مناسب، جلوگیری از چاقی، خودداری از مصرف‌ دخانیات و الکل و پرهیز از تماس با مواد شیمیایی و صنعتی تاثیر بالایی در کیفیت بارداری دارد همچنین توصیه می‌شود قبل از اقدام به بارداری، چک آپ‌های ویژه‌ی بارداری را نیز انجام دهند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/721221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تو ،اونو بیشتر از من دوست داری!

تبعیض بین فرزندان روی اعصاب بچه هاراه میرود

کودکان نیز افسرده می شوند

​اعتماد به نفس کودک را با این جملات بالا ببرید

تبلت کودکان را باهوش میکند؟!

فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟

از چه سنی به کودکمان زبان و ریاضی یاد بدهیم؟

آموزش عشق و نفرت به بچه ها !

مزایا و معایب تک‌فرزندی !

هر لباسی را در حضور کودکان نپوشید

کدام بچه‌ها صاحب شغل می‌شوند؟

اوتیسم و راههای کاهش آن در کودکان

علت مکیدن انگشت در نوزادان

علل اختلالات یادگیری در کودکان چیست؟

اگر برای کودکم تبلت نخرم عقده ای می شود!

خوابگردی در کودکان

نوازش کودکان، هورمون استرس را کم می‌کند!

این کودکان در آینده دچار مشکلات جنسی می شوند

پرستار کودک را در این شرایط اخراج کنید !

چرا فرزندم لکنت زبان دارد؟

10 نکته برای افزایش اعتماد به نفس در دختران

چگونه کودکانی شوخ طبع پرورش دهیم !

چرا نباید فرزندانتان را با کودکان دیگر مقایسه کنید

چطور می توان از اضطراب کودکان پیشگیری کرد؟

کودک درون باید بیاید بیرون

چرا فرزندم خجالتی است؟

چند نکته اساسی درباره بازی با کودکان

چگونه هوش هیجانی کودکان را بالا ببریم؟

برای مقابله با پرخاش‌گری کودک چه می‌توان کرد ؟

آیا کودک، برای تنها ماندن، آماده است؟

تاثیرات مثبت و منفی انیمیشن ها روی کودکان

چرا وابستگی برخی بچه ها به اقوام بیشتر از پدر و مادرشان است؟

معایب و مزایای مهد رفتن بچه ها

آموزش الفبا قبل از دبستان درست است؟

شناسایی اختلالات یادگیری در کودکان

چرا نباید کودکان را با هم مقایسه کرد

نکاتی که بهتر است والدین از آنها آگاه باشند !

معجزه ای که موسیقی بر کودکان دارد

برای بچه دار شدن تا چه سنی فرصت داریم؟

حافظه کودک را چگونه تقویت کنیم؟

چگونه انضباط شخصی را به کودکان آموزش دهیم؟

وقتی یک فرشته کار بد می کند!

احساسات ناخوشایندی که کودک باید تجربه کند

چه موزیکی مناسب بچه ها است؟

بازیهایی مناسب بچه های بیش فعال

چگونه با بچه‌هایمان دوست باشیم؟

در چه مواقعی باید کودکمان را پیش روانشناس ببریم؟

نابغه پروری را از چه سنی شروع کنیم؟!

مهم ترین عوامل بددهنی کودکان و راه حل های اصلاح بدزبانی

با چند روش ساده استعداد کودکتان را شناسایی کنید !