آریا بانو

آخرين مطالب

با این 8 روش طول عمرتان بیشتر می‌شود پزشکي

با این 8 روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / در این مطلب با تکیه بر تحقیقات معتبر، به 8 اقدام آسان برای افزایش طول عمر مفید اشاره می‌شود.
هیچ راه مطمئنی برای افزایش طول عمر وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده است افرادی که به دنبال تنوع و تغییر درست در سبک زندگی‌شان هستند، بیشتر عمر می‌کنند. تغییرات سبک زندگی به طور کلی شامل مواردی مانند تنظیم رژیم غذایی، تحرک و فعالیت فیزیکی و حتی افزایش تعاملات اجتماعی است.
در ادامه به برخی دیگر از این تغییرات اشاره می‌شود:
1) با خورشید آشتی کنید
روزها بیرون بروید و بیشتر زیر نور آفتاب باشید. امید به زندگی را می‌توان به سادگی با بیرون رفتن و آفتاب گرفتن افزایش داد. یک بررسی در سال 2019 به این نتیجه رسید که کمبود ویتامین D با خطر بالاتر مرگ و میر مرتبط است. کمبود این ویتامین با افزایش دو برابری خطر مرگ ناشی از سرطان نیز ارتباط دارد.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید، سلول‌های پوست را برای تولید ویتامین D تحریک می‌کند. ویتامین D برای بسیاری از عملکردهای حیاتی مانند: رشد و بازسازی استخوان، انقباضات غیر ارادی عضلات (مانند ضربان قلب و گوارش) و تبدیل گلوکز خون (قند) به انرژی ضروری است. کمبود ویتامین D می‌تواند همه این عملکردها را مختل کند و منجر به افزایش خطر شکستگی و پوکی استخوان، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 شود.
تحقیقات نشان می‌دهد که 50 درصد از بزرگسالان با سطوح پایین ویتامین D به اندازه کافی زیر نور خورشید نمی‌روند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت 15 دقیقه در روز برای حفظ سطح ویتامین D در افراد سالم کافی است.
مصرف مکمل‌های ویتامین D و خوردن غذاهای غنی از ویتامین D نیز راه‌های مؤثری برای افزایش سطح این ویتامین هستند.
2) با دوستانتان وقت بگذرانید
امید به زندگی را می‌توان با معاشرت با دوستان و خانواده افزایش داد. مطالعات نشان داده‌اند که هرچه ارتباط افراد با عزیزانشان بیشتر باشد، سلامت کلی نیز ارتقا می‌یابد. شاید به این دلیل باشد که افرادی که ارتباطات سالم دارند، کمتر ریسک می‌کنند و بیشتر مراقب خود هستند. همچنین ممکن است وجود افراد مختلف در زندگی شما، به نوعی باعث کاهش استرس شود. علاوه بر این، افرادی که دارای روابط «معنادار» هستند، امید به زندگی بیشتر و بهتری دارند. روابط معنادار به معنای گفتگو در مورد اعتقادات، علایق یا دیگر موضوعات مشترکی است که طرفین از صحبت کردن پیرامون آن لذت می‌برند.
مطالعه‌ای منتشرشده در مجله PLoS Medicine نشان داد که بر اساس 148 مطالعه شامل 308849 شرکت‌کننده، افرادی که روابط اجتماعی قوی‌تری دارند، 50 درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودرس هستند
3) روزانه ورزش کنید
بهبود امید به زندگی به شدت با ورزش روزانه مرتبط است. مطالعات جامع نشان داده‌اند افرادی که به طور منظم، حتی سه ساعت در هفته، ورزش می‌کنند، حدود 7 سال بیشتر از افرادی که ورزش نمی‌کنند، عمر می‌کنند. ورزش روزانه به معنای هر روز باشگاه رفتن نیست. ورزش‌های خانگی مانند یوگا، حرکات کششی، وزنه‌ زدن، شنا یا پیاده‌روی سریع می‌توانند بسیار مفید باشند، خصوص اگر سن‌تان خیلی بالاست.
4) نخ دندان بکشید!
شاید عجیب به نظر برسد، اما خوب است بدانید استفاده روزانه از نخ دندان ممکن است طول عمر را افزایش دهد. استفاده از نخ دندان، از بیماری لثه پیشگیری می‌کند و جلوی عبور باکتری‌های موجود در دهان از بافت‌های آسیب‌دیده و ورود به جریان خون را می‌گیرد. بیماری لثه (پریودنتیت)، ششمین بیماری شایع در سراسر جهان است و 11 درصد از جمعیت دنیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته در سال 2020، پریودنتیت شدید نه تنها با افزایش خطر بیماری قلبی، بلکه با افزایش خطر مرگ ناشی از حملات قلبی ارتباط مستقیم دارد
5) گیاهخواری، راز طول عمر بیشتر
گیاهخواری این قابلیت را دارد که به شما کمک کند طولانی‌تر زندگی کنید. البته این مسئله بدان معنا نیست که گوشت را سبد غذایی‌تان حذف کنید. اما تحقیقات نشان داده که گیاهخواریِ اصولی، با کاهش مصرف قند و شکر، کاهش مصرف چربی‌های اشباع موجود در غذاهای حیوانی و جلوگیری از چاقی، به طول عمر بیشتر کمک می‌کند.
گیاهخواری هم‌چنین خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی و حتی سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.
6) استرس خود را مدیریت کنید
استرس باعث ترشح هورمونی به نام کورتیزول می‌شود که منجر به افزایش ضربان قلب و گاهی تنگی تنفس می‌گردد. تداوم این شرایط در طولانی‌مدت می‌تواند مضر باشد و منجر به اضطراب، افسردگی، فشار خون بالا و بیماری قلبی شود.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استرس طولانی‌مدت می‌تواند موجب پیریِ سلول‌ها شود. بر اساس مطالعات، افزایش سطح کورتیزول باعث تجزیه سلول‌ها و افزایش تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که به DNA سلولی آسیب می‌زنند و باعث پیری و عملکرد نادرست سلول‌ها می‌شوند. این موضوع به نوبه خود باعث ایجاد انواع مختلف سرطان می‌شود.
برای مدیریت بهتر استرس در درازمدت، از درمان‌های ذهنی و جسمی مانند: مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق استفاده کنید.
7) تلویزیون را خاموش کنید!
با کاهش تماشای تلویزیون، می‌توانید سلامت خود را بهبود بخشید و همچنین امید به زندگی خود را افزایش دهید. تماشای بیش از حد تلویزیون، شما را غیرفعال می‌کند و احتمال افزایش وزن را بالا می‌برد. این عدم تحرک برای ساعات طولانی می‌تواند منجر به کمردرد و گردن‌درد مزمن شود. تماشای زیاد تلویزیون از شکل‌گیری تعامل اجتماعی با کیفیت جلوگیری می‌کند و می‌تواند به اضطراب و افسردگی منجر شود. همه این موارد تأثیر منفی بر سلامتی و هم‌چنین طول عمر شما دارد.
طبق مطالعات، افرادی که به طور متوسط شش ساعت در روز را صرف تماشای تلویزیون می‌کنند، حدود 5 سال کمتر از افرادی که تلویزیون تماشا نمی‌کنند، زندگی می‌کنند. به طور متوسط، هر ساعت تماشای تلویزیون پس از 25 سالگی، حدود 22 دقیقه از طول عمر بیننده کم می‌کند.
8) از رفتارهای پرخطر اجتناب کنید
شایع‌ترین علل مرگ و میر در جوانی، تصادفات، جراحات و رفتارهای خشونت‌بار هستند. طبق یک مطالعه در سال 2021 در مجله Aging، رفتارهای پرخطر دیگری نیز وجود دارد که هرکدام به نحوی چند سال از طول عمرتان می‌کاهند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1193808/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استایل اغراق‌آمیز و جشن تولدی آیشواریا رای بر روی فرش قرمز کن با دست شکسته

جدیدترین خبرها از یارانه کالابرگ ؛ آیا به زودی از سر گرفته می شود؟

پلی لیست بهترین آثار موسیقی متن «رامین جوادی»

لحظه وقوع سیل در جاده صالح‌آباد‌ مشهد

وزارت بهداشت:‌ غربالگری جنین ممنوع نیست

آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان خراسان رضوی

جزئیات بیشتر لایحه حجاب از زبان بانکی پور

روایت لحظات پراضطراب غواصان آتشنشانی مشهد در مقابله با سیلاب

سخنگوی سازمان مدیرت‌بحران: سیل مشهد و دبی قابل‌مقایسه نیستند

لطیفی: تعطیلی دو روزه ادارات در جهت ارتقای بهره‌وری نظام اداری کشور است

ویدیویی تکان دهنده از حضور آتش‌نشانان مشهدی برای نجات شهروندان گرفتار در آب

ویدیویی از حضور آتش‌نشانان مشهدی برای نجات شهروندان گرفتار در آب

روش جالب بهینه سازی نیروی کار

این ماشین کثیفترین ماشین دنیاست!

سربه سر گذاشتن خرس قهوه ای از داخل یک باکس ایمن

دستگاه خودپرداز در سال 1960 اینجوری کار میکرده!

با این دستور یک شام راحت و خوشمزه درست کن

پیتزای مرغ و قارچ فوری درست کن

دلیل تب یونجه چیست؟

هشدار سازمان غذا و دارو درباره «دیسپورت 500» تقلبی

از پرورشگاه بچه بیاریم یا نه؟

تقلب و کلاهبرداری از این بدتر داریم؟

دیدار مدیرعامل بیمه دی با استاندار فارس

گیاه در معرض آسیب به کشاورز هشدار می‌دهد!

مهم‌ترین جایزه نویسندگان نوقلم برنده خود را شناخت

موزه‌دار چه کسی ست؟

اوسمار و پرسپولیس 50 هزار دلار تا امضاء!

بدرقه در نقش جدید وارد شد

مدافع نساجی تنها غایب دیدار با استقلال تهران

اولین واکنش تقوی به خروج وحید مرادی از اردو

تقوی: والیبال بانوان را در مسیر والیبال مردان قرار می‌دهیم

تقوی: پخش زنده باعث ارتقای والیبال بانوان می‌شود

حجازی: چرا سوال از شرافت فقط برای استقلال است

تورنمنت بوکس قزاقستان؛ طلای ناب‌ حبیبی‌نژاد

مدال طلای تکواندوکار المپیکی ایران در آسیا

رئال‌مادرید چه زمانی امباپه را معرفی خواهد کرد؟

خبر بدی که سرمربی پرسپولیس را شوکه کرد

امیرمهدی ژوله: تمام فیلم «شیشلیک» را با گریه نوشتم

سکانسی از زنده‌یاد زری خوشکام در نقش همسر امیرکبیر

درگیری فیزیکی شدید جیگر با بقیه

اولین ویدیو و تصاویر از حضور پررنگ سلبریتی‌ها در مراسم عروسی کیوان ساکت‌ اف و شیدا خلیق دو بازیگر معروف

لحظه اهدای جایزه ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری به خانواده‌ای با 12 فرزند

پانسمان گران است؛ «سوخته»‌ها می‌میرند

مجید اخشابی: نذر هرسال منه که هرسال یک کار برای امام رضا (ع) بخونم

بنیامین بهادری با حرکات عجیبش باز هم سوژه شد!

ماجرای ساخت موسیقی «محله‌ی بنده نواز» از زبان مجید اخشابی

خاطره مجید اخشابی از خوانندگی در حرم امام رضا (ع)

همای با یهودا و شیدا به صحنه می‌آید

الواح هخامنشی رونمایی شد

تلاش برای حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض