آریا بانو

آخرين مطالب

غذاهایی که نباید دوباره گرم شوند خانه داري

غذاهایی که نباید دوباره گرم شوند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / تخم مرغ، قارچ، برخی از سبزیجات، مرغ و غذاهای دریایی چنان‌چه دوباره گرم شوند به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی می‌توانند خطراتی برای سلامت ما داشته باشند
زندگی امروزی، شرایط خاصی را به ما تحمیل می‌کند؛ از مصرف غذاهای نیمه‌آماده و فراوری شده تا گرم کردن غذایی که قبلاً تهیه شده تا در وقت دیگری مصرف شود. درباره غذاهای نیمه‌آماده و فراوری شده بسیار گفته شده، اما از گرم کردن غذاها کمتر گفتیم. برخی از غذاها ممکن است پس از گرم‌کردن مجدد ایمن و سالم نباشند یا بر اثر گرم‌شدن، ارزش غذایی خود را از دست بدهند. در این مطلب، مواد غذایی را که نباید دو باره گرم شوند، معرفی می‌کنیم.
سبزیجات با نیترات بالا
سبزیجاتی که برگ سبز دارند مانند اسفناج، هویج و کرفس حاوی نیترات بالایی هستند. از گرم‌کردن مجدد این سبزیجات خودداری کنید. این سبزیجات غنی از نیترات، هنگامی که دو بار حرارت داده می‌شوند، سمی می‌شوند و خاصیت سرطان‌زایی در خود ایجاد می‌کنند. اسفناج حاوی مقدار زیادی آهن است. حرارت‌دادن و گرم‌کردن مجدد اسفناج ممکن است آهن موجود در آن را اکسید کند. اکسیداسیون آهن باعث تولید رادیکال‌های آزاد خطرناکی می‌شود. رادیکال آزادشده در مواد غذایی، عامل بسیاری از بیماری‌ها از جمله ناباروری و سرطان است. نیترات هم پس از گرم‌شدن مجدد به نیتریت تبدیل می‌شود. نیتریت‌های خون شما با هموگلوبین و آهن تعامل می‌کنند و اجازه انتقال اکسیژن را به سلول‌های زنده نمی‌دهند.
برنج
ممکن است تعجب کنید؛ اما برنج هم در دسته مواد غذایی قرار می‌گیرد که نباید دو بار گرم شوند. مسمومیت برنج به دلیل وجود باکتری بسیار مقاوم به نام «باسیلوس سرئوس» است. این باکتری‌ها در گرما می‌توانند هاگ‌هایی تولید کنند که ماهیت سمی دارند. هنگامی که برنج دوباره گرم می‌شود، هر هاگ موجود در آن می‌تواند تکثیر شود. این هاگ‌ها باعث مسمومیت، اسهال و استفراغ می‌شوند.
تخم مرغ
در این که تخم ‌مرغ منبعی غنی از پروتئین است، شکی نیست. با این ‌حال، تخم ‌مرغ پخته‌شده یا آب‌پز اگر دوباره گرم شود، می‌تواند به یک بمب خطرناک تبدیل شود. زمانی که تخم ‌مرغ را پختید، فوری آن را بخورید. اگر تخم‌ مرغ برای مدت طولانی‌تری نگهداری شد، آن را گرم نکنید، فقط سرد بخورید. مواد غذایی با پروتئین بالا حاوی مقدار زیادی نیتروژن هستند. این نیتروژن ممکن است بر اثر گرم‌شدن مجدد اکسید و باعث سرطان شود.
مرغ
با گرم‌کردن مجدد مرغ که سرشار از پروتئین است، مشکلات گوارشی را برای بدن خود به‌وجود می‌آورید. اگر واقعا می‌خواهید مرغ پخته‌شده را دوباره گرم کنید، می‌توانید این کار را در دمای پایین‌تر و مدت طولانی‌تری انجام دهید. بهترین راه برای مصرف مرغ پخته‌شده، قراردادن آن در سالاد سرد یا ساندویچ سرد است. برای این که از بوی بد مرغ خلاص شوید، بهتر است موقع پختن از مزه‌دارکردن و طعم‌دارشدن آن اطمینان حاصل کنید.
قارچ
قارچ منبعی از پروتئین‌هاست و مقادیر زیادی مواد معدنی دارد. با گرم‌کردن مجدد آن‌، پروتئین‌ها شکسته می‌شوند و مشکلاتی در سیستم گوارشی به‌وجود می‌آورند. حرارت‌دادن، باعث تولید سم هایی می‌شود که حاوی نیتروژن اکسید‌شده و رادیکال‌های آزاد است. حتی اگر علاقه‌مند به نگهداری قارچ برای روز بعد هستید، بهتر است آن‌ را سرد میل کنید.
روغن‌های فشرده سرد
یکی از بهترین منابع اسید چرب امگا3، روغن فشرده سرد مانند روغن بذر کتان، روغن زیتون و روغن کانولاست. چربی امگا3 به درجه حرارت بسیار حساس است زیرا در دمای بالای 40 درجه سانتی‌گراد می‌شکند و فاسد می‌شود. پس هرگز این روغن‌ها را گرم نکنید.روغن گردو، روغن آووکادو و روغن فندق، وقتی دوباره گرم شوند، فاسد می‌شوند. بنابراین از آن‌ها برای پخت‌و‌پز یا سرخ‌کردن استفاده نکنید. می‌توانید آن‌ها را در پایان پخت‌وپز روی غذای خود بریزید تا طعم بی‌نظیری به آن بدهد، اما بدانید روغن فشرده هم از مواد غذایی محسوب می‌شود که نباید دو بار گرم شوند.
غذاهای دریایی
غذاهای دریایی که تازه صید و بلافاصله منجمد شده‌اند برای گرم‌کردن مجدد بی‌خطر هستند. اما اگر غذاهای دریایی بیش از دو ساعت در هوای خنک یا یک ساعت در هوای گرم خارج از یخچال بماند، نباید مصرف شود. باکتری‌ها می‌توانند به‌سرعت در غذاهای دریایی در دمای 4 تا 60 درجه سانتی‌گراد رشد کنند. پس ماهی و غذاهای دریایی را هم به فهرست غذاهایی که نباید دو بار گرم شوند، اضافه کنید.
هر نوع غذایی که در دمای اتاق مانده
غذای سلف رستوران‌ها، غذای بعد مهمانی‌های طولانی و تولدها که ساعت‌ها در دمای اتاق می‌ماند، زمینه پرورش میکروارگانیسم‌های خطرناک است. باکتری‌ها روی مواد غذایی غیریخچالی به‌سرعت تکثیر می‌شوند. اگرچه بیشتر شرکت‌های کترینگ و رستوران‌های حرفه‌ای دستورالعمل‌های ایمنی مواد غذایی را رعایت‌ می‌کنند اما بوفه‌ها در مهمانی‌های اداری یا گردهمایی‌های خانگی به‌درستی کنترل و نظارت نمی‌شوند. اگر میزبان یک مهمانی به سبک بوفه هستید، هرگز غذای تازه را به ظرفی که از قبل پر شده است اضافه نکنید و غذایی را هم که در دمای اتاق بوده،دوباره گرم نکنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/958816/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مالیات خودرو؛ بستری دیگر برای بروز فساد

