آریا بانو

آخرين مطالب

آشنایی با میسو یا خمیر سویا چاشنی باستانی ژاپن خانه داري

آشنایی با میسو یا خمیر سویا چاشنی باستانی ژاپن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - میسو یا خمیر سویا چیست؟ انواع ، مزایا و عوارض
میسو یا خمیر سویا یکی از چاشنی های باستانی ژاپن است که از تخمیر دانه های سویا تهیه می شود . میسو یکی از اجزای جدایی ناپذیر آشپزی و غذاهای سنتی ژاپن است.
میسو چیست؟
میسو (به انگلیسی :Miso) یا خمیر سویا یکی از غذاهای باستانی ژاپن است که معمولا به عنوان غذای اصلی در وعده های غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. 
امروزه میسو را به عنوان یک محصول تخمیری از سویا می شناسند ولی میسو خمیر نمکی و تخمیر شده غلاتی از جمله سویا ، جو ، برنج و جو دوسر است که از فعالیت باکتری ای به نام کجی و فرایند تخمیر توسط آن تولید می شود. 
میسو یکی از مواد اصلی آشپزی ژاپنی است و در بسیاری از غذاها به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. میسو سرشار از مواد معدنی و ویتامین ای است. 
بیشترین کاربرد میسو خارج از ژاپن برای تهیه سوپ میسو است ، سوپ میسو را معمولا برای دوران نقاهت و بهبود سریعتر بیماری تهیه می کنند که باعث رفع خستگی ، تنظیم دستگاه گوارش ، پیشگیری از زخم معده ، کاهش کلسترول و فشار خون و التهاب می شود. 

آریا بانو

انواع میسو
طرز تهیه تمام میسوها یکسان است ولی از نظر رنگ و مقدار شوری با هم متفاوت هستند. 
انواع میسو از نظر رنگ به رنگ های کرم ، قهوه ای روشن و قهوه ای تیره تولید می شود که طعم آن می تواند از کمی شیرین تا بسیار شور متغیر باشد. رنگ روشن تر میسو نشان دهنده نمک کمتر آن است. 
مقدار نمک موجود در میسو بسیار بالا و به ازای هر قاشق چایخوری حاوی 200 – 300 گرم است بنابراین همیشه توصیه می شود در کنار مواد غذایی دیگر به عنوان چاشنی استفاده شود تا نمک زیادش را بتوان جبران کرد. 

آریا بانو

مزایا و خواص میسو
از آن جا که مقدار نمک میسو بسیار زیاد است بنابراین عموما میسو را به تنهایی استفاده نمی کنند و همیشه از آن در کنار سایر مواد مغذی به عنوان چاشنی و طعم دهنده استفاده می شود. 
بهبود سلامت قلب : استفاده از میسو در رژیم غذایی با وجود داشتن نمک بالا می تواند باعث بهبود سلامت قلب شود ، محققان هنوز علت آن را نمی دانند ولی حدس می زنند که به خاطر وجود پروتئین خاص سویا و فرایند تخمیر میسو این اتفاق می افتد.
بهبود فلور روده : میسو یک محصول تخمیری و سرشار از باکتری های پروبیوتیک فعال است و درست مثل ماست تاثیر مثبتی بر فلور روده و دستگاه گوارش دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. افرادی که مشکل هضم لاکتوز دارند و نمی توانند از لبنیات استفاده کنند می توانند از میسو برای تقویت دستگاه گوارش خود استفاده نمایند. 
بهبود فشار خون : میسو اگر در کنار سایر غذاها مصرف شود که نمک زیادش را خنثی کنند می تواند باعث کاهش فشار خون شود. محققین دانشگاه هیروشیما علت این خاصیت میسو را تخمیر طولانی مدت دانه های سویا می دانند. 
ضد سرطان : میسو سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان هایی از جمله اسید فنولیک ، کوماریک و کوجیک اسید است به همین دلیل می تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. تخمیر طولانی مدت میسو باعث شده خواص آنتی اکسیدانش دو چندان شود. 
بر اساس بررسی های محققین دانشگاه هیروشیما ، مصرف میسو در افرادی که دچار جراحت بر اثر تشعشع رادیو اکتیوه شده اند مانع از رشد سلول های سرطانی می شود. 
جذب بهتر ویتامین و مواد معدنی : میسو مانند سایر غذاهای پروبیوتیک از جمله سورکاروت ، کیمچی ، کامبوچا ، باعث فعالیت آنزیم های خاص در غلات می شود ، این آنزیم ها باعث می شوند که مواد مغذی از جمله مس ف منیزیم ، ویتامین B و K و فسفات راحت تر جذب بدن شوند. 
پروتئین سویا می تواند تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز گیاهخواران را فراهم کند. ضمن این که روغن سویا به کاهش کلسترول بد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. 
نداشتن گلوتن : فرایند تخمیر غلات باعث تغییر ماهیت گلوتن موجود در آن ها می شود که می تواند خبر خوبی برای افرادی باشد که نسبت به گلوتن حساسیت دارند. 

آریا بانو

عوارض جانبی میسو
آلرژی : سویا یکی از مواد حساسیت زا برای انسان است. سویا جزو 8 ماده اول آلرژی زا در ایالات متحده است. فرایند خمیر طولانی میسو باعث تولید پروتئین P34 می شود که می تواند باعث واکنش آلرزیک در بدن شود. بنابراین در صورتی که به سویا آلرزی دارید به هیچ عنوان نباید میسو مصرف کنید. 
حساسیت نوزادان : مادران شیرده ترجیحا بهتر است از میسو استفاده نکنند. مطالعه ای که در ژاپن انجام شد نشان داد نوزادان شیر خوار که مبتلا به بیماری التهاب پوستی درماتیت آتوپیک هستند. در صورتی که مادرشان سوپ میسو مصرف کند ، التهاب پوستیشان شدیدتر خواهد شد. 
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/777242/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!

10 راهبرد برای افزایش بهره‌وری مغز

انجام این کارها بعد از شکست عشقی، ممنوع!

با خجالتی بودنمان چه کنیم؟

آیا افراد باهوش، مضطرب‌تر از بقیه هستند؟

اگر خبر بد دارید، یک راست بروید سر اصل مطلب!

کی باید مشاوره برویم؟

مواد غذایی که به شما کمک می کند با افسردگی فصلی مقابله کنید

عذرخواهی کردن زیاد، خوب است یا بد؟

چگونه احساس تنهایی به سلامتی آسیب می‌زند؟

اضطراب را بدون دارو دور کنید!

10 راه برای کمک به کسی که قصد خودکشی دارد

بی‌حوصلگیِ روزهای تعطیل از کجا می‌آید؟

چطور جلوی احساس حسادت خواهر و برادرها را به یکدیگر بگیریم؟

پست‌هایتان در شبکه‌های اجتماعی راجع به شما چه می‌گویند؟

باز یافتن آرامش بعد از دعوا با این روش در 10 دقیقه!!

زلزله با سلامت روان ما چه می‌کند؟

از ایده‌های بزرگ‌تان نترسید

گفتن این جملات پس از 40 سالگی، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم

افسردگی‌های زنانه را بیش‌تر بشناسیم

کسب و کارم شکست خورد، حالا چه کار کنم؟

دیگران را اینگونه قانع کنید

چرا نمی‌توانیم از صفحه موبایل چشم برداریم؟

کار امروز را به فردا میفکن. یا بیفکن؟!

با این کارها، بدون حرف زدن محبوب شوید

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