آریا بانو

آخرين مطالب

گزارش از کمبود دارو در داروخانه‌ها:

دارو نیست، تولیدکننده ها مکمل‌ غذایی تولید می‌کنند پزشکي

دارو نیست، تولیدکننده ها مکمل‌ غذایی تولید می‌کنند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک داروساز گفت: داروهای ساده و روتین هم در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شوند، در عوض اما تولیدکننده‌های داخلی مکمل‌های ورزشی تولید می‌کنند.

این روزها حتی دیگر نمی‌توان به بیمار شدن هم فکر کرد، دارو گران است، حتی بیشتر از 30 تا 40 درصدی که کارشناسان حوزه دارو انتظار دارند تا امسال تورم شامل حالش شود. گرانی اما تنها مشکل نیست، این روزها برخی از داروها حتی در داروخانه‌های مرجع مانند داروخانه‌های 13 آبان، 29 فروردین و هلال‌احمر هم پیدا نمی‌شود. خارج شدن از پوشش بیمه‌ای داروها، یکی دیگر از مشکلاتی است که این روزها مراجعین با آن رو به رو هستند.
دارو نیست که نیست
دختر جوان می‌گوید که دربه‌در دنبال داروی زولیور (داروی ضداضطراب) از داروخانه‌های مرکزی، از داروخانه هلال‌احمر، به داروخانه 13 آبان و بعد از آن به داروخانه ٢٩ فروردین مراجعه کرده است، همه داروخانه‌های مرجع اما داروی ضداضطرابش را ندارند. روایت مرد میانسالی که برای تهیه داروی آلندرونیت (داروی افزایش تراکم استخوان) به داروخانه 13 آبان آمده، تکراری است؛ متصدی داروخانه به او می‌گوید که نه داروی تجویزی پزشک که داروی مشابه دیگری را دارد؛ مرد اما برای تهیه برند خاص مصر است و تمایلی به خرید داروی مشابه ندارد.
این روزها، کمبود دارو شامل داروهای روتین و حتی داروهای OTC (داروی بدون نسخه) هم می‌شود. زنی تعریف می‌کند که یک هفته‌ای می‌شود داروخانه‌های شهر را برای تهیه یک بسته داروی بدون نسخه امپرازول زیر پا گذاشته است. امپرازول اما آب شده است و رفته در زمین تا زن یک هفته، با دردهای معده دست و پنجه نرم کند. محمد طاهری، داروساز می‎‌گوید: «این روزها حتی داروهای تولید داخل، داروهای ساده و روتین هم در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شوند. در عوض اما تولیدکننده‌های داخلی مکمل‌های ورزشی تولید می‌کنند؛ این روزها مکمل‎‌های ورزشی، رنگین و با قدرت در قفسه‌های داروخانه‌ها نشسته‌اند، این در حالی است که داروهای سرماخوردگی و روتین هم به سختی پیدا می شود.»
طاهری ادامه می‌دهد: «شرایط برای افراد مبتلا به بیماری‌های خاص بدتر است، پیدا کردن داروی ملفالان، تیوتپا (داروهای شیمی‌ درمانی) برای مراجعه‌ کننده‌ها به داروخانه‌های مرجع سخت است. برای افراد مبتلا به هموفیلی، پیدا کردن فاکتور 8 غیرممکن است و افراد مبتلا به بیمای ام ‌اس، نمی‌توانند برندهای خاصی از داروی تزریقی اینترفرون بتا و دیفوزل (داروهای ام اس) را پیدا کنند و مجبورند که از داروهای برندهای مشابه استفاده کنند. مشکل اما این است که زنی که ام اس دارد به ما می‌گوید به بعضی از برندها حساسیت دارم و نمی‌ توانم از آن ها استفاده کنم.»
به گفته طاهری، «شرایط برای افرادی که نیاز به پیوند اعضا دارند حادتر هم است، ماه‌هاست داروهای حیاتی این گروه حتی خرید هم نشده است تا به کشور وارد شود.»
وقتی دارو گران است و بیمه نیست
پیش‌بینی کارشناسان حوزه دارو این است که امسال دارو 30 تا 40 درصد افزایش پیدا می‌کند. هرچند که طاهری می‎‌گوید: «ممکن است، دارو بیشتر از این هم گران شود.» پیش‌‎بینی اوست که «تورم دارو حتی به بیشتر از 50 درصد هم برسد.»
حالا شواهد میدانی گواه این ادعاست، برای پیرمردی که در داروخانه هلال‌احمر نشسته و فاکتورش را زیرورو می‌‎کند هنوز جای سوال است، این که تا هفته پیش، داروی پروترال اپاس (داروی پروستات) بیمه بود و حالا اما دیگر تحت پوشش بیمه‌ای نیست، او تا هفته‌های قبل، دارویش را ورقی حدود 20 هزار تومان می‌خرید و حالا اما ورقی حدود 60 هزار تومان هزینه می‌کند. او می‌گوید: «من که فقط این دارو را مصرف نمی‌کنم، داروهای فشار خون، قلب و دیابت هم دارم، و هر هفته همه این داروها گران می‌شود، در این وضعیت آیا حقوق بازنشستگی من هر هفته زیاد می‌شود؟»
مشکل خانم میانسالی که در داروخانه 22 بهمن حضور دارد هم این است، این که داروی الپیدو (داروی قلب) خود را هر هفته گران‌تر می‌خرد. او این دارو را پیش از این، حدود 800 هزار تومان و حالا به دو برابر قیمت، یعنی حدود یک میلیون و 600 هزار تومان می‌خرد. طاهری معتقد است «اگر طرح دارویار به مرحله اجرا درمی‌آمد، بسیاری از مشکلات گرانی دارو، حل می‌‎شد.» او می‌گوید: «برای تولید یک داروی داخلی، مواد اولیه نیاز است که در 80 درصد موارد از خارج از ایران و با ارز 28 هزار تومانی وارد می‌شود، به همه این‌ها، هزینه تولید، توزیع و ... را هم باید اضافه کرد تا تولید دارو برای تولید کننده به‌صرفه نباشد و گران تمام شود.»
در این میان افزایش قیمت داروهای افراد مبتلا به بیماری‌های خاص، حادتر و متفاوت‌تر است، مادری از داروی شیمی ‎درمانی پسرش می‌‎گوید، از این که داروی بوسولفان (دارویی برای کنترل عوارض داروهای شیمی درمانی سرطان خون) زمانی حدود 550 هزار تومان قیمت داشت و حالا حدود یک میلیون و 800 هزار تومان قیمت دارد؛ البته اگر این مادر بخواهد برندهای خاصی از این دارو را تهیه کند، باید حدود 5 میلیون و 300 هزار تومان و یا حدود 7 میلیون و 700 هزار تومان هزینه کند. قیمت داروی افراد مبتلا به بیماری ام اس، هر روز در حال افزایش است. دختر جوانی که مبتلا به بیماری ام اس است، تا چند ماه قبل، آمپول گلاتیرامراستات را حدود یک میلیون و 800 هزار تومان تهیه می‌کرد، اما حالا این دارو حدود 4 میلیون و 400 هزار تومان قیمت دارد.
طاهری راهکاری برای کاهش تورم دارو دارد: «دولت باید از تولیدکننده و تولید مواد اولیه در کشور، حمایت کند حتی اگر تولید مواد اولیه، 5 تا 10 سال زمان ببرد. اگر از طرح دارویار هم حمایت شده بود، حالا طرح جواب می‌داد و ما شاهد تورم هر هفته‌ای‎ نبودیم. البته بانک مرکزی هم باید به تعهداتش عمل کند و ارز دولتی در اختیار تولیدکننده داخلی بگذارد تا همه داروها حتی داروهای روتین با افزایش قیمت بالای 50 درصدی مواجه نشوند. البته که شرکت داروسازی هم باید متعهد باشد و با حمایت دولتی مشکلات دارو را حل کند.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/962064/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا تنبلی علاج دارد؟