کاریکاتور/ ماجرای مالیات جدید در فروش خودروسازان

درآمد 98 هزار میلیاردی دولت از لغو ممنوعیت واردات

مسیر مالیات سبز خودرو

چرا واردات 50‌هزار خودرو در سال آینده لغو شد؟

بازار خودروهای تصادفی داغ شد! / آیا خرید خودروهای تصادفی عاقلانه است؟

توقف واردات به پایان خط رسید؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: وضعیت خرید خودرو به بلیت‌های بخت آزمایی تبدیل شده است

کاهش 40 درصدی تولیدات گروه سایپا در دوره مدیرعامل جدید

اجنه هم در ایران‌خودرو حقوق می‌گیرند!

وعده خروج خودرو از تورم 1401

مدیرعامل سابق ایران‌خودرو به دادسرا احضار شد

چرخش مخالفان واردات خودرو

طرح بورسی برای قیمت خودرو

نرخ مالیات خودروهای لوکس مشخص شد

عضو هیات رییسه مجلس: خودروسازان به جای ایربگ پلاستیک گذاشتند!

تدارک بازیگر جدید واردات خودرو

مخالفت مجلس با واردات 50 هزار دستگاه خودرو سواری به کشور/ موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع شد

مالیات خودروهای لوکس منتفی شد؟

دستور رئیسی برای کیفی و کمی سازی تولید خودرو / تولید خودرو در سال 1401 حداقل 50 % افزایش یابد️

سه مسیر ورود خودروهای خارجی

مجوز مجلس به دولت برای واردات خودرو

پورشه هم از روسیه رفت

از سایپا عزل می‌شوند، به ایران خودرو می‌روند!

مالیات خودروهای لوکس تعیین شد/ برگ سبز خودرو، سند مالکیت است

سقوط آزاد «فروش خودرو» در بهمن

نظر مجمع تشخیص درباره مصوبه واردات خودرو مثبت شده/ سال آینده ساماندهی خودرو بهتر می‌شود

تعرفه واردات خودرو برای سال آینده 40 تا 75 درصد است

ورود خودرو به منطقه «تردید»

تعرفه واردات خودرو برای سال آینده 40 تا 75 درصد خواهد بود

خوش بینی به «خودرو» در 1401

بازار خودرو در یخبندان معاملاتی

طرح مجلس برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث خودروهای لوکس

سرنوشت قیمت خودرو در 4 سناریو

وزیر صنعت: ١5 درصد قیمت تمام شده خودرو سال آینده از محل افزایش تولید کاهش خواهد یافت

مزیت ثانویه واردات خودرو

سازوکار واردات خودرو در 1401

شرایط واردات خودرو تعیین شد

وزیر صمت: افزایش تولید خودرو و آغاز واردات از خرداد ماه

وزیر صمت: ممنوعیت واردات خودرو لغو می شود

قیمت 11 خودروی خارجی بعد از آزادسازی واردات: از کرولای یک میلیاردی تا سورنتوی 1.5 میلیارد تومانی (+عکس)

فاطمی امین: برای صنعت خودرو برنامه 2 ساله داریم/ نماینده مجلس : وزیر صمت به مشتری ظلم کرده، استیضاحش می‌کنیم

رئیس سازمان مالیاتی: مالیات نقل و انتقال خودرو همزمان با سند سبز دریافت می‌شود

خودروهای جدید ایرانی در سال 1401/ دنا کیفیت پراید را دارد

ابهام در واردات خودرو سواری در سال 1401

رئیس کمیسیون تلفیق: مصوبه واردات خودرو از بودجه 1401 حذف شد+دلایل

نماینده مجلس: پشت پرده ها را اعلام می‌کنم/ حذف غیرقانونی وارادات خودرو سواری از بودجه توسط مجمع تشخیص مصلحت

مجوز مجلس برای واردات خودرو پابرجاست/ دولت از ابتدای فروردین می تواند خودروی سواری وارد کند

معاون وزیر صمت: حذف ارز دولتی برای دارو/ واردات دارو تا پایان سال نصف می‌شود

خودرو گران‌تر می‌شود