آریا بانو

آخرين مطالب

راز پنهان زندگی شاد زوج های نابارور روانشناسي

راز پنهان زندگی شاد زوج های نابارور
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نمناک / علایم اضطراب و افسردگی در میان زوج های نابارور از دیگر زوج ها بیشتر است و متاسفانه روابط بین فردی زوج های نابارور نیز با مشکلات زیادی همراه است.
راز و رمز شاتر شدن زندگی مشترک زوج های نابارور
وقتی که یک زوج اقدام به بارداری می کنند؛ منتظر این هستند که سریع نتیجه بگیرند و اگر این اتفاق نیفتد، حس تنهایی و ناامیدی به آن ها غلبه می کند. هیچ زوجی که با ناباروری روبرو هستند، آن را به طور کاملاً یکسان تجربه نمی کنند، اما بسیار مهم است که یاد بگیرند که چگونه با هم از این مرحله عبور کنند.
در واقع زندگی مشترک زوج های نابارور با سختی‌ هایی همراه است که در این قسمت از خانواده راهکارهایی را به شما توضیح می دهیم که یاد بگیرید در این شرایط چگونه رابطه خود را با همسرتان قوی و محکم نگه دارید.
برای مراقبت از همسر اول باید از خودتان مراقبت کنید
ناباروری می تواند هم زن و هم مرد را از نظر ذهنی درگیر کند؛ که البته تاثیرِ آن در بین آقایان بیشتر است و به نوعی احساس ضعف را به آن ها منتقل می کند؛ در نتیجه شما در چنین شرایطی باید از همسر خود مراقبت کنید؛ اما لازمه آن این است که اول از خودتان مراقبت کنید تا انرژی مراقبت از همسر را داشته باشید.
به دنبال حل مسئله نباشید
گاهی اوقات مردان تصمیم می گیرند که قوی به نظر بیایند و مسئله را حل کنند؛ اما بهتر است که تلاش نکرده و از طرفی هم سعی نکنید که با جملات اغراق آمیز عاشقانه، همه چیز را حل و فصل شده نشان دهید.
فشار روانی را کاهش دهید
نه تنها مسئله ناباروری، بلکه روند درمان ناباروری، استفاده از داروهای هورمونی ناباروری و... هم می تواند فشار روانی زیادی به زن و مرد وارد کند و بر سلامت روان زوج ها اثر منفی بر جای بگذارد. همچنین درمان های ناباروری در بیشتر موارد هزینه بر است و بار مالی سنگینی بر زوج ها تحمیل می کند. در چنین مواقعی زوج ها باید احساسات خود را کنترل نموده و در صورت مشکلات روانی به متخصص مراجعه نمایند.
همدلی خود را ابراز کنید
شاید برایتان سخت باشد که احساسات قوی خود را ابراز کنید؛ اما می توانید با نشان دادن همدلی و این که در کنار همسرتان هستید، حال او را بهتر کنید.
خودتان را برای مشکلات آماده کنید
معمولا در چنین حالتی مشکلاتی مربوط به صمیمیت زوجین اتفاق می‌ افتد؛ پس خودتان را آماده کنید. ممکن است از لحاظ زناشویی هم زندگی تان کمی دچار مشکل شود اما نگران نباشید، زیرا بعد از مدتی برطرف خواهد شد.
از همسرتان در مقابل حرف های دیگران حمایت کنید
متأسفانه گاهی در خانواده و جامعه در مورد ناباروری دید منفی وجود دارد و این دید منفی ممکن است خیلی سریع به فرد نابارور منتقل شود و زندگی او را به هم بریزد. مثلا پیشنهاد جدایی یا ازدواج مجدد که معمولا از سوی خانواده فرد سالم مطرح می شود، در چنین مواقعی بسیار مهم است که هر دو برای حفظ زندگیتان تلاش کنید و در مقابل رفتارهای خانواده از همسرتان حمایت نمایید. حضور اطرافیان در کنار زوج های نابارور باید مهربانانه و حمایت گر، به همراه پیشنهادهایی برای حفظ کانون خانواده باشد و نباید با حرف ها و رفتارهای منفی، نقش آتش بیار معرکه را بازی کنند.
بپذیرید فرد نابارور، در مشکلش مقصر نیست
گاهی همسر سالم بر این باور است که از حق مسلم خود در زندگی چشم پوشی کرده است، بنابراین همسرش باید قدر این گذشت و فداکاری را بداند، این نگرش تاثیر زیادی بر زندگی دارد، اگر قرار است زوجی که بچه دار نمی شوند با هم زندگی کنند، باید بدانند چطور با یکدیگر رفتار کنند و بپذیرند مسئله ناباروری همسر آنها، مشکلی است که خود شخص نقشی در ایجاد آن نداشته و ممکن بود این مشکل، برای خود یا هر کس دیگری ایجاد شود. اگر چنین دیدی داشته باشیم دیگر طرف مقابل را در مشکل پیش آمده مقصر نمی دانیم و بنابراین او را بدهکار خود نمی بینیم.
جای خالی بچه را پر کنیم
درست است که زندگی مشترک پس از چند سال بدون بچه دچار تکرار و رکود می شود و حضور کودک به زندگی شور و اشتیاق می بخشد اما اگر بچه دار نمی شوید، این خلا را با فعالیت هایی مانند شرکت در دوره های دوستانه، شرکت در کلاس های آموزشی، اشتغالِ هر دو طرف به کار، فعالیت های فرهنگی هنری، فعالیت های ورزشی، امور خیریه و حتی همکاری و مشارکت در حمایت از کودکان بی سرپرست یا بدسرپرست، مسافرت های دونفره و... پر کنید.
برخی از باورها را کنار بگذارید
برخی اعتقاد دارند که داشتن فرزند زندگی آنها را نجات داده و خوشبختشان می کند اما این باور اشتباه است و زندگی مشترک، یعنی مجموعه ای از اندیشه، احساسات و تجربیاتی که به ما آرامش می دهد؛ حتی بدون بچه.
در مورد آینده صحبت کنید
زمانی را مشخص کنید و تصمیم بگیرید تا در مورد برنامه هایی که در آینده دارید با یکدیگر صحبت کنید و یک گفتگوی خوب داشته باشید و اهداف مشترک تان را بررسی کنید.
شکر گزار باشید
به خداوند ایمان داشته و همیشه شکرگزار باشید، راه سعادت ابدی ما از جاده ای به نام دنیا می گذرد و گاهی در حیات دنیوی، آنچه به انتخاب ما نبوده و برایمان مقدر شده، بهترین شرایط برای رشد ما است، پس آن چه را که غیرقابل تغییر است بپذیریم و آنچه را تغییر دادنی است، با توکل و تلاش تغییر دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/779211/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 فرد سمی که باید هر چه سریع تر از خودتان دور کنید!!

چرا گاهی احساس بدبختی می‌کنیم؟

با دیدن این 7 نشانه به دوستی های خود پایان دهید

افسردگی پاییزی، با دلشوره و افسردگی پاییزی چه کنیم؟

اضطراب مانعی برای درمان شوره‌سر

چه کسانی بیشتر در معرض افسردگی‌ هستند؟/مشخصات افراد افسرده

اینقدر به خودتان فشار نیاورید!

با آلزایمری‌ها چگونه رفتار کنیم؟

چرا خانم‌ها روی ظاهرشان بیش از حد حساس‌اند

علت بدبینی برخی افراد چیست؟

روانشناسی رنگ آبی

مراقب اختلالات روانی نوجوانان باشید

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!

نتایج نظرسنجی زنان شادتر هستند یا مردان ؟

نقش شبکه‌های مجازی در درمان افسردگی

هفت دلیل برای کسل بودن و کمبود انرژی شما

بهداشت روانی چیست؟

اگر شما هم دچار خودانتقادی مخرب هستید، بخوانید

دلایل اصلی پایین آمدن عزت نفس

پیامدهای سرنوشت‌باوری (تقدیرگرایی)

اوج افسردگی پاییزی چه زمانی است؟

علائم کمبود اعتماد به نفس در خودتان را بشناسید

ارتباط هورمون استرس با عملکرد بد حافظه افراد مسن

مهربانی و صداقت: آیا می‌توان یکی را به‌تنهایی داشت؟

کمال گرایی تهدیدی برای سلامتی روانی

این رنگ ها تاثیر منفی روی احساسات تان می گذارند!!

خوره‌ای که مغزتان را می‌خورد

استرس های روانی باعث فشار خون و کهیر می شود

سلامت روانی نوجوانان دوجنسیتی در معرض خطر بیشتر

عکس پروفایل شما چه حقایقی را در مورد شخصیت تان بر ملا می کند؟

انواع روان درمانی و مشاوره + مزیت های مراجعه به روانشناس

ترس‌هایی که مانع پیشرفت می‌شوند

استرس، مغز را کوچک می‌کند

نشانه‌های هشدار دهنده تاثیر منفی تنهایی بر سلامت

شب بیداری علت شکست های عاطفی

10 جمله ممنوعه در محل کار!!

علائم فشار روانی بر مراقبت‌کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر

فکر کردن باعث شارژ شدن مغز می شود

این جملات را هرگز در پیامک تان نگویید!!

دروغگویی یا چاپلوسی

درمان بی خوابی شبانه تنها در 60 ثانیه

مادران افسرده، فرزندان افسرده تربیت می‌کنند

کمال گرایی چیست و چگونه می توان به کمال گرایی غلبه کنیم؟

افسردگی پاییزی بیشتر سراغ چه کسانی می‌آید؟

انعطاف پذیری عصبی و کارایی آن در زندگی

اختلالات سایکو سوماتیک یا روان تنی چیست ؟

افراد جامعه باید نحوه دسترسی به درمان های حوزه سلامت روان را بدانند

چگونه کتابخوان شویم؟

باورهای غلط درباره افسردگی

راز جذابیت انسان های دوست داشتنی چیست؟