اگر به دنبال بالا بردن اعتماد به نفس خود هستید ، بخوانید

آیا بیماری روانی والدین را به ارث می‌بریم؟

راهکارهای افزایش تمرکز و حضور ذهن

کلاستروفوبیا یا بیماری تنگناهراسی چیست؟علایم و درمان آن

هدف گذاری هم قوانین خاص خودش را دارد

اسکیزوفرنی، شناخت انواع و علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان

به کدام یک مراجعه کنیم؟ روانشناس، روانپزشک یا مشاور؟

چطور با کودک درباره فقدان پدر حرف بزنیم؟

چگونه خودتان را بدبخت کنید!

5 روش طبیعی برای درمان اضطراب

چطور در جمع مثل آب خوردن حرف بزنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد خرداد ماه

افسردگی دوران بلوغ :علائم و درمان آن

7 غذایی که شما را دچار اضطراب می کند

همکارتان اگر این نشانه ها را دارد، از شما متنفر است!!!

10 اقدام برای خلاق‌بودن

پدیده ای پیچیده به نام «سادومازوخیسم»

این گونه همه چیز را به خاطر بسپارید

اهمیت دادن به ظاهر تا کجا نشانه بیماری نیست؟

افسردگی، سقوط به دنیای زیرین و پذیرش مرگ است

با ترس‌های‌تان مواجه شوید؛ راه دیگری در زندگی ندارید!

در چه شرایطی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

استرس و نگرانی؛ بیچاره اعضای بدن تان!

آیا فحش های رکیک باعث تعادل مغزی می شوند؟

اگر انگیزه ای ندارید، بخوانید

ریشه همه اختلاف‌نظرها

این نشانه های می گوید شما افسردگی پنهان دارید!!

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!

چگونه از شر فکر کردن به او خلاص شوم؟

هنر تعریف کردن و تعریف شنیدن

شکست های عشقی را چطور درمان کنید؟

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟

چرا باید به دلمان اعتماد کنیم؟

قانون جاذبه

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!

5 روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران در همان هفته اول کار جدید

روش های غلبه بر ترس

چگونه یک کارمند موفق باشیم؟

راهکارهایی برای همنشینی کمتر با تلگرام

فن بیان‌تان را اینطوری تقویت کنید