آریا بانو

آخرين مطالب

همه‌چیز درباره حسادت فرزند اول به فرزند دوم خانواده

همه‌چیز درباره حسادت فرزند اول به فرزند دوم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بیتوته / زمانی که فرزند دوم متولد می شود، میزان اقتدار و قدرت فرزند ارشد خانواده کمتر شده و او به اجبار برای جلب توجه والدین و ارضای نیاز وابستگی، با عضو جدید خانواده رقابت می کند.
پیدایش تغییرات در زندگی افراد، پیامد‌هایی را به همراه دارد و تولد نوزاد کوچک در خانواده از این امر مستثنی نیست و ممکن است در روابط والدین با فرزند اول اختلال ایجاد کرده و باعث ایجاد تغییراتی در رفتار کودک شود.
زمانی که فرزند دوم متولد می‌شود، میزان اقتدار و قدرت فرزند ارشد خانواده کمتر شده و او به اجبار برای جلب توجه والدین و ارضای نیاز وابستگی، با عضو جدید خانواده رقابت می‌کند. اکثر والدین نیز ناخواسته، به فرزند کوچک خود توجه بیشتری را معطوف می‌کنند.
فرزند اول تاکنون مرکز توجه والدین خود بوده و برای حفظ این جایگاه، بطور غیرارادی به خواهر یا برادر خود حسادت می‌کند.
روان شناسان معتقدند، عدم توجه به تغییرات رفتاری کودکان پس از تولد فرزند دوم، می‌تواند به صدمه دیدن سلامت روان کودک منجر شود.
البته باید توجه داشت که عملکرد والدین بستگی زیادی به شرایط سنی کودک دارد مثلا یک کودک سه ساله در مورد تغییری که قرار است در خانواده اتفاق بیفتد به اندازه یک کودک 5 ساله نمی‌فهمد. اما به هر حال، فهمیدن و درک احساسات کودک و نحوه برخورد وی با این موضوع، بخشی از پیشرفت احساسی وی را شامل می‌شود.

آریا بانو


کودک بالای 3 سال پخته‌تر است
اگر فاصله بین تولد فرزند دوم و اول زیر 3 سال باشد باعث می‌شود فرزند اول از لحاظ روانی آسیب ببیند. مادر به دلیل بارداری و تولد فرزند دوم از نظر روانی، عاطفی یا حتی تغذیه نمی‌تواند توجه کافی به فرزند اول خود داشته باشد و قادر به ایجاد فضای مناسبی برای رشد فرزند اولش نخواهد بود.
اما گر فاصله سنی بین کودک اول و دوم بالای 3 سال باشد فرزند اول به یک پختگی و در اثر آن به شناخت بیشتری از خود رسیده است. در نتیجه این موضوع به مادر کمک می‌کند فرزند دوم خود را با مشکل‌های کمتری به دنیا بیاورد، اما باید این نکته را هم بپذیریم که حسادت یکی از موضوعات طبیعی در فرزند اول محسوب می‌شود که خواه ناخواه به وجود خواهد آمد، اما نوع رفتار والدین به خصوص مادر می‌تواند روی تعدیل و تقلیل این حس تاثیر داشته باشد.
تغییرات رفتاری کودکان بعد از تولد فرزند دوم
اکثر کودکان پس از به دنیا آمدن خواهر یا برادر کوچکشان، دچار تغییرات رفتاری می‌شوند، بسته به نوع شخصیت کودک و آماده سازی والدین، این تغییرات می‌تواند مثبت یا منفی باشد.
لجبازی، پرخاشگری، حسادت، ترس از جدایی از مادر، دیدن کابوس‌های شبانه از جمله واکنش‌های منفی است که در فرزند اول پس از به دنیا آمدن فرزند دوم ایجاد می‌شود و در اکثر کودکان بروز چنین رفتار‌هایی طبیعی بوده و با عملکرد صحیح والدین رفع می‌شود. در برخی موارد، اختلال در عادات غذایی و خواب کودک، پرخاشگری‌های عصبی و آسیب رساندن به نوزاد مشاهده می‌شود.
برای به حداقل رساندن این لطمات احتمالی، بهترین کار این است که شما پیش از تولد نوزاد جدید، در باره تغییری که قرار است در خانواده اتفاق بیفتد صحبت کنید. اما در نظر داشته باشید دیر یا زود، نوزاد متولد می‌شود و باید فرزند خود را برای این پدیده آماده کرده باشید؛ و او را ایفای نقش خواهر یا برادر بزرگ‌تر آماده کنید.
مسایل پزشکی خود را برای کودک توضیح دهید
به فرزند خردسال خود توضیح دهید که مراجعه شما به پزشک به علت بیماری نیست بلکه مادران باردار باید مرتب به پزشک مراجعه کنند تا وضعیت مادر و نوزاد داخل شکمش چک شود. این موضوع می‌تواند از نگرانی‌های او بکاهد.
او را می‌توانید در مراجعات پزشکی، همراه خود ببرید، حتی کودک شما می‌تواند به صدای قلب جنین شما گوش کند یا حتی او را از طریق دستگاه سونوگرافی ببیند و احیانا سوالاتی را که در ذهن دارد با پزشک سونوگرافی در میان بگذارد. حتما با راهنمایی و کمک مشاور خانواده به تمام سوالات او در باره مسافر کوچک خانواده پاسخ دهید.
با ورود فرزند دوم، از توجه خود به کودک کم نکنید
با کودک خود در مورد اهمیت نقش او در ارتباط با نوزاد خانواده و کمک‌های موثری که می‌تواند داشته باشد صحبت کنید. در ضمن دقت داشته باشید اگر وسایل نوزادتان را آماده و مرتب می‌کنید، حتما تغییراتی هم در اتاق کودک خود اعمال کنید تا حس کند او هم به اندازه نوزاد خانواده مهم و در مرکز توجه قرار دارد.
به فرزند اول مسئولیت بدهید.
اما راهکار درست، دادن اطلاعات به فرزند اول است یعنی والدین قبل از اینکه تصمیم به بارداری بگیرند خوب است با کودک در این مورد صحبت کنند. درواقع، باید برای کودک توضیح داد که با تولد خواهر یا برادری که در راه است ممکن است توجه و محبت والدین به اندازه فعلی نباشد، چون برادر یا خواهر به توجه و کمک والدین نیاز دارد.
در واقع، باید کودک را از شرایطی که قرار است ایجاد شود، آگاه کنیم. از جمله کار‌هایی که می‌توان انجام داد سهیم کردن کودک در مراقبت و نگهداری فرزند دوم است. درواقع، با دادن مسئولیت‌هایی به فرزند اول او را در تولد فرزند دوم سهیم کنیم. برای مثال از کودک می‌خواهیم که چیدمان اتاق فرزند دوم را بر عهده بگیرد تا احساس حسادت به حداقل ممکن برسد. این راهکار مدیریتی ارتباطی بین فرزند اول با دوم است.
فرزند دوم را از فرزند اول دور نکنید
هرگز سعی نکنید فرزند اول را از فرزند دوم دور کنید. بسیاری از والدین با تصور اینکه فرزند اول ممکن است به فرزند دوم آسیب برساند فرزند دوم را از او دور نگه می‌دارند که این کار به هیچ وجه درست نیست و باعث بروز حسادت در فرزند اول خواهد شد.
مادر با تولد فرزند دوم همچنان باید نوع ارتباط فرزند اول با دوم را مدیریت کند یعنی کماکان مسئولیت‌هایی را به فرزند اول در خصوص نگهداری و مراقبت از فرزند دوم بدهد تا تعامل بین فرزند اول و دوم را بیشتر کند. وقتی فرزند دوم به یک سالگی رسید لازم است از اتاق والدین جدا شود. در 6 ماه اول لازم است کودک کنار والدین بخوابد، در 6 ماهه دوم توصیه می‌شود کودک در تختی مجزا، اما همچنان در اتاق خواب والدین خود باشد و، اما در 6 ماه سوم بهتر است کودک از اتاق والدین خارج شود و در اتاق فرزند اول بخوابد.
این کار به فضای ارتباطی بین فرزند اول و دوم کمک بخواهد کرد. معمولا فرزند اول ممکن است این حس را داشته باشد در شرایطی که فرزند دوم کنار والدینش خوابیده، او به نوعی تنها رها شده و به همین دلیل خود را تنها رها شده و به همین دلیل خود را تنها حس می‌کند و حس حسادت در او ایجاد می‌شود، بنابراین قبل از اینکه باعث بروز چنین حس‌هایی در فرزند اول شویم لازم است در مورد چنین شرایطی برای فرزند اول شفاف سازی کنیم و برایش توضیح دهیم در چند ماه اول برحسب نیاز‌های فرزند دوم لازم است او کنار والدین بخوابد. با این کار حساسیت‌ها را به حداقل خواهیم رساند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/961456/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پر‌‌فروش‌ترین ترازوهای آشپزخانه کدامند؟

نظر وزرای علوم و ارتباطات درباره قطعی اینترنت در روز کنکور

اعترافات هولناک قاتل پزشک سرشناس و همسرش

4گوشه دنیا/ کشف غافلگیرکننده یک خانه تاریخی

چقدر همیشه از این مدل غذاها دوست داشتیم!

نکاتی که زائران حج در غذاخوردن باید رعایت کنند

انواع گریم بینی

ویدئوچک به دادش رسید و قهرمان شد!

سرانه درمانی ایثارگران سه برابر شده است/ خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران پای کار انقلاب و کشورشان ایستاده‌اند

اژه ای: مجرمی که قابل اصلاح است باید بنا را بر اصلاح بگذاریم نه حذف و طرد مجرم

انباشت زباله در ارتفاعات اورست توسط کوهنوردان

خورشت کنجد با مرغ، خوشمزه و هیجان‌انگیز

افتادگی پلک خود را در خانه درمان کنید

آماده‌سازی حرم مطهر امام راحل برای میزبانی از زائران خورشید

خبری از سریال «نون. خ 5» نیست؟

اقدامات مدیریت بحران تهران عالی و فراتر از حد انتظار است

خذمات رسانی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در دربی

رونمایی از تندیس "خادم حرم" در قبله تهران

برپایی ویژه برنامه ابتکاری دیدارهای آسمانی در منطقه 7

دستورالعمل برنامه‌های ابلاغی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی بر اساس نظرات مدیران اجتماعی مناطق 22 گانه تدوین شده است

سرقت‌های دو دقیقه‌ای دزدان شب رو!

ماجرای خبر تجهیز بیمارستان‌های اندونزی

دوربین مخفی در روز جهانی بدون دخانیات؛ یه نخ سیگار میدید؟!

ویتامین مفید برای سلامت پوست

«بچه‌های رستا» میزبان دورهمی‌های نوجوانانه

8 راز تمرین ورزشکاران یونان باستان

چقدر خواهر و برادرتو اذیت می‌کنی؟

4 استان در صدر سرقت‌های سایبری

ترفند و روش تهیه برگ زردآلو در منزل به روش سنتی

علائم سکته قلبی یک ماه قبل از وقوع چیست؟

6 پاتک به پرتکرارترین عامل جدایی زوج ها

ماجرای کشمکش انتظامی و شکیبایی در یک فیلم سینمایی

تو صداتو، صدات رو ببر بالا؛ یه مسابقه موسیقی جذاب از فیلیمو

دیدار مدیرکل بنیاد استان لرستان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

رتبه برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی در ارزیابی برنامه ششم توسعه

قلیان مضرتر از سیگار است

جذب 270 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 16 با پیش بینی 3 هزار فرصت شغلی در کرمانشاه

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم: لزوم تلاش جدی برای توانمندسازی مقرری بگیران بیمه بیکاری

مرگ 2 تن درپی تصادف پراید با بلوک سیمانی

اگر کمبود وقت دارید این دسر را درست کنید!

شوهرِ ظالم به این دلیل عجیب همسرش را طلاق داد

استفاده از ظرفیت‌های کالبدی محلات برای رفاه بیشتر شهروندان

ساکنین منطقه22 بصورت عملی با عملیات اطفاء حریق آشنا می شوند

حسن فتحی: «جیران» شبیه به سریال های ترکی نبود

اعلام روزهای تعطیلی سینما در نیمه خردادماه

از تشکیل حلقه اعتراض کودکان تا نقاشی طوماری در منطقه 14

اجرای پویش جمع‌آوری فیلتر سیگار در بوستان های منطقه 2

حمایت از قطار ملی مترو و ریل ملی در نشست اعضای هیات مدیره اتحادیه شرکتهای قطار شهری کشور

فلکه دوم نیروی هوایی میزبان حال و هوای عاشقان آستان قدس رضوی در منطقه13

محل بی‌دفاع شهری در مجاورت ایستگاه مترو تجریش ساماندهی می‌شود