آریا بانو

آخرين مطالب

مدیریت هیجانات کودکان در زمان تماشای فوتبال روانشناسي

مدیریت هیجانات کودکان در زمان تماشای فوتبال
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / یک کودک 10 ساله بعد از شکست سنگین تراکتور برابر استقلال سکته کرد؛ والدین برای پیشگیری از چنین اتفاقات تلخی چه کنند؟
تب مسابقات لیگ امسال به‌خصوص که مشخص‌شدن تیم قهرمان و تیم‌هایی که سقوط کردند به روز آخر کشید، بالا بود. همین مسئله، استرس زیادی را به تماشاگران وارد کرد. چند روز دیگر هم مرحله نیمه‌نهایی و فینال مسابقات حساس جام‌حذفی شروع خواهد شد. در این بین، یک کودک 10 ساله در تبریز پس از شکست سنگین تراکتور برابر استقلال با نتیجه دور از انتظار 7 بر یک، سکته قلبی کرد. به همین بهانه چند توصیه به والدینی داریم که هیجان فرزندشان در زمان تماشای مسابقات فوتبال به اوج می‌رسد.
چرا استرس فوتبال برای کودکان خطرناک‌تر است؟
هیجان اتفاق خوبی است اما وقتی کاذب باشد یعنی چیزی فراتر از یک حس خوب برای تخلیه روحی، به استرس تبدیل می شود. بر اساس تعریف روان‌شناسان هر چیزی که باعث ایجاد فشار روحی در فرد شود، استرس نام می‌گیرد. هر ورزشی چون نتیجه نامعلومی دارد پس هیجان‌آور و استرس‌زاست. تماشای فوتبال هم‌ همین طور است، ضربان قلب را بالا می‌برد و باعث تخلیه هیجانی مخاطبان می‌شود. در روال بازی‌های حساس، این بلاتکلیفی بابت نتیجه، تغییر مدام احساسات و شکننده بودن شادی و غم، استرس فرد را بالا می‌برد. در این بین، هر قدر فرد از لحاظ سنی کوچک‌تر باشد، اطلاعات کمتری درباره استرس و راه‌های مدیریت آن دارد و سلامتی‌اش بیشتر تهدید می‌شود.
این کودکان فوتبالی بیشتر در خطرند
اگر هنگام تماشای فوتبال توسط کودک‌تان، استرس بیش از حد و غیرقابل تحمل، اختلال رفتاری مثل پرخاشگری، عصبانیت، کم‌‌توجهی، حواس‌‌پرتی و حتی در صورت باخت تیم محبوب، افسردگی و اضطراب به سراغ او می‌آید و این احساس ناراحتی موقت هم نیست و تا مدت‌‌ها فرزندتان را درگیر می‌‌کند، باید بدانید که این هیجانش از نوع منفی است. برخی کودکان هنگام تماشای فوتبال ناخن می‌‌جوند و موهایشان را می‌‌‌کنند. آثار سوء این هیجان‌‌های منفی به همین نشانه‌‌ها ختم نمی‌‌شود چون ترشح بیش از حد موادی مثل کاتکولامین، آدرنالین و نورآدرنالین، کودکان دچار زمینه یا مبتلا به بیماری‌‌‌های قلبی-عروقی، مغزی و اختلال‌‌های اعصاب و روان را گرفتار مشکلات شدیدی می‌کند و گاه صدمه‌‌های جدی به آن‌ها می‌‌زند. بنابراین باید حواس‌تان به کودک‌تان باشد.
توصیه‌هایی به والدین برای مدیریت هیجانات کودکان
اگر احساس می‌کنید کودک‌تان در زمان تماشای فوتبال دچار هیجان زیادی می شود، حتما قبل از شروع مسابقه به اندازه کافی به او آب و مایعات بدهید. در ضمن محیطی که در آن مسابقه را تماشا می‌کند، نباید گرم و بسته باشد و افراد زیادی هم آن‌جا حضور داشته باشند چون همهمه و محیط بسته باعث اضطراب بیشتر، هیجان منفی و بروز پرخاشگری می‌شود. از طرفی کودکانی که دچار هیجان منفی می شوند، بهتر است کنار گروه‌های هم سن فوتبال نبینند. نکته بعدی هم این که شما به عنوان پدر یا مادرش، قبل از تماشای فوتبال، سعی کنید مهارت کنترل خشم و استرس را به او بیاموزید. همچنین به او بگویید که هر تیمی ممکن است ببرد یا ببازد و نتیجه فوتبال واقعا غیرقابل پیش بینی است پس امکان دارد تیم مورد علاقه ات بد بازی کند و ببازد. همچنین بگویید که او فقط قرار است یک مسابقه ورزشی را ببیند و سرنوشتش در دست این مسابقه و برد و باختش نیست بنابراین به جنبه سرگرمی آن بیشتر از بقیه جوانب اهمیت بدهد.
نویسنده : فهیمه میرزایی| ‌ کارشناس‌‌ارشد روان‌‌شناسی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/958654/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

4گوشه دنیا/ کشف تصادفی غارهای خاکسپاری

از چای ترش زیاد مصرف نکنید!

شناسایی تاکسی‌های فرسوده و رهاشده در منطقه 21

برگزاری رویداد ورزشی «حماسه خرمشهر» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

تمام حاشیه های سریال عاشقانه «رهایم کن»

نشست مشترک انتقال تجربیات مدیران شهری منطقه 2 تهران و کلانشهر تبریز

80 درصد ایثارگران البرزی در دستگاه‌های اجرایی تبدیل وضعیت شده‌اند

انتفاع عمومی اولویت شهرداری تهران در افتتاح پروژه های شهری

قدیمی‌ترین مسجد تهران با عمر 800 ساله کجاست؟

عربستان با 22 هزار پرسنل به استقبال حج می‌رود

برگر به این خوشمزگی نخوردی تاحالا

ترفند خانگی برای رفع رسوب کتری

رحیم سرهنگی در بدو ورود به جزیره کیش به مزار شهدای گمنام رفت

رفع موانع احداث کلانتری نظام‌آباد در جلسه با فرمانده نیروی انتظامی تهران

پنجاه ‌و یکمین شماره نشریه «سرو» منتشر شد

بارگذاری سن آسفالت بزرگراه‌ها در سامانه جامع اطلاعات مکانی

اجرای پروژه‌های محله‌ای ناحیه 4 رصد شد

از آماده‌سازی محوطه حرم تا برپایی پردیس فرهنگی و هنری

4گوشه دنیا/ کشف حیرت‌انگیز انسان و حیوان 2700ساله

بیش از 6هزار متر مربع نظافت و گندزدایی از آب‌نماهای منطقه8

دیگه‌ پیتزا از این فوری تر داریم؟!

عوارض ترشی خوردن زیاد چیست؟

حرف هایی تکان دهنده از تجربه مرگ دردناک بازیگر «نیوکمپ»

ارزیابی و آزمایش ترمینال جدید فرودگاه کیش در پذیرش پروازهای خروجی

نماهنگ «ابا الحسن؛ اهلا و سهلا» با صدای مهدی رسولی

پر‌‌فروش‌ترین ترازوهای آشپزخانه کدامند؟

اعترافات هولناک قاتل پزشک سرشناس و همسرش

نظر وزرای علوم و ارتباطات درباره قطعی اینترنت در روز کنکور

4گوشه دنیا/ کشف غافلگیرکننده یک خانه تاریخی

چقدر همیشه از این مدل غذاها دوست داشتیم!

نکاتی که زائران حج در غذاخوردن باید رعایت کنند

انواع گریم بینی

ویدئوچک به دادش رسید و قهرمان شد!

سرانه درمانی ایثارگران سه برابر شده است/ خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران پای کار انقلاب و کشورشان ایستاده‌اند

اژه ای: مجرمی که قابل اصلاح است باید بنا را بر اصلاح بگذاریم نه حذف و طرد مجرم

انباشت زباله در ارتفاعات اورست توسط کوهنوردان

خورشت کنجد با مرغ، خوشمزه و هیجان‌انگیز

افتادگی پلک خود را در خانه درمان کنید

آماده‌سازی حرم مطهر امام راحل برای میزبانی از زائران خورشید

خبری از سریال «نون. خ 5» نیست؟

اقدامات مدیریت بحران تهران عالی و فراتر از حد انتظار است

خذمات رسانی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در دربی

رونمایی از تندیس "خادم حرم" در قبله تهران

برپایی ویژه برنامه ابتکاری دیدارهای آسمانی در منطقه 7

دستورالعمل برنامه‌های ابلاغی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی بر اساس نظرات مدیران اجتماعی مناطق 22 گانه تدوین شده است

سرقت‌های دو دقیقه‌ای دزدان شب رو!

ماجرای خبر تجهیز بیمارستان‌های اندونزی

دوربین مخفی در روز جهانی بدون دخانیات؛ یه نخ سیگار میدید؟!

ویتامین مفید برای سلامت پوست

«بچه‌های رستا» میزبان دورهمی‌های نوجوانانه